Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoelang Zwanger 4

 • Auteur
  Berichten
 • #10540829

  Mijn test geeft aan 1-2 zwanger.

  Hoelang ben ik dan zwanger?


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10540831 Quote

  Ik dacht dat je er dan twee weken bij op moet tellen. Je zwangerschap loopt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

  Je kan het op Internet zo in een rekenmachine gooien als je dat prettig vindt ☺️

  https://www.kraamzorgdewaarden.nl/zwanger/zwangerschap-berekenen


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10540850 Quote

  De verloskundige zal inderdaad rekenen met 2 weken extra, dus waarschijnlijk ben je nu zo’n 3-4 weken zwanger. Maar zo’n weken indicator is maar een indicatie van wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden. Als je bijvoorbeeld ook ovulatietesten of een andere methode om je ovulatie te bepalen hebt gebruikt, kan je beter uitgaan van de tijd die verstreken is sinds je eisprong datum en daar twee weken bij optellen, want lang niet iedereen maakt even snel/veel hcg aan. Mocht je een regelmatige cyclus hebben van ongeveer 28 dagen, dan kan je ook uitgaan van de eerste dag van je laatste menstruatie en vanaf dat moment tellen, al bestaat ook dan de kans dat je er een paar dagen naast zit (niet iedereen heeft op dag 14 een eisprong).
  Met een echo gaan ze uiteindelijk de termijn bepalen op basis van metingen, het maakt niet zo heel veel uit als je er een paar dagen naast zit met wat je nu denkt of het gewoon niet zo precies weet. 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct