Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoogsensitief en mama

 • Auteur
  Berichten

 • MamaLynneke
  Bijdrager
  #10503414

  Dag allemaal,

  Ik ben hoogsensitief en merk dat ik behoefte heb aan herkenning en uitwisselen van ervaringen. Ik heb een dochter van 9 maanden.

  Iemand die dit herkent en misschien wil mailen/appen?

  Groetjes Geraldine


  Lydia
  Bijdrager
  #10503691 Quote

  Herkenbaar! Je mag mailen.


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10503866 Quote

  Leuk! Wat kan ik heen mailen? Of wil je mijn adres?


  Amelia
  Bijdrager
  #10504575 Quote

  Ik had vooral de eerste maanden dat het me erg in de weg zat. Dat ik het enorm miste om even stil te kunnen zijn en ‘uit’ te staan. Met een kleintje moet je altijd aan staan en connecten. Ik vond dat heel lastig toen. Nu hebben we allemaal onze draai gevonden. 

  Contact is prima. Maar mijn mailadres bestaat uit mij naam en dat zet ik hier liever niet neer. 


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10505168 Quote

  Snap ik. Ik weet ook niet goed hoe we dat moeten doen zonder onze privegegevens hier neer te zetten


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10505172 Quote

  Opzich hebben we ook onze draai gevonden. Lastig nog als het een keer anders gaat dan anders en ik ben zo bang voor overprikkeld worden als ze. Straks nog 1 of geen slaapjes meer doet.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Amelia
  Bijdrager
  #10505515 Quote

  Dat kan ik me voorstellen, maar dat gaat nog wel een tijdje duren. Mijn tip is om op andere manieren me time te creëren om te ontprikkelen. 

  Ik heb long covid en werk gewoon drie dagen. Op mijn vrije dagen zorg ik voor ons zoontje en doe ik beide dutjes met hem mee. Gevolg is dat me time echt NUL is. Ook komt de zorg en het volledige huishouden op mijn schouders door de baan van mijn man.
  Ik merk dat naar buiten gaan me ontprikkeld. Kind in de wandelwagen, podcast op en even een rondje lopen. Maar ook in kleine dingen heb ik het gevonden. We hebben best een makkelijk mannetje. Hij speelt gerust een kwartier zelf en dan ga ik er rustig bij op de bank zitten met een kop thee en zelfs een boek of tijdschrift. En als hij lekker speelt laat ik hem ook rustig spelen. 
  En ik zet ook rustig een fijne cd op als we thuis zijn. Of even rustig douchen als meneertje op bed ligt. 

  Het zit voor mij in die kleine dingen. Maar ooh ik mis echt wel even lekker in je eigen bubbel gaan zitten. Even niet zorgen etc. 

  Ergens lijkt het me ook leuk als hij nog maar één slaapje doet. Dan is er ruimte om naar het zwembad te gaan. Of de kinderboerderij. Nu geeft het schema me ook wel eens stress. 


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10505684 Quote

  Nou, dat klinkt als hoe ik het doe. Ik werk 3 halve dagen en heb ook een makkelijke dame die goed zelf kan spelen. Ik merk alleen dat ik dan zelf niet rustig kan gaan zitten. Maar ik probeer het wel. Maar buiten gaan we ook vaak. Dat is heerlijk even wat zien. Mijn dochter vindt het ook lekker. En ik een muziekje op.
  Herkenbaar is ook dat als ze 1 slaapje gaat doen dat je dan meer kunt. Nu is het nog gehaasd tussen 2 slaapjes in inderdaad!
  Leuk te horen dat het bij jou ook zo gaat.

  Ik mis ook de bubbel die je beschrijft.

  Heftig dat je covid hebt! Ik heb het gehad tijdens mijn zwangerschap, dat was ook spannend.

  Hoe is je kindje? Hooggevoeligheid kan erfelijk zijn. Ik merk het bij mijn dochter wel een beetje. Het is een meisje met heftige uitingen van gevoelens, zowel blij, boos als verdrietig of verwonderd.


  Amelia
  Bijdrager
  #10505784 Quote

  Ja we hebben een heel gevoelig mannetje. Zowel qua smaak is het een fijnproever als qua emoties en sfeer gevoelig. En inderdaad ook heftig in het uiten. Hij was net kwaad omdat het vierkante blokje niet door het ronde gat van de vormenstoof past. Echt kwaad. 

  Hij is temperamentvol, Pietje precies, heel behulpzaam en moet eerst katten uit de boom kijken. Als kleine baby kon ik geen tv kijken met hem erbij. Hij begon al te huilen als mensen op tv woorden hadden. Nu kijken we weinig tv dus dat komt goed uit.
  Op het KDV moet hij altijd eerst even in de stoel zitten en acclimatiseren voordat hij op de grond met andere kindjes wil spelen. Hetzelfde als we bij vrienden zijn. Dan eerst bij mij of mijn man zitten, dan samen op de grond en dan wil en durft hij wel te spelen. 

  Nieuwe soorten kleding is ook altijd wennen. Hij had vorig najaar voor het eerst een winterjas aan. Brullen! Zo kwam ik het CB met hem binnen. De verpleegkundige vroeg of hij wel voldoende te eten had gehad. Ik zei ‘let maar op.’ Ik deed hem de jas uit en hij was stil. Zoiets duurt dan een paar dagen. Idem met schoenen. Dan is het klaar. 

  Waarin merk je het bij je dochter? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct