Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoofdpijn!!

 • Auteur
  Berichten

 • Mom to be
  Bijdrager
  #10410452

  Zijn er meerdere dames die erg veel last hebben van hoofdpijn?

  Heeft er iemand misschien tips om het te verminderen?
  Ik ben 14+2 zwanger, ik rookte niet en drink überhaupt geen koffie, dus het is niet dat ik het daarvan heb omdat ik ermee gestopt zou zijn.
  Ik neem af en toe paracetamol en probeer vaak even te liggen en te rusten om er vanaf te komen.

  Maar zoals nu ben ik ermee naar bed gegaan en er weer mee op gestaan.

  Help a mom out.


  D Roosje
  Bijdrager
  #10410458 Quote

  Als het na een weekje niet over is wel aan de bel trekken hoor. Ik had het ook en kwam dus achter dat ik hoge bloeddruk had 

  #10410459 Quote

  Paracetamol mag je gewoon hebben. Ik zou ff de verloskundige bellen om te vragen voor hoeveel en hoe vaak. Zoveel mogelijk lekker rusten is het beste.


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10410547 Quote

  Ik heb het helaas in mijn eerste zwangerschap 4 maanden, 24/7 gehad. Echt een hel was dat. Ben al bekend met migraine dus verbaasde me niks, (des te gekker dat ik het tijdens deze zwangerschap niet heb..)

  Helaas werd mij verteld dat ik er niks aan kon doen. Goed je rust pakken en eraan toe geven. Kijk uit dat je lichaam niet went aan de paracetamol, straks krijg je juist weer hoofdpijn van het stoppen ermee.. Misschien (en dat hoop ik echt voor je) is er nu wat veranderd en zou je andere medicatie mogen. Maar overleg zeker even met de verloskundige en eventueel met de huisarts. 

  Ik vond ook dat het echt onderschat werd wat de hoofdpijn met je deed. 

  Verder wens ik je heel veel sterkte, en ik duim voor je dat het van de 1 op andere dag ineens weg is. Dat was bij mij wel zo! Hou vol!!

   


  Korenbloem
  Bijdrager
  #10410555 Quote

  Hey!

  Ik had ook veel hoofdpijn rond de 15e week van mijn beide zwangerschappen. Bij mij ging het na een aantal weekjes weer over. Schijnt vaker voor te komen rond de 15e week!
  Dit lees ik op internet :

  Hoofdpijn
  Dit is een klacht die veel voorkomt rond de 15e week van de zwangerschap en gaat meestal vanzelf weer over. Het is belangrijk om voldoende te drinken en op tijd rust te nemen.

  #10411896 Quote

  Wat wellicht nog kan helpen is acupunctuur.
  Ik heb zelf ook last van hoofdpijn gehad en heb op aanraden van mijn verloskundige toen acupunctuur geprobeerd. Na 1 sessie was de hoofdpijn weg. Ik weet nog steeds niet of het van de acupunctuur komt of dat dit toeval was maar hè maakt dat uit? Ik was er van af. En ik ben juist iemand die normaal niet snel voor alternatieve geneeswijzen kiest maar aangezien dagelijks hoofdpijn ook niet te doen was had ik zo iets van baadt het niet het schaad ook niet. Succes en hopelijk ben je snel van je hoofdpijn af.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Jippie
  Bijdrager
  #10411910 Quote

  En heb je al geprobeerd om je partner je nek en schouders los te laten maken. Bij mij gaf dat wel verlichting… En alleen last van hoofdpijn of ook vermoeide spieren etc. Dan zou je nog magnesium kunnen proberen.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10411974 Quote

  Ik had er bij beide zwangerschappen last van en kwam er gauw achter dat dit door de multivitamine (met name foliumzuur) kwam!

  Mee gestopt en weg was de hoofdpijn!


  LoveK
  Bijdrager
  #10412363 Quote

  Ook gehad maar 2 dagen. 2 dagen vol naar bed ermee en werd er ook mee wakker. Na 2 dagen was het ineens weg!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct