Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoelang doortasten ovulatietest

 • Auteur
  Berichten

 • Raya
  Bijdrager
  #10168025

  Hoi allemaal

  Ik ben deze cyclus voor het eerst met ovulatie testen begonnen.

  Zit vandaag op dag 14 en had een licht maar toch duidelijk zichtbaar streepje ( weet niet hoe ik een foto plaats)

  Nu is mijn vraag hoelang moet je doortasten zodat hij echt positief is.

  Of wie kan het wat beter uitleggen?

  Groetjes 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10168041 Quote

  De meeste ovulatietesten zijn pas positief te noemen als het streepje donkerder of even donker is als de controlestreep. Dat staat geloof ik ook in de handleiding 😉 Dat komt omdat je eigenlijk gedurende je cyclus toch altijd wel het LH-hormoon in je lichaam hebt. Het ligt eraan hoe lang je cycli zijn normaal gesproken, maar lang niet alle vrouwen hebben hun eisprong op dag 14! Ook heb ik gelezen van andere vrouwen dat de ovulatietesten van de action blijkbaar nooit heel knal worden, dus daar is ook een verschil in…

  Ik zou nog even doortesten tot je een duidelijk positieve streep hebt (dus geen lichte, maar een donkerdere) en kijken of je dan eventueel lichamelijk ook wat voelt. En het hangt natuurlijk van je cyclus af. Bij een cyclus van 30 dagen is het veel waarschijnlijker dat je eisprong pas over een paar dagen komt. Succes!


  Raya
  Bijdrager
  #10168058 Quote

  Jomiejw, bedankt voor je reactie 

  Ik heb idd een hele wisselende cyclus na mijn miskraam in november, laatste was 40 dagen en gebruik idd de testen van action.

  Beste is dan gewoon nog paar dagen door testen met de hoop op een knaltest te krijgen.

  Groetjes 

   


  BenB
  Bijdrager
  #10168071 Quote

  Dan ben je nog niet op je piek. Ik heb ook testen gebruikt van de Action. Ik had wel echt knaltesten. Nog even blijven testen dus. Succes! 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10168074 Quote

  Het verschilt nogal per persoon of je knaltesten krijgt of niet (en ook nog eens per gevoeligheid van elke test), de concentratie LH in je lijf verschilt per persoon (en om het extra verwarrend te maken, ook nog eens per cyclus). Als je langere cycli hebt en zeker als het onregelmatig is, kan het geen kwaad om wat langer door te testen. Waarschijnlijk blijft het nog even oplopen, ik zou in elk geval doortesten tot je merkt dat de testen duidelijk afnemen. Meestal komt de menstruatie zo’n 14 dagen na een positieve test (of natuurlijk een positieve zwangerschapstest), dus als je pas rond dag 40 een menstruatie verwacht, is de kans groot dat je pas rond dag 26 een positieve ovulatietest hebt (daar kan ook nog flinke variatie in zitten, de fase van ovulatie tot eisprong duurt gemiddeld 14 dagen, maar alles tussen 10 en 18 dagen is daarin ‘normaal’). Uiteraard kan je cyclus ook wat in de war geweest zijn door de miskraam en hopelijk is hij deze keer wel (weer?) korter. 


  Kimmiea
  Bijdrager
  #10168079 Quote

  Met onderstaande link kan je foto’s delen. Is het misschien ook duidelijker maar de teststreep moet inderdaad even donker zijn als de controlestreep

  Ik gebruik zelf de testen van sensitest en die werken bij mij perfect  

  https://www.mupload.nl

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Raya
  Bijdrager
  #10168081 Quote

  Bedankt voor jullie reacties.

  Welk merk advieseren jullie?


  Melllie
  Bijdrager
  #10168147 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Welk merk advieseren jullie?

  Van Clearblue heb je testen die een rondje of een smiley aangeven, dat is in ieder geval een stuk duidelijker vind ik 🙂 


  Kimmiea
  Bijdrager
  #10168182 Quote

  Ik gebruik ze dus van sensitest. Zijn erg goedkoop en makkelijk te bestellen via internet. Geloof 24 stuks voor 9 euro ofzo en bij mij werken ze prima. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct