Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hond

 • Auteur
  Berichten

 • Dunja Schreuder
  Bijdrager
  #10025804

  Ik ben momenteel zwanger van mijn eerste kind. En onze hond is vreselijk vies en verhaart meer dan een gemiddelde hond. Zo veel dat ik 2x per dag moet stofzuigen… En nog steeds is alles behaard en stoffig…. nu snap je wel dat ik dat niet rond mijn baby wil hebben. Ik wil t al maanden zelf niet eens meer. Ik zie er elke dag tegenop om wakker te worden in een vies huis door die hond.. ik heb namelijk smetvrees en het strest mij dus enorm.. de hond is nu net een jaartje oud en een pitbull x chichauhau kruizing. Ik heb er al ruzie over gehad met mijn vriend en hij koos voor de hond en niet voor mij en de baby. Ik ben toen om half 11 ’s avonds overstuur de deur uitgegaan en naar het station gelopen om de trein te nemen naar mijn ouders die 40 km verderop wonen. Nu hebben we wel wat gepraat erover. Maar hij blijft voor die hond kiezen.. Ik wil niet komende 15 jaar gefrustreerd, gestressd en depressief zijn. Hoe kan ik hem in godsnaam overtuigen die hond weg te doen. ik wil niet dat mijn kind 24/7 onder de vieze haren zit. Heb al verschillende trimbeurten en voeding geprobeerd maar niks helpt. Volgens de dierenarts is het gewoon een hond die veel en snel verhaard.. en het is niet de rui. Ik heb enorm spijt van mijn aankoop van die hond. Het is een lieverd daar niet van. Maar heb een enorme haat ontwikkeld tegen hem. Tips om van mijn hond “af te komen”? 🙁


  Grada Kok
  Bijdrager
  #10025807 Quote

  Lieve Dunja, is er niet een mogelijkheid dat jij beter kan omgaan met je smetvrees?

  ook ik heb een hond die veel verhaard op het moment. Ook merk ik dat ik sinds ik zwanger ben meer wil schoonmaken wn me soms ook wel erger als ik zandpootjes zie. Toch kijk ik dan ook naar de positieve kanten. Een hond kan zoveel geven ook voor je kind.

  Ik zou hier goed over na denken voordat je de hond wegdoet. Neem contact op met een professional (zoals huisarts of verloskundige) en uit je zorgen en leg uit waar je mee kampt, ik denk dat ze je ECHT wel willen helpen. Heel veel succes!


  baboon
  Bijdrager
  #10025813 Quote

  Hoe oud is je hond? Nog jong als je er vanuit gaat dat ‘ie nog 15 jaar meegaat? (“ik wil niet de komende 15 jaar gefrustreerd, gestressd en depressief zijn”, schrijf je.) Dat een hond verhaart weet je. Als je voor aanschaf een indicatie wilt hebben van hoeveel ongeveer, moet je geen ondoordachte kruising kopen (chihuahua x pitbull? wie bedenkt zoiets). Een hond is geen ‘ding’ wat je koopt en weer weg doet als je er geen zin meer in hebt. 

  Is het een kortharige hond? Mijn advies: max 1 keer per week goed borstelen met een rubberen borstel (zo’n wieber) en verder niet. Vaker borstelen stimuleert de haaruitgroei alleen maar. Overstappen naar ander voer wil ook wel eens schelen. Wat krijgt ‘ie nu? 

  Wij hebben 2 honden in huis lopen en met 2 a 3 keer per week goed stofzuigen is het echt prima te doen (en nee, het is hier niet vies). Scheelt denk ik wel dat de honden alleen beneden komen, ze overdag mee gaan naar mijn werk en we een pvc vloer hebben.


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10025819 Quote

  WoW.. ik schrik een beetje van je reactie! Arme hond zeg!!

  Dat je hond gaat verharen dat wist je voordat je er aan begon. En de een verhaard nu eenmaal meer dan een ander. En hoezo is je hond vies? Alleen omdat hij haren verliest? Je praat echt over je hond alsof het een of ander vies voorwerp is.

  Ik snap dat je geen haartjes wil overal en zeker niet als de baby er is maar er zijn genoeg manieren om minder haren in huis te hebben en anders had je er niet aan moeten beginnen. Wij hebben een labrador, waarschijnlijk vele malen groter als die van jullie en die verhaard ook meer als gemiddeld. Tja.. het is nu eenmaal do.

  Ik wil je niet van slag maken, maar hoe jij reageert over jouw hond vind ik echt niet normaal.

  Hopelijk is er iemand die je kan helpen en hopelijk maak je een goede keuze voor jouzelf, je vriend, jullie baby maar ook voor de hond!


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10025823 Quote

  Probeer er ook nog eens over te praten met je vriend ..

  Ruzie er om maken is ook niet goed voor jou en de baby. En de hond voelt die spanning ook.

   

  Succes en sterkte meid!


  Suzywla
  Bijdrager
  #10025825 Quote

  Wist je dat er in het algemeen gezegd word in gezongheidszorg. Kinderen? Neem een hond!

  Zit zelfs een onderbouwde theorie achter. Heb er zelfs bijscholing over gehad. Als je alles te schoon wil of bent bouw je geen weerstand en je bouwt van die kleine al op vanaf dag 1 van je zwangerschap. Niet alleen dat maar dior huisdieren in contact komen met de natuur en gezond en gevarieerd eten. Verminder je de kans op allergieen van de baby.

   


  Jokela
  Bijdrager
  #10025833 Quote

  Niet de antwoorden die je waarschijnlijk had willen lezen maar wel 1 voor 1 terecht 


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10025874 Quote

  Wat een uitzonderlijke combinatie inderdaad, zonde zeg. 

  En wat versta je onder een vies huis? Ik zou een keer naar de trimster gaan om hem te laten plukken of ontwollen of wat dan ook! Vindt ook dat je de hond niet zomaar weg moet doen zo komen de asielen vol met dit soort, je weet als je een hond neemt dat je haren krijgt en je wist ook toen je de hond nam dat je al kids wilde dus is het toch een bewuste keuze? 


  EmsieB
  Bijdrager
  #10025918 Quote

  Ik vraag me ook af wat je verstaat onder een vreselijke vieze hond. Likt ie veel, kwijlt ie veel? Wij hebben een Golden Retriever, die veel kwijlt en ook best verhaart. Dan doen we maar wat extra poetsen. Kijk, als je hond nou overal plast en/of ontlast vind ik het een ander verhaal, dat is heel vies met een kleintje in huis, maar dat is ook op te lossen. 

  Ik zou hem ook niet zomaar wegdoen, misschien inderdaad een idee om zelf wat beter met je smetvrees om te gaan. Je hebt anders kans dat je kindje straks ook niets wil, en dat is wel erg lastig lijkt mij.

  Succes met alles! 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct