Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoeveel Cc Borstvoeding Geven

 • Auteur
  Berichten
 • #10482737

  Ik geef mijn dochter van 5 mnd volledig bv. Ze weegt nu tussen de 6,5 en 7 kg. Op de dagen dat zij naar de kinderopvang gaat krijgt ze afgekolfde melk. Ik weet alleen niet goed hoeveel ik moet geven. Ik weet dat bv in principe onbeperkt is. Als mijn dochter bij mij drinkt, is dit op verzoek. Ik weet dan niet hoeveel ze pakt. Op de kdv heb ik dit ook afgesproken. Maar hoeveel melk kan ik het beste geven? Dezelfde hoeveelheid aanhouden als een bij kunstvoeding? Of zelf een beetje proberen? Ik doe nu tussen de 130 en 150 cc. Ik zou het fijn vinden als we naar een situatie gaan waarbij de nachtvoedingen er af gaan. Meestal komt onze jongedame nog een keer als ik zelf naar bed ga en 2x s nachts. Hoeveel geven andere moeders in deze situatie? Naast de bv krijgt mijn dochter een paar hapjes groente. Dit zijn we aan het opbouwen nu.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10482741 Quote

  Mn zoontje is 6 maanden en drinkt tussen de 150 en 180ml per keer.. Weegt 9 kilo (is erg lang!)

  #10482744 Quote

  Kijk, dan zit ik nu met die 150 best wel ok als ik t met jou vergelijk 👍

  #10482746 Quote

  Onze dochter van bijna 5 maanden (6.9 kg/65cm) krijgt ook nog volledig borstvoeding en is toevallig vorige week gestart op de opvang. Ik kolf al een tijdje één voeding per dag zodat ze gewend blijft aan drinken uit de fles, en dan is dat vrijwel altijd 150ml. Ik ga er dus een beetje vanuit dat zij per voeding (+/- 6x per dag) ongeveer 150ml drinkt. Op de opvang drinkt ze nu nog wisselend, soms de hele fles maar soms ook maar 100ml. Ik denk ook een beetje door alle indrukken .. Ik geef drie flesjes van 150ml mee en zorg dat er daar altijd een extra voeding in de vriezer ligt.

  #10482750 Quote

  Ik doe het inderdaad bijna hetzelfde. Denk dat ik met die 150 cc dus dan toch best wel goed zit. Ik geef 4 voedingen mee en vaak worden er 2 of 3 gegeven. In totaal zitten wij op 6 a 7 voedingen per dag/nacht. Thnx!


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10482777 Quote

  Er is een formule voor warmee je dit kunt uitrekenen. Op https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/267-hoeveel-melk-in-een-fles kun je deze formule vinden. Het zijn vaak verrassend kleine hoeveelheden waar ze echt wel tevreden mee zijn! Mijn zoontje heeft nooit meer dan 120 cc gedronken en dat deed hij pas net een maand of 10.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct