Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoogzwanger en huishoudelijke taken

 • Auteur
  Berichten
 • #10454092

  Hoi! 

  Ik ben nu 35 weken zwanger en doe eigenlijk alles nog qua huishouden. Zijn er meer die het zonder hulp allemaal nog doen terwijl ze hoogzwanger zijn? 

  het enige is stofzuigen, vuilnis en de kattenbak wat mijn vriend doet. Hij werkt heel veel en zn enige dag vrij is hij meestal kapot. Dus ik doe alles zelf. Bedden verschonen, wc, badkamer, wassen, dweilen etc. 
  Ik merk wel dat het me soms te zwaar wordt.. en ik irriteer me er dan aan dat ik sommige dingen niet zelf kan. Zoals het onkruid weghalen in de tuin etc. 

  hoe pakken jullie dit aan? En hebben jullie tips? 

  Liefs 

  #10454093 Quote

  O ja en ik kook ook nog trouwens. Mn vriend ruimt op. Boodschappen laten we bezorgen. De kratten tilt hij en ik berg alles dan op 


  Mama van Yara
  Bijdrager
  #10454094 Quote

  Ik deed tot het laatst toe ook alles zelf. Misschien kleine dingetjes (zoals idd iets zwaars tillen etc) vroeg ik mijn man te doen. Mijn tip: elke dag 1 dingetje en niet een grote schoonmaak in 1 dag. Je hebt niet voor niets verlof die laatste weken :-). Dus ene dag de wc schoonmaken, volgende dag stofzuigen, dag erna bed verschonen etc. En als je harde buiken krijgt of het niet goed voelt, gewoon stoppen of even een rust momentje nemen. Vooral naar je lichaam luisteren en dan kan je alles prima nog doen.


  StephW
  Bijdrager
  #10454096 Quote

  Ik deed ook t meeste, ging prima tot t eind, al is t slim om iedere dag een ruimte te doen bijv, zodat je niks overbelast. Het zal per persoon verschillen wat nog kan en wat je zelf wil. Hoe verder in de zwangerschap hoe minder taken ik op n dag kon. Ik zorgde er iig voor dat het opgeruimd was en dagelijks even een doek door de wc en badkamer.


  Graafstra
  Bijdrager
  #10454101 Quote

  Ben nu bijna 39 weken zwanger en doe ook gewoon nog alles zelf. Iederedag doe ik iets in huis. Boodschappen doen we samen en de katten bak doet manlief. Nu is manlief de schuur aan het opruimen helaas red ik dat niet om mee te helpen dus moet ik verplicht zitten en rust houden terwijl ik daar normaal echt niet van hou om niets te kunnen doen.

  #10454103 Quote

  Ik deed per dag een aantal geselecteerde taken.
  Aan het einde van de week had ik de belangrijkste gedaan.
  Mijn partner begreep en accepteerde dat de groote klussen niet meer werden gedaan en iets vaker avondeten werd besteld.
  Praat erover en vraag aan je partner begrip dat je de grote taken niet meer (zo vaak) kan doen.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Marliene
  Bijdrager
  #10454104 Quote

  Ja hoor, morgen 35 weken zwanger en mijn man is over 2,5 week pas weer thuis van werk. Zo lang je je goed voelt is het geen probleem, als je je er zelf aan stoort natuurlijk wel.


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10454114 Quote

  Ja dat deed mijn zusje ook en ben ik ook van plan. Ik denk dat in beweging blijven prima is. Maar niet alles hoeft op een dag. En op een gegeven moment zal ik genoegen moeten nemen dat t misschien niet allemaal even spic en span is.

  Misschien is het een idee voor je om wat hulp in te huren? Voor een deep clean van je huis of een tuinhulp? Er zijn scholieren (mbo groen bijv) of studenten die je daarvoor kunt inhuren, of je huurt iemand via helpling.


  AAY
  Bijdrager
  #10454122 Quote

  Mijn man werkt fultime, en ik doe zelf de huishoudelijke taken. Eenkeer de was en de volgende dag slaapkamer, volgende dag de badkamer ik doe niet alles op een dag.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct