Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoeveel weken zwanger?

 • Auteur
  Berichten

 • Mnda
  Bijdrager
  #10180711

  Hallo Dames,

  Ik heb gisteren een zwangerschapstest gedaan en ik ben dus zwanger. Kan het nog steeds niet geloven! :)

  Heb alleen moeite met het berekenen hoe lang ik nu zwanger ben. Op de ene site zegt het 4 weken en 4 dagen en een andere 5 weken en 2 dagen. 

  De eerste dag van mn laatste menstruatie was 9 februari. Maar ik heb altijd een onregelmatige cyclus. Dus heb maar het gemiddelde van mijn laatste 4 cyclussen genomen (29,32,32,39) en dat is dan 33.

  Weten jullie wat het juiste kan zijn en hoe je het bereken?

  Thanks


  Smurfjes
  Bijdrager
  #10180715 Quote

  Uitgaan van de eerste dag van je laatste menstruatie, dan maakt het niet uit of je onregelmatig was, van die datum gaan ze uit. En gefeliciteerd trouwens! 


  Michellevd
  Bijdrager
  #10180817 Quote

  Wachten tot je bij de verloskundige bent geweest die geven een schatting..😉


  Ajsat
  Bijdrager
  #10180820 Quote

  Uitgaan van de eerste dag van je laatste menstruatie, dan maakt het niet uit of je onregelmatig was, van die datum gaan ze uit. En gefeliciteerd trouwens!

  Dat is niet waar. Mijn cyclus de laatste keer duurde 55 dagen voor ik positief testte, dan zou ik nu 2 weken verder zijn dan dat ik denk. De eisprong komt namelijk niet 2 weken na t begin van je laatste menstruatie maar 2 weken voor dat je weer zou moeten menstrueren. 

  Bij een onregelmatige cyclus weet je het gewoon niet precies en moeten de metingen bij de verloskundige jou vertellen hoe ver je precies bent

   

  maar in ieder geval gefeliciteerd! 


  Lisaaatje
  Bijdrager
  #10180829 Quote

  Hoi hoi,

  Als eerst: Gefeliciteerd!!

  Ik heb het via https://www.ikbenzwanger.com/hoe-lang-ben-ik-zwanger.php#uitgerekendedatum uitgerekend. Hier kan je invullen wanneer je laatste menstruatie was en hoe lang je cyclus normaal is. Volgens de site kwam bij mij 25 oktober uit en vandaag bij de verloskundige kwam ze op 26 oktober. In mijn geval klopte de berekening van deze site dus 🙂


  SunnyBeee
  Bijdrager
  #10180851 Quote

  Gefeliciteerd! Fijn dat jullie met zo’n onregelmatige cyclus het juiste moment hebben weten te vinden 😉

  Zelf heb ik vanochtend voor het eerst de verloskundige gebeld. Nu ik al rond 6,5 weken ben, belde ik eigenlijk al aan de late kant, zei de assistente. Omdat hun agenda vrij vol is. Dus ze plannen liever wat verder vooruit. Daarom denk ik dat het goed is gewoon meteen te bellen. Aan de telefoon vragen ze naar de datum van je 1e dag van je laatste menstruatie en of je cyclus regelmatig was. Met jouw uitleg erbij kunnen ze een eerste afspraak plannen. Ze maken vast vaker mee dat de cyclus onregelmatig was. 

  Spannend he 🙂 Ik kijk uit naar de eerste afsrpaak, omdat ik het gevoel heb dat het pas echt waar is als een professional het bevestigt 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Mnda
  Bijdrager
  #10180878 Quote

  Bedankt voor jullie reacties.

  Ik heb dat precies hetzelfde. Vind het nu nog steeds ongeloofwaardig. Ik denk dat ik het pas echt geloof als ik bij de verloskundige ben geweest. 🙂

  Ik ga die van de week bellen. Spannend

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct