Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoeveel Tv Kijkt Jullie Peuter

 • Auteur
  Berichten
 • #10576284

  Hoeveel tv kijkt jullie peuter van 2,5/3 jaar? Met deze warme dagen heb ik het idee dat ze er steeds meer naar vraagt, omdat ze liever binnen speelt. Merk dat het nu ook steeds langer wordt dat ze tv kijkt, eigenlijk wil ik dit niet. Lastig om die gewenning weer af te bouwen.


  Yildizz
  Bijdrager
  #10576324 Quote

  Mijn zoon van 2 kijkt 1.5 uur per dag. Dat is dan ochtend met ontbijt lunch en avondeten. Anders eet hij niet. Verder sleept hij zelfstandig of hij gaat in het zwembad park wandelen winkelen badje etc.


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10576335 Quote

  Onze dreumes kijkt ongeveer een uurtje. Ik vind dat al best veel, Maja wij doen het zelf ook 🤷


  Ananasss
  Bijdrager
  #10576343 Quote

  Hier alleen tijdens het eten koken. Dus de ene dag een kwartiertje, en de andere dag heeft ze mazzel en duurt het bijna een uur 😂 

  verdet nog wel eens in het weekend bij ons in bed een filmpje kijken op telefoon of iPad. 


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10576361 Quote

  Max 3x per week 20 minuten.
  Dus nooit meer dan een uur per week eigenlijk…

  Hij mist het ook totaal niet…


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10576367 Quote

  Mijn dochter is 2 jaar en 9 maanden. Ze kijkt eigenlijk alleen tv als ik de jongste naar bed moet brengen (tussen de middag) en het lang duurt. Of als ze ziek is. Dus 1-2x per week 20 minuten ofzo.
  We hebben genoeg speelgoed binnen staan waar ze zich mee kan vermaken.

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters

  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10576371 Quote

  Sochtends tijdens het ontbijt mogen ze even tv kijken. Dat is meestal iets van een half uurtje. Als het slecht weer is mogen ze vaak wel wat langer kijken, maar meestal gaan ze dan ondertussen spelen. In de middag als de jongste naar bed gaat en de oudste een rust moment heeft, kijkt die vaak max een uur. En meestal einde van de middag als ik ga koken gaat de tv nog even aan, maar vaak spelen ze dan ook ondertussen.

  Dusja de tv staat misschien wel lang aan, maar echt actief kijken is alleen tijdens het ontbijt. Als ze aangeven nog langer te willen kijken en ik het wel genoeg vind, kom ik wel met een alternatief. Zoals naar buiten gaan, boekjes lezen, knutselen enz. En met dit mooie weer kijken ze vaak veel minder, omdat ze dan meer buiten spelen.


  Sopi
  Bijdrager
  #10576452 Quote

  Hier was het altijd alleen in de ochtend op vrije dagen (weekend en vakantie) een half uurtje ongeveer of soms iets langer als we lui zijn 🤫 En in de avond bij het eten koken (soms een kwartier, soms drie kwartier.
  Maar sinds mijn oudste naar school gaat en vaak moe thuis komt, kijkt ze na school ook een half uurtje. Dus het is wel meer geworden in de loop der jaren.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct