Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Houding Fertiliteitskliniek Valt Zwaar Tegen Opties

 • Auteur
  Berichten
 • #10296571

  Ik loop inmiddels bijna tien maanden bij een fertiliteitskliniek. Nog geen enkele poging mogen doen omdat ze, gezien mijn slechte jeugd, eerst absoluut 100% uit willen sluiten dat de geschiedenis zich gaat herhalen. Een goed doel, maar de negativiteit was vanaf dag 1 te proeven en is inmiddels dusdanig geescaleerd dat ik het niet meer zie zitten bij deze kliniek. Je zorgen maken begrijpelijk, willen helpen is fantastisch, maar overal spoken zien is heel wat anders.

  Wat kunnen jullie mij aanraden als opties? Andere kliniek? Wat zou een goede kliniek zijn? Prive donor? Hoe kan ik dat het beste aanpakken? En moet ik een klacht indienen, of niet?

  #10296578 Quote

  Wat ontzettend vervelend voor je zeg! Hoe weten ze over je slechte jeugd? Zijn er bijvoorbeeld nog instanties betrokken bij jullie die met de kliniek in gesprek zijn (geweest)?

  Want in dat geval zou ik daar eerst mee in gesprek gaan en vooral kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien zijn er doelen op te stellen waarna het wel mogelijk is? 

  Het lijkt me wel apart als een kliniek zonder goede reden kan en mag bepalen of jullie toe zijn aan kinderen of niet zonder een zwaarwegend belang. 

  Ik zou in elk geval niet zo snel van kliniek wisselen, tenzij je echt uitgesloten hebt dat dit zich bij een volgende kliniek zal herhalen. Er zijn enkele situaties waarin ik me bovenstaande kan voorstellen maar weet natuurlijk niet of die voor jullie spelen. 

  Mochten die niet aan de orde zijn dan zou ik wel een klacht indienen en naar een andere kliniek gaan. Maar dat is echt afhankelijk van je specifieke situatie en waardoor de kliniek zich zo opstelt. 

  Veel succes in elk geval! 

   


  Onzeker dametje
  Bijdrager
  #10296625 Quote

  Ik heb dit ook gehad, bij welke kliniek ben je onder behandeling als ik vragen mag? 

  #10296774 Quote

  @Rozenmeisje

  De kliniek weet over mijn verleden omdat ik het ze zelf heb verteld. Ik had nooit verwacht dat ze er zo’n groot drama van zouden maken. Ik heb mijn jeugd achter me gelaten. Er veel van geleerd. Hoe het niet moet, maar ook hoe en wat ik wel wil. Maar doordat ik vanaf het begin af aan open kaart heb gespeeld worden dingen die voor andere mensen normaal zijn bij mij volledig uit de context getrokken.

  Het is heel verleidelijk om alle BS hier te spuwen, maar ik denk niet dat dit het moment is. Kortgezegd, de kliniek heeft meer belangstelling heeft voor in welk psychologisch hokje ik thuishoor dan hoe ik mijn moederschap voor me zie, hoe ik het aan wil pakken en welke stappen ik al heb ondernomen en van meet af aan heb willen ondernemen om herhaling van de geschiedenis te voorkomen. En met ‘meer’ bedoel ik 100%.

  Fout. Gewoon fout!

  De kliniek heeft nu het volgende gezegd: “Wij willen dat jij dit behandeltraject van een jaar in gaat. Wij geven geen enkele garantie dat we je na afloop het KID traject in laten gaan. Als je niet akkoord gaat kun je er vanuit gaan dat je het KID traject niet in gaat.”

  Vreselijk ongezonde machtsverhouding. Ik heb er gewoon geen betere woorden voor.

  Ik zit niet bij de kliniek om moeder te worden. Daar heb ik de kliniek helemaal niet voor nodig. Een ‘man uit de kroeg’ is voldoende. Bij wijze van. Ik zit bij de kliniek omdat ik het beste voor mijn kind wil. Geen risico’s op STDs, gescreende niet-anonieme donors, een vader die het heel misschien niet zo erg vind als zijn kind een jaar of twintig later voor de deur staat, een goede begeleiding tijdens de zwangerschap, en een goede hand-off aan het consultatie bureau. Ik heb altijd open gestaan voor ondersteuning. Toen ik vorige week hoorde van ‘video hometraining’ had ik meteen zoiets van ‘Dat zou super fijn zijn, waar kan ik me aanmelden?’ In alle serieusheid, ‘altijd blijven leren’ is mijn levensmotto. Maar wat de kliniek doet gaat alle grenzen over.

  #10296790 Quote

  @Onzeker dametje

  Als je het niet erg vind hou ik die informatie liever achter. Als ik besluit een klacht in te dienen sta ik sterker als ik niet al ruim daarvoor de vuile was buiten heb gehangen. Mijn excuus daarvoor, zeker omdat ik je toch het volgende wil vragen: Hoe heb jij dit uiteindelijk opgelost? Heb je een betere kliniek gevonden? Of een prive donor?

  #10296805 Quote

  Ik zou in deze kliniek niet verder geholpen willen worden als ik heel eerlijk ben… zo doe je niet tegen mensen met een kinderwens. Ik heb ook vanalles meegemaakt in mijn kindertijd en jeugd en daar waren ze ook van op de hoogte. Maar het kwam nooit ter sprake niet uit des-interesse maar zij zagen ook in dat het alleen maar een gunstige uitwerking zou hebben omdat ik zo stellig was van hoe ik het absoluut niet wilde

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Onzeker dametje
  Bijdrager
  #10296870 Quote

  Het eerste fertiliteitscentrum waar ik heen ging vroeg helemaal niets. Na meerdere pogingen en hun veranderde beleid ben ik overgestapt naar een andere kliniek. Daar duurde het allemaal vrij lang tot ik kon en mocht starten. Zij deden ook vrij moeilijk over mijn jeugd ervaring, psychische klachten in mijn vroege 20 jaren enz. Uiteindelijk werd ik door gestuurd naar een POP poli, een gynaecoloog die mij niet kende vroeg me wat ik kwam doen omdat ik toch niet zwanger was. Ik werd een soort van dom aangekeken en kreeg geen goedkeuring. 
  uiteindelijk heb ik deze goedkeuring zelf geregeld door een brief van een huisarts aan te leveren ( had de huisarts op mijn verzoek geschreven) waarin bepaalde (geruststellende?) dingen stonden en toen mocht ik starten. Maar ik heb er wel 4/5 maanden bovenop gezeten zelf. 
  Ik zei op een gegeven moment: als ik een man in een kroeg oppik vraagt hij ook niet of ik een brief van een huisarts of specialist heb waarin staat of ik psychisch goedgekeurd ben 😉 

   

  #10296873 Quote

  @Onzeker dametje

  Ik weet dat de POP poli soms ook aanvragen voor begeleiding tijdens de zwangerschap doet, maar misschien verschilt dit per lokatie? Een brief van de huisarts klinkt in ieder geval als een goed idee. Ik zit er over een week. 🙂 Mag ik vragen welke kliniek niet moeilijk deed, en welke kliniek wel moeilijk deed?

  #10296883 Quote

  @Rozenmeisje De kliniek weet over mijn verleden omdat ik het ze zelf heb verteld. Ik had nooit verwacht dat ze er zo’n groot drama van zouden maken. Ik heb mijn jeugd achter me gelaten. Er veel van geleerd. Hoe het niet moet, maar ook hoe en wat ik wel wil. Maar doordat ik vanaf het begin af aan open kaart heb gespeeld worden dingen die voor andere mensen normaal zijn bij mij volledig uit de context getrokken. Het is heel verleidelijk om alle BS hier te spuwen, maar ik denk niet dat dit het moment is. Kortgezegd, de kliniek heeft meer belangstelling heeft voor in welk psychologisch hokje ik thuishoor dan hoe ik mijn moederschap voor me zie, hoe ik het aan wil pakken en welke stappen ik al heb ondernomen en van meet af aan heb willen ondernemen om herhaling van de geschiedenis te voorkomen. En met ‘meer’ bedoel ik 100%. Fout. Gewoon fout! De kliniek heeft nu het volgende gezegd: “Wij willen dat jij dit behandeltraject van een jaar in gaat. Wij geven geen enkele garantie dat we je na afloop het KID traject in laten gaan. Als je niet akkoord gaat kun je er vanuit gaan dat je het KID traject niet in gaat.” Vreselijk ongezonde machtsverhouding. Ik heb er gewoon geen betere woorden voor. Ik zit niet bij de kliniek om moeder te worden. Daar heb ik de kliniek helemaal niet voor nodig. Een ‘man uit de kroeg’ is voldoende. Bij wijze van. Ik zit bij de kliniek omdat ik het beste voor mijn kind wil. Geen risico’s op STDs, gescreende niet-anonieme donors, een vader die het heel misschien niet zo erg vind als zijn kind een jaar of twintig later voor de deur staat, een goede begeleiding tijdens de zwangerschap, en een goede hand-off aan het consultatie bureau. Ik heb altijd open gestaan voor ondersteuning. Toen ik vorige week hoorde van ‘video hometraining’ had ik meteen zoiets van ‘Dat zou super fijn zijn, waar kan ik me aanmelden?’ In alle serieusheid, ‘altijd blijven leren’ is mijn levensmotto. Maar wat de kliniek doet gaat alle grenzen over.

  Nee alles hier spuien zou ik zeker niet doen. Zoals je het vertelt klinkt het inderdaad alsof de kliniek en jij geen match zijn. Mocht je denken dat het nog te redden valt kun je daar voor gaan en zo niet zou ik op zoek gaan naar een andere plek waar je je wel prettig bij voelt. 

  En inderdaad alleen maar goed dat je op zo’n bewuste manier omgaat met het zwanger raken! 

  Veel succes en hopelijk komt het tot een goed vervolg 🍀

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct