Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoeveel Babykleding Voor 2 Nachten Ziekenhuis

 • Auteur
  Berichten
 • #10551725

  Ik word ivm medische indicatie ingeleid op 38 weken. We blijven ook na de geboorte nog minimaal 24 uur. In totaal ben ik er 2-3 nachten, de baby dus minimaal 1 nacht.

  Hoeveel outfits is voldoende? Ik lees soms dat kindjes door 3 rompers per dag heen gaan… dus hoeveel moet ik nu meenemen?

  Ik heb nu 3 volledige outfits (romper lange mouwen, broek, sokjes, mutsje en vaak een vestje of overslag shirtje) maar is een pyjama mee ook een goed idee? Meer outfits? Of alleen meer rompers?


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10551736 Quote

  Ik had voor 1 nacht blijven 2 setjes kleding bij en 2 rompertjes en 2 paar schone sokjes 2 mutsjes.


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10551739 Quote

  Dat is genoeg hoor. En een pyjama dragen ze nog niet als ze zo klein zijn. Ze slapen gewoon in hun kleertjes dus neem lekkere makkelijk zittende pakjes mee. 

  #10551757 Quote

  Lijkt me meer dan genoeg 😉

  Pyjama dragen ze niet hoor de eerste weken/maanden. De kleertjes zijn net zo zacht als een pyjama en omkleden vinden kleine baby’s vreselijk dus beter niet teveel prutsen aan zo’n kleintje!

  Soms spugen kleintjes inderdaad veel maar de eerste dagen nog niet hoor. En dan worden kleertjes juist helemaal niet vies en kunnen ze eigenlijk wel een week dezelfde kleren aan. Natuurlijk kleed je ze elke 2 dagen ongeveer wel om omdat dat fris is, maar vies zijn kleertjes vaak nog echt niet na 2 dagen bij een newborn..


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10551765 Quote

  En hun rompers onder poepen doen ze die eerste nacht(en) ook nog niet. 2 a 3 pakjes is wel genoeg. Makkelijke pakjes wat zit als een pyjama, dat is het fijnste dan.

  Neem voor jezelf wel wat extra onderbroeken en pyjama broeken mee. Jij hebt ze misschien wel nodig. 

  #10551786 Quote

  Ik had voor 2 nachten 6 volledige setjes ingepakt. Mijn oudste was een spuger en gebruikte veel kleertjes, toen had ik veel te weinig mee. Nu dus 6 setjes. Uiteindelijk 3 setjes gebruikt, 1 voor elke dag. Pyjama’s had ik niet mee, mijn zoontje sliep gewoon in zijn kleertjes.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MevrouwI
  Bijdrager
  #10551791 Quote

  Ik had 2 setjes maar paar uur nadat geboren was knalde ze er door heen.

  De kraamzorg heeft hard moeten lachen omdat ik een pyama aan had bij mijn mini voor s nachts, maar ik slaap toch ook niet in mijn overdag kleding. Dus het is maar net wat je wilt


  Yima
  Bijdrager
  #10551800 Quote

  Ik heb nog 4 dagen in het ziekenhuis verbleven, waarvan 2 op de couveuseafdeling. Daar droeg ze alleen een romper. Mijn dochter was dus wel erg misselijk en we hebben daarom 4 rompers en 2 overpakjes vies gemaakt. 

  Daarnaast weet je niet wat eruit komt. Het pakje dat ze als eerste aan had heeft mijn oudste niet gepast en die kwam 3 weken eerder dan deze. Ik had deze keer ivm verwachting van een macrosome baby 2 pakjes 50/56 en een klein vallende 62 mee, plus rompers. 1 mutsje en 1 paar sokjes. Toen bleek dat we langer bleven heeft mijn man meer gehaald. Maar alleen de rompers waren nodig. 

  De oudste kwam met 35 weken, en toen achteraf 2 nachten gebleven. Zij gebruikte 2 pakjes en 2 rompers. 

  Overigens worden de rompers hier ook vies van de navelstreng die nog wat prut geeft zolang het nog af moet vallen indrogen. Maar vaak omkleden is echt een gepruts en best zielig. Dus hoe minder vaak hoe beter.

  Extra huispak en ondergoed voor jezelf is fijn ja! Je lekt en zweet veel na de bevalling. 

   

  #10551852 Quote

  Ik wordt ingeleid vanwege de erg slechte en steeds minderende groei van mijn kleintje, hij zit op P8 nu. Dus ik heb naast de 3 setjes 50 ook nog een zakje 44 rompertjes mee die ik kreeg van een vriendin en twijfel om 56 mee te nemen want iedereen zegt dat hij zulke lange benen heeft in verhouding met de rest…

  Nu heb ik wel voornamelijk van die meegroei dingen ingepakt van Hema en H&M dus qua lengte komen we waarschijnlijk prima uit. En het zijn allemaal zachte stretchy materialen gelukkig.

  Maar inderdaad heel gek, voorbereiden op het onbekende haha.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct