Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hond en baby

 • Auteur
  Berichten

 • IljaWensv
  Bijdrager
  #10396995

  Hoi lieve allemaal,

   

  Wij zijn bezig met proberen om zwanger te worden. Zelf hebben wij twee hondjes (waar ik uiteraard stapelgek op ben). Het is heel voorbarig en misschien helemaal niet nodig, maar ergens heb ik toch een soort van ‘angst’. Stel dat de baby heel allergisch is en mijn honden wegmoeten… Alleen de gedachte al….

   

  Daarom vroeg ik mij af of jullie ervaringen hebben met baby’s en honden allergieën? Kun je hier ook wat tegen doen, anders dan voor de honden een ander huisje te zoeken?

   

  Groetjes Ilja

  #10396996 Quote

  Tenzij je baby doodgaat aan de allergie kunnen de honden gewoon blijven 😉 Komt allemaal goed hoor!


  IljaWensv
  Bijdrager
  #10396999 Quote

  Ja? Klinkt hoopvol. Heb je hier ervaring mee gehad B en B?


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10397007 Quote

  Over het algemeen reageert een baby niet allergisch als je je honden al hebt voordat je zwanger wordt, ze krijgen hier vaak al afweer voor. Ik was ook echt bang dat mijn kindje allergisch zou kunnen zijn voor mijn hond maar volgens de verloskundige krijgen ze afweer mee van jou als mama. 

  Bij ons gaat het gelukkig dan ook heel goed! 


  StephW
  Bijdrager
  #10397022 Quote

  Ik heb daar niet eens bij stilgestaan, met 2 katten en een hond! Iig geen problemen gehad.

  #10397037 Quote

  Ik heb zelf veel allergieën, altijd al gehad en  ik ben gek op katten. Ik ben zelfs opgegroeid op een boerderij en was overal allergisch voor 🤣. 

  Gek genoeg ben ik wel allergisch voor andermans katten, maar dus niet meer voor mijn eigen katten (alleen de eerste 2 maanden dat ik ze had).

  Ons zoontje heeft nooit tekenen van allergieën voor de katten vertoond, terwijl die kans groter is omdat zowel ik als mijn partner allergieën hebben.

  Maar door veelvuldige blootstelling bouw je dus een tolerantie op voor het eigen dier denk ik, tenminste, dat is mijn persoonlijke ervaring dus.

  Niet druk over maken dus, komt vast goed!

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10397044 Quote

  Ja? Klinkt hoopvol. Heb je hier ervaring mee gehad B en B?

  We hebben 2 honden en zij zijn de grootse maatjes van onze dochter. Ik zou onze honden nooit wegdoen, tenzij onze dochter echt dood zou gaan door een allergie. Gelukkig valt dat vaak allemaal wel mee 😉


  Famkeh
  Bijdrager
  #10397076 Quote

  Ik zou eerder bang zijn dat de hond op een onbewaakt moment de baby te grazen neemt, dan dat de baby allergisch is voor de hond.. 

  (ik ben zelf ook opgegroeid met honden, dus ken het “mijn hond doet niks”-mantra erg goed, tot dat het dan in één keer verandert in “dat doet hij anders nooit”..)

  #10397484 Quote

  Tja daar kun je maar op één manier achter komen eigenlijk hè 😉 Mocht het echt nodig zijn kun je antihistaminetabletjes overwegen, weet alleen niet vanaf welke leeftijd dat mag.

  Ik ken wel een kindje dat zo allergisch was voor de kat dat de kat weg moest. Ging niet dood maar wel continu benauwd, traanogen, jeuk en aan de puffers. Maar die kans is klein. En bij hun in de familie zaten van beide kanten allergieën astma en eczeem (dat staat dacht ik vaak in verband met allergieën).

  Maja meer dan het afwachten en indien nodig dan handelen kun je niet doen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct