Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hongerige baby

 • Auteur
  Berichten

 • Emsie
  Bijdrager
  #10175044

  Help! Mijn zoontje van 5weken oud heeft ontzettend vaak en veel honger. Hij zit op 8 voedingen per dag met 120cc. Op advies van het CB overgegaan op Forte. 

  Ik heb een voedingsdeskundige gesproken van Nutricia en die adviseerde om direct volledig over te stappen naar Forte. Dan zou de overgang het makkelijks gaan.

  Haar advies: 6 voedingen van 120cc Forte. Als dat niet voldoende is dan overstappen naar 6x 150cc.

  Gisteren begonnen met 120cc van de Forte, maar hij was zo ontroostbaar van de pijn daarna dat het me niet verstandig leek om direct volledig over te stappen naar Forte. Gisteren heb ik daarom 2 Om 2 schepjes gedaan. Vandaag 3 Om 1. Dus 3 forte, 1 standaard. Hij red het dan om de 3 uur. Maar ook niet altijd. Soms zit er 4uur tussen, en soms heeft hij na 2uur alweer honger. Zo de afgelopen voeding dus ook. Ik moet het echt rekken naar 3uurtjes. Dat is niet fijn om telkens te moeten doen als hij zo hongerig is.

  Als hij dan erg verdrietig is geven we hem na 3uur weer zn volgende fles, maar vaak laat hij dan 20cc staan. Waarschijnlijk omdat het zo dicht op de vorige voeding zit.

  Hij is nog maar 5weken en drinkt nu al zo veel. Ik vraag me af, waar doen we goed aan? Toch maar volledig overstappen op Forte met 120cc? Of 150cc aanbieden? Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat er 4uur tussen zit dan?

  150cc heb ik namelijk al geprobeerd te geven met de standaard voeding, maar dan zat er nog geen 4uur tussen. Meneer meldde zichzelf netjes na 3uur weer. 

  Ik hoor graag hoe jullie dit hebben aangepakt of dat jullie goede adviezen hebben. 


  Jillroos
  Bijdrager
  #10175054 Quote

  Hij is nog erg jong, drie uur tussen de voedingen is hartstikke normaal, ik zou hem sowieso voeding aanbieden als hij honger heeft… kan je geen advies geven over de forte want ik geef bv


  Emsie
  Bijdrager
  #10175059 Quote

  Als het 3uur zou zijn, ja. Maar na 2uur heeft hij vaak al weer honger en is dan ontroostbaar. Dat is het probleem:)


  MamaN
  Bijdrager
  #10175069 Quote

  Hoii. Ik heb inmiddels een zoontje van 5 maanden en die deed precies hetzelfde rond die leeftijd! Begon ook eerst met standaard, maar dat leek niet voldoende. Toen over op forte. Dit bracht voor mij niet veel verandering. Hij had echt honger na 2/2,5 uur. (Probeerde met een speen tijd te rekken, maar hielp niet) 

  Ik ben toen gewoon op verzoek gaan voeden. (Dat raadde cb mij ook aan) Als hij na 2 uurtjes weer honger had, gaf ik hem een flesje. Hij dronk dan meestal niet alles op, maar had het blijkbaar wel nodig. Hij was veranderd van een baby die veel huilde naar een rustig, trevreden baby. 

  Dit is uiteindelijk zelf goed gekomen. Weet niet precies wanneer. 

  Hoop dat je er wat aan hebt!

  #10175070 Quote

  Hier hetzelfde gehad met mijn zoontje (nu 9mnd). Was vanaf dag 1 al zo hongerig dat we ons geen raad wisten, hij bleef maar honger hebben. We zijn toen ook overgestapt op forte, maar hebben dit toen op aanraden vd kraamhulp wel rustig opgebouwd (50/50 normaal en forte) en na 1,5 week geloof ik zijn we volledig overgegaan op forte. Het duurde bij ons wel even voor het werkte, maar na 2 weken merkte wj al verbetering. Omdat hij toch hongerig bleef fopte we hem door extra water (20cc) bij zijn flesjes te doen en meteen te spenen na zijn flesjes, want vaak is het ook zuigbehoefte. Net voor de 4mdn zijn wij meteen begonnen met hapjes ed sindsdien merkten we dat hij echt tevreden was

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct