Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hooikoorts

 • Auteur
  Berichten

 • Mtje
  Bijdrager
  #10318774

  Zijn hier meer die zo’n ladt hebben van hooikoorts? Het lijkt wel erger met de zwangerschap..

  Wat doen jullie om de klachten te verlichten? Mijn normale medicatie mag ik niet gebruiken.. 

   


  Anomi-
  Bijdrager
  #10318778 Quote

  Er is wel medicatie dat je mag gebruiken tijdens de zwangerschap! Vraag het even na bij je huisarts of apotheek. Volgens mij kreeg ik toen Levocetrizine voorgeschreven. 


  Marjooww
  Bijdrager
  #10318785 Quote

  Koop een Rhino horn! Dan spoel je je neus en holtes met zoutoplossing 👌 zo spoel je de pollen een beetje weg 😊


  Flowerevi
  Bijdrager
  #10318787 Quote

  Ik gebruik Beclomethason neusspray die mag je gebruiken tijdens zwangerschap.


  Mtje
  Bijdrager
  #10318803 Quote

  Ah fijn, ik ga het eens even navragen bij de apotheek. Vorige zwangerschap nicht ik niets, alleen 1x in de zoveel dagen iets. Maar dat hielp totaal niet..

  Zout spoelen doe ik inderdaad ook al! En heb een apparaat in de woonkamer staan dat de lucht moet zuiveren, ook tegen allergie enzo. Geen idee of het echt werkt.

  Heeft iemand hier ook al eena dat taoen geprobeerd? 

  #10318869 Quote

  Toen ik zwanger was heb ik tape op mijn rug laten plakken tegen de hooikoorst. Wat was dat ideaal! 2 of 3x een week en de rest van het seizoen was ik er vanaf. Vind het zo ideaal dat ik dit nu elk jaar doe. Heel fijn om geen medicatie nodig te hebben. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Joan17
  Bijdrager
  #10318903 Quote

  Mijn huisarts heeft in overleg met de apotheker wel een neusspray (Avamys, werkzame stof is fluticason) voor kunnen schrijven die veilig is. Er werd ook bij gezegd dat de spray met medicijnen in je neus vooral daar blijft en zeker niet in grote hoeveelheden in je bloed terecht komt waardoor je het veilig kunt gebruiken.

  Op lareb.nl kun je zelf ook evt nakijken wat wel en geen risico is in de hooikoorts medicijnen bij zwangerschap of borstvoeding:

  https://www.lareb.nl/tis-knowledge-screen/?id=174&page=1&searchArray=R01AD12&isSinglePageResult=true&&pregnancy=True&breastfeeding=False

  #10322618 Quote

  Ik heb al sinds mijn achtste last van hooikoorts en heb onderhand al alle medicijnen geprobeerd die er zijn. Nu gebruik ik beclometason neusspray, emadine oogdruppels en cetrizine tabletten (de tabletten kan je ook gewoon bij Kruidvat, Lidl, e.d. kopen, hoeven niet per se op recept). Deze combinatie werkt voor mij heel goed. Alle 3 de middelen zijn veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Ik ben hierop juist overgestapt vanaf het moment dat we probeerden om zwanger te worden. 

  Het werkt bij mij het beste als ik het alle drie gebruik, dus niet maar 1 ding. Misschien de moeite waard om dit met je huisarts te overleggen? Ik gebruik het nu 2 jaar en van de 22 jaar dat ik al last heb van hooikoorts zijn afgelopen 2 jaar wel echt het minst heftig. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct