Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hond bij bevalling?

 • Auteur
  Berichten
 • #10512475

  Ik lees en verneem verschillende dingen over wat wel/niet handig/gewenst is m.b.t. de hond tijdens de bevalling. Ons idee is om de hond wel gewoon thuis te laten bij de bevalling en de bench daarbij klaar te zetten. Back up is natuurlijk dat als het niet goed gaat, ze opgehaald wordt door iemand. Hebben jullie je huisdier(en) bij de bevalling aanwezig gelaten?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10512476 Quote

  Wij hebben 2 poezen en die waren gewoon in huis. Bij de geboorte van onze eerste kwam na de bevalling 1 van de 2 poezen even kijken en ruiken. Na m’n 2e bevalling heb ik ze niet gezien.

  Als je hond niemand in de weg gaat lopen of gaat blaffen/piepen in de bench dan zou ik haar lekker thuis laten. Anders wel even wegbrengen of laten ophalen.

  #10512483 Quote

  Volgens mij mag een hond niet ik dezelfde ruimte zijn met de bevalling. Omdat een hond kan denken dat jou iets aangedaan wordt en dan mensen aanvalt. Dit is eens gebeurd, zal wel te vinden zijn via google 😉 Uiteraard ook bij mensen die zeiden “mijn hond doet zoiets niet” dus dat is geen garantie. In een eigen ruimte zal wel mogen denk ik hoor en al helemaal als de hond beneden is en jij boven. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10512485 Quote

  Wij hebben 2 honden waarvan 1 nogal slecht tegen verandering kan en ook niet zo goed met vreemde mensen/kinderen is. We vonden het dus superspannend hoe het allemaal uit zou pakken. 

  Wij hebben geen familie in de buurt en ook vrienden zaten niet te wachten op even oppassen op twee honden. Dus ze zijn thuis gebleven. Ik moest een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Mijn man is in die tijd op en neer gereden om ze uit te laten. Af en toe even een uurtje bij ze zitten. Ze zijn die dagen wel veel alleen geweest. 

  Eenmaal thuis ben ik direct naar boven gegaan met baby en hebben we ze eerst aan de geur en geluiden laten wennen. Mijn man en de kraamhulp zaten vaak beneden, ik kon dat niet. Ik denk na 5 dagen ofzo, zijn we even samen beneden gaan lunchen en had ik de baby in de box gelegd. De oudste hond vond het allemaal niet bijzonder, nog steeds niet nu onze dochter 19 mnd is. De jongste hond kon zn ogen niet wijder open doen. Bij elk geluidje rende hij nerveus naar de box. Maar hij blafte niet en kon niet bij de baby. Wij hebben het in de gaten gehouden natuurlijk, maar ook vooral niet teveel daarop gereageerd. Want hij kreeg zo snel door dat het dus het nieuwe normaal was. Daarna zijn we steeds vaker even beneden geweest, steeds wat langer. Hij mocht ook aan de voetjes snuffelen als iemand van ons hem vast had. En na een week of 2 ofzo, lag hij al lekker naast me terwijl ik aan het voeden was. We namen hem ook mee op wandelingen zodra ik weer kon. En gaven hem wat meer aandacht en complimentjes voor goed gedrag. 

  Hij was bij binnenkomst wat enthousiast voor kraamhulp, verloskundige en lactatiekundigen. Zoals hij ook bij vrienden en familie is. Even gespannen en superblij. Maar ik had bij de kraamorganisatie om die reden aangegeven dat ze niet iemand met angst voor honden moesten sturen. Nou beide personen hadden echt maling aan dat gedrag en hadden hem zo weer rustig en dat bleef hij dan de rest van de tijd ook. Ze vonden het leuk dat hij er was. De oudste hond ook hoor, maar die is zo lief, daar merk je bijna niks van. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10512486 Quote

  Als ik thuis had kunnen bevallen dan was ik boven en zij beneden

  #10512490 Quote

  Onze hond is heel rustig en trekt zichzelf terug wanneer het haar te druk is. De bedoeling is dat ik thuis beval, beneden in bad en daar is ook haar leef ruimte. Ik ga het ook maar even overleggen met de verloskundige.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10512511 Quote

  Wij hebben ons hondje laten ophalen door mijn ouders toen het begon, en onze dochter natuurlijk ook bij de tweede keer. Mijn hond zou alleen maar huilen, piepen en blaffen, wat hij al doet als ik mijn teen stoot 😂 Ik denk dat het aan je hond ligt. 

  #10512516 Quote

  Wij hebben onze honden ook op laten halen. Gaf mij meer rust dat de hondjes ook in een omgeving waren die ze gewend zijn en hun de aandacht kregen die zij nodig hebben. Denk dat het anders ook beetje onrustig is voor de hondjes aangezien hier de kraamhulp ook 3 x wisselde


  LennyvO
  Bijdrager
  #10512576 Quote

  Als het lang duurt of als je naar het ziekenhuis moet is het misschien niet echt handig. Misschien een buurman paraat hebben staan om hem uit te laten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct