Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoeveel jaar of maanden zit er tussen jullie eerste en tweede kindje?

 • Auteur
  Berichten
 • #10437135

  Hallo allemaal,

  Ik ben benieuwd wat volgens jullie de ‘ideale’ leeftijd is tussen jullie eerste en tweede kindje. Mijn dochter is 16 april 1 geworden!


  Ramboo
  Bijdrager
  #10437165 Quote

  Hallo!
  Onze zoon is nu bijna 1 jaar en 5 maanden en we gaan proberen voor een tweede. Ik ben nog niet zwanger maar hoop dat het komende jaar wel te worden.


  Stefanie Smit
  Bijdrager
  #10437170 Quote

  Hoi! Ik ben pril zwanger van onze tweede. Onze dochter wordt in november 3 en ik ben van de tweede uitgerekend rondom kerst a.s. Er zal dus 3 jaar tussen zitten. Vind ik een hele mooie lengte.


  PippaLotta
  Bijdrager
  #10437173 Quote

  Mijn meisje wordt in juli 1. Ik denk dat we dan alle anticonceptie loslaten en zien wat er gebeurd. Van mijn dochter was ik pas na 17 maanden zwanger dus ik heb vooral gekeken naar minimaal gewenst leeftijdsverschil. Het lijkt me wel fijn als de oudste in ieder geval een beetje kan lopen voordat er nog een kindje komt. 😁


  LEvB
  Bijdrager
  #10437179 Quote

  Het ideale leeftijdsverschil bestaat niet! 😉 Er zitten altijd voor- en nadelen aan en je legt je neer bij het leeftijdsverschil dat er is!

  Mijn dochters schelen 21 maanden. De oudste was 12 maanden toen ik weer zwanger raakte. De grote voordelen vond ik dat zij tijdens mijn zwangerschap nog lekker sliep in de middag, dus zo kon ik zelf ook rusten. En je hebt even een paar pittige maanden met 2 ukkies, maar je hebt het wel snel achter de rug!
  Nadelen was dat je echt de eerste maanden aan het sjouwen bent met 2 ukkies, rekening moet houden met 2 ritmes en geregeld slechte nachten hebt de eerste maanden/jaar.

  Ondertussen zijn ze hier 3.5 jaar en 20 maanden oud en t gaat prima. Ze spelen samen super leuk en hebben dezelfde interesses, dat komt dus ook omdat ze weinig schelen in leeftijd! 🙂

  En pittig is het soms toch nog wel… afgelopen week waren ze allebei ziek dus dan zijn de dagen en vooral de nachten drama, ook al zijn ze ondertussen niet meer super klein. Met een kind van 3.5 jaar ben je óók gewoon druk!

  Deze keuze moet ieder voor zichzelf maken, een groter leeftijdsverschil is fijn omdat de oudste dan al meer snapt en beter kan praten, maar dan zit je wel weer helemaal opnieuw in die babyfase!


  AAY
  Bijdrager
  #10437186 Quote

  Straks schelen onze kinderen 13 maanden. Baby is nu 8 maanden ik ben nu 20 weken zwanger.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  StephW
  Bijdrager
  #10437197 Quote

  Alles heeft voor en nadelen.. ik wilde een kleine 2 jaar ertussen omdat ze dan veel aan elkaar zouden hebben, al zou het 1e jaar dan erg zwaar zijn. Werd een miskraam en nu zal er 2,5 jaar tussen zitten. Dochter is al heel zelfstandig en begrijpt veel. Das n voordeel! Je kan t niet altijd bepalen en je weet ook niet hoe t zal zijn.. doen wat goed voelt dus!


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10437233 Quote

  Precies 2 jaar..

  vlak voordat de kleine geboren werd ging de oudste in een heftige dwarse peuter nee fase.. Dus dat vind ik wel pittig.. Vooral als ik met de kleine bezig met smijt hij alles door de kamer en doet alles wat niet mag… 

  Misschien is t nog het wennen, misschien zijn karakter.. Geen idee maar pittig is het wel


  Swlk
  Bijdrager
  #10437318 Quote

  Beide valt wat voor te zeggen. 

  Wij zijn net begonnen voor kindje 2 en mijn kindje is net 2.  Dus het zal als het snel gaat zoals bij de eerste ongeveer 3 jaar tussen zitten.  Ik wilde wel minder er tussen maar uit eindelijk blij dat we gewoon even genieten van hem en nog niet storten in een zwangerschap (mijn eerste was niet makkelijk) nu hij wat zelfstandiger is durf ik een nieuwe zwangerschap wel aan. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct