Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoofddoek Uitleggen Aan 3 Jarige

 • Auteur
  Berichten
 • #10110153

  Oké… voor de mama’s met n peuter een vraag….

  Ze worden steeds bijdehanter en stellen vragen. Super leuk en interessant. Ik lig soms dubbel om wat er nu weer uitkomt.

  Nu was ik aan t afrekenen in de supermarkt en werd geholpen door een dame met een hoofddoek. 

  Mijn zoontje vraagt aan mij: mama, waarom heeft die mevrouw een handdoek op haar hoofd. 

  Hmmm tja… ik moest een beetje lachen maar wist niet echt wat ik moest zeggen. Uiteindelijk maar verteld dat het geen handdoek was maar een doek.

  Hoe kun je dit uitleggen aan een 3 jarige? Of moet je het gewoon maar laten gaan?  De caissière keek een beetje boos.

  Hij vroeg t trouwens n week of 2 later weer toen we een rastafari meneer zagen met een doek op zijn hoofd. 


  W83
  Bijdrager
  #10110168 Quote

  Ik zou zeggen dat er vrouwen zijn die een hoofddoekje dragen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld als capuchon, omdat ze het mooi vinden en omdat er vrouwen zijn die hun haren niet willen laten zien. Je hoeft nog niet te vertellen over geloof als je dat zelf niet wilt. Maar blijf open en eerlijk. 


  gebruiker941003
  Bijdrager
  #10110235 Quote

  Onze peuter vertelde laatst dat de juf van de peuterspeelzaal het altijd koud heeft. Toen ik vroeg waarom zei ze: “ze heeft altijd een hoofdmuts op”. 

  Toen ik dit aan de juf vertelde (die er even hartelijk om heeft gelachen) heeft ze er aandacht aan besteed in de kring. Dochter kon daarna precies vertellen dat vrouwen een ‘hoofdmuts’ dragen omdat ze moslim zijn en hun haren niet aan iedereen willen laten zien. 


  Kr
  Bijdrager
  #10110240 Quote

  Ok… lastig hè… wij stonden onlangs in de file bij de Efteling toen onze dochter vroeg waarom er een spook in de auto voor ons zat.. Dit was dus een dame in een witte hoofdoek/sluier die wij alleen van de achterkant zagen.. en ik kon begrijpen dat zij met haar kinderogen het “plaatje” begrijpelijk wilde maken.

  Ik legde uit dat dit geen spook was maar een dame met een sluier/hoofddoek. Verder vroeg zij niet door.. (gelukkig )

   


  Force
  Bijdrager
  #10110246 Quote

  Als je kind er vaker naar vraagt dan kun je toch eerlijk vertellen waarom sommige vrouwen een hoofddoek dragen? Dat kan dan gewoon in Jip en Janneke taal door bijvoorbeeld uit te leggen dat er verschillende geloven zijn en dat deze vrouw het mooi vind om een doek te dragen. Je hoeft er heus niet heel ver op in te gaan, maar eerlijk zijn is altijd het beste. Vraag desnoods wat hij er van vind. Laten gaan resulteert wat mij betreft in nog meer vragen. Ze vragen het niet voor niets. En ik neem aan dat je niet wil uitdragen dat je vrouwen met hoofddoeken vreemd vind? Ik wil in ieder geval heel graag dat onze kinderen iedereen accepteren hoe ze zijn en er uit zien en denk dat dat met zulke vragen begint.

  #10110337 Quote

  Bedankt voor de reacties! 

  @Force… ja mee eens hoor. Alleen is zijn concentratieboog nog niet zo hoog. Wanneer ik t wil uitleggen is hij er na 2 woorden al klaar mee.

  Ik wacht maar even tot hij nog iets ouder is. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct