Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoeveel voeding?

 • Auteur
  Berichten

 • Winterwolfje
  Bijdrager
  #10241527

  Ons zoontje van 4 weken (4 augustus geboren) drinkt erg veel en ik vroeg me af of we het goed doen.

  Luuk is bijna 2 weken na de uitgerekende datum geboren en was bij de geboorte 55 cm en bijna 4300 gram. Hij krijgt kv op verzoek en drinkt flessen van 120 tot 180 cc per keer. Hij kwam heel netjes om de 3 a 3 en half uur maar de laatste week wil hij soms na 1.5 of 2 uur al de fles. Dat lijkt me wel erg veel dus proberen we dan wat te rekken maar niets werkt hij gaat na een tijdje erg hard huilen en op zijn handjes zuigen en is pas tevreden met een fles. Hij doet meestal een half uur over zijn fles.

  We hebben gisteren nutrilon forte gekocht in de hoop dat hij daar wat beter verzadigd door is. Nu doen we bij elke voeding 1 schep forte en de rest gewone voeding. Tot nu toe merk ik nog geen verschil. Verder slaapt hij goed (zolang hij geen honger of krampjes heeft). Hij spuugt af en toe een beetje maar heb niet het idee dat het abnormaal is. Soms een mondje terug en ongeveer 2x per week wat meer. Buikkrampen heeft hij de laatste tijd wel meer last van en hij heeft heel vaak de hik.

  Zijn er meer mensen waarbij hun kleintje zo veel drinkt? Nog tips of moeten we gewoon zo doorgaan?


  Valendel
  Bijdrager
  #10241555 Quote

  Hi Winterwolfje,

  Je verhaal klinkt erg herkenbaar. Mijn zoontje is bijna 4 weken en is ook erg hongerig. Hij drinkt ongeveer 150 cc per voeding van 2,5-3 uur. Wij hebben sinds een aantal dagen ook Nutrilon Forte gekocht omdat hij steeds sneller al opnieuw wilde eten. 

  Los van het feit dat hij hongerig is, maait hij zichzelf ook vaak wakker met zijn armpjes en beentjes. Sinds een paar dagen zijn we begonnen met inbakeren in de Pacco doek en hij slaapt nu makkelijk 4 uur door zonder om eten te vragen. Misschien dat inbakeren ook een oplossing biedt bij jullie? Dan slapen ze namelijk dieper en melden ze zich minder snel voor eten.

   

  Succes!

  #10241594 Quote

  Met 4 weken om de 3/4 uur drinken is al heel knap. Hij mag max 850 cc op  een etmaal hebben. Die kun je ook verdelen on minder hoeveelheden en dus vaker voeden. En misschien de verhouding van forte iets ophogen. Inbakkeren zou zeker ook nog een optie kunnen zijn voor de rust. Het blijft altijd een beetje puzzelen met die kleintjes😊. Als het allemaal niet werkt zou ik aan de bel trekken bij de huisarts 


  Winterwolfje
  Bijdrager
  #10241602 Quote

  Luuk slaapt heel rustig, ligt lekker met zijn armpjes omhoog en wordt echt wakker van honger. Dan begint hij wat te smakken en op zijn handjes te sabbelen. Als ik hem minder per voeding geef dan blijft hij op zijn handjes sabbelen en 5 min later huilen. Hij is dan echt niet rustig te krijgen ook niet met speen ofzo. Ik zal proberen om de verhouding forte wat op te hogen misschien dat dat helpt. 


  Sammetje
  Bijdrager
  #10241604 Quote

  Onze meid lijkt soms ook onverzadigbaar… Wij geven sinds 2 weken volledig Forte voeding (ze is nu 8 weken), en hebben ook nog geprobeerd of het beter ging met johannesbroodpitmeel. Helaas kreeg ze hier verstopping van, dus daar zijn we weer mee gestopt.

  Wij gaan met haar wandelen. Heeeeeel veeeeeel wandelen. Gewoon om te rekken tot de volgende fles.

  Sommige dagen heb ik de richtlijnen gewoon in de prullebak gegooid en hebben we gewoon geteld met het aantal schepjes (niet meer dan 30 per dag). Als ze daar binnen bleef gaf ik het haar gewoon. En ik rekte altijd wel zo lang dat er minimaal 2 uur tussen de flesjes zat. Als ze dan ergens een ‘ruk’ maakte met slapen van 3 uur dan zat ik bijna juichend in de keuken, haha. 

  We hebben andere fopspenen gekocht, deze pakt ze soms, maar meestal wil ze ook alleen op haar handjes sabbelen. Ik zou dus niet goed kunnen zeggen of het zuigbehoefte is. Ze is nu dus 8 weken en het lijkt iets beter te gaan. Ze krijgt nog 6 flesjes van 150cc bij een gewicht van 5,3 kg. Al hebben we vooral tegen de avond aan dat het minder goed lukt. 

  Heel veel succes, zo’n hongerwolfje kan je helaas niet zoveel aan doen. Misschien vragen of jullie johannesbroodpitmeel mogen toevoegen? (al kan je het ook gewoon doen.. ik heb er zelf nogal moeite mee om ‘toestemming’ te vragen om mijn kind eten te geven :))

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct