Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoogzwanger nog op pad?

 • Auteur
  Berichten

 • Mamaxx
  Bijdrager
  #10261420

  Ik ben ruim 37 weken zwanger van de 2e en heb nog vanalles gepland nu in mn verlof, bezoekjes, kraamvisites bij anderen enzo. 

  Nu kreeg ik gisteren van mijn man en vader te horen dat dat misschien niet zo handig is voor het geval de bevalling begint. Zelf ben ik daar niet zo bang voor, meestal begint een bevalling toch thuis in de avond of nacht.

  Ben ik dan naïef of denken jullie dat ik nog wel op pad kan? Het meest verre wat ik nu gepland heb is op een half uur rijden met de auto.


  Mylife
  Bijdrager
  #10261421 Quote

  Ik zelf doe t bij deze zwangerschap niets meer verder dan 10 minuten afstand, maar dat is puur door mn vorige bevalling. Bij mij ging t zo snel de vorige keer en was sochtends vroeg. Ik heb geen normale weeen gekend alleen een weeenstorm… waarna ik dus snel beviel. Ik ben met 37 wk nog naar de bios geweest en nog wat dingen.. maar nu blijf ik in en om t huis. Breng mn dochter naar school op 10 min afstand en thats it.. maar k zou nog wel gewoon je dingen blijven doen hoor!!!! Mijn bevalling ging gwn als een speer waardoor ik nu met 39 weken niet meer zo ver durf.. 


  Mamaxx
  Bijdrager
  #10261424 Quote

  Als je eerste bevalling idd zo snel ging zou ik ook niet meer zo ver van huis gaan.

  Bij mijn eerste bevalling mocht ik zo’n 12 uur na de eerste wee gaan persen dus nu zal dat niet zomaar in een uurtje gebeurd zijn, al is dat geen zekerheid natuurlijk.


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10261428 Quote

  Ik ging gewoon nog op pad, had altijd wel iemand die ik kon bellen als de weeen begonnen waren en ik was een half uurtje van huis. Mijn bevalling duurde uiteindelijk 16 uur waarvan 85 minuten pers weeen dus ik ben niet zo angstig. Ik zou idd niet uren van huis gaan


  Klijn
  Bijdrager
  #10261431 Quote

  Als het niet te ver van huis is, zou ik het wel aandurven hoor. Zelfs al begint de bevalling wel terwijl je ergens op visite bent, de kans dat je het dan niet redt tot thuis/ziekenhuis is niet echt groot.


  gebruiker649043
  Bijdrager
  #10261437 Quote

  Misschien proberen deze mannen je gewoon te vertellen dat ze bezorgd zijn en graag zien dat je ook je rust neemt? 😉 Best lief! Zolang alles maar een beetje in balans is toch? We kunnen niet voorspellen hoe het zal gaan en als jij de energie hebt dan is het toch oké?

  Zelf ben ik door een vervelend kwaaltje behoorlijk aan huis gekluisterd. ( Als in kan niet fietsen en niet te lang lopen.) Ik merk dat ik daar niet per se een blijere zwangere van wordt🙈

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10261444 Quote

  Ik zou gewoon lekker op pad gaan hoor. Dat leidt lekker af en zorgt misschien ook wel voor de nodige ontspanning. Het zal zo’n vaart (waarschijnlijk) niet lopen als het begint. Zolang er iemand bij je is, komt het vast wel goed.

  Ik hen nog auto gereden terwijl ik al weeën had (dacht dat het voorweeën waren) en al zou ik dat niemand aanraden, het ging prima. 


  Esli T
  Bijdrager
  #10261480 Quote

  Gewoon lekker op pad gaan en dingen blijven doen. Zelf ben ik nu 40+5 zwanger en nog steeds ga ik erop uit. Natuurlijk moet het lichamelijk kunnen, maar mocht het beginnen heb je nog ruim de tijd om thuis te komen :).


  Berendsje
  Bijdrager
  #10261496 Quote

  Ik ben nu 38+1 en ik heb ook nog allemaal dingen in de planning staan. Het is wel allemaal op max. een half uur rijden, zoals jij het ook hebt gepland. Maar ik zou gek worden als ik hele dagen thuis zou moeten zitten en maar zou moeten afwachten.

  Hier het eerste kindje, dus ik heb geen flauw idee hoe de bevalling gaat verlopen – nog geen referentiepunt 😉 Ik heb wel heel sterk het vermoeden dat ze pas na de 40weken gaat komen. Misschien dat ik tegen die tijd iets meer rust ga nemen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct