Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Houdt mijn baby wel van mij?

 • Auteur
  Berichten

 • NaamAnoniem
  Bijdrager
  #10147840

  hallotjes iedereen!

   

  mijn zoontje is inmiddels alweer 7 maanden. Ik werk 3 keer per week en dus is mijn kleintje die 3 dagen bij mijn schoonouders. Heel fijn natuurlijk dat hun kunnen oppassen en het met alle plezier en liefde doen! Alleen heb ik sterk het gevoel dat mijn kindje niet mij maar zijn oma als moeder ziet. 🙁 ik was gisteren hem eten aan het geven toen mijn schoonmoeder via facetime belde. Ik draaide het scherm naar mijn kind en hij begon zo hard te huilen dat ik ervan schrok. Het leek wel dat hij haar miste en hij haar wou zijn. We hingen op en hij bleef maar huilen. Na een tijdje was hij weer rustig en ging weer spelen. We belden toen nog eens met elkaar en ja hoor, hij begon weer hard te huilen. Ik kreeg ik brok in mijn keel want ik voelde me er echt niet fijn bij. Oma zei dat hij haar miste omdat hij haar al heel de dag niet gezien had. Ik zit niet goed in mijn vel omdat ik heel de yijd denk dat mijn kindje niet van mij houdt en zijn oma als moeder ziet inplaats van mij. Ben ook erg bang dat zijn oma mijn rol af pakt omdat ze 3 keer per week oppast en denkt dat zij de moeder is. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Had gisteren een flinke huilbui nadat dit allemaal gebeurde. Heb bijna heel de avond moeten huilen. Ik zou willen dat mijn kind zo om mij huilde, en bij mama wil zijn.

   

   

  Misschien overdrijf ik wel, maar ik voel me echt niet goed. Echt steun van mijn man krijg ik ook niet want die zegt alleen maar dat ik overdrijf.


  Mamaaatje
  Bijdrager
  #10147841 Quote

  Wie weet doet hij precies hetzelfde als hij bij oma is en jij zou bellen, dat weet je niet. Persoonlijk zou ik nooit familie zoveel dagen per week laten oppassen, meer ook omdat ik omgang met andere kindjes goed vind en anders familie teveel opvoeder worden. Ik denk niet dat je zoon zijn oma als moeder ziet. Kijk naar hoe hij naar jou kijkt en lacht als je hem ziet. Komt vast goed


  DaJoJa
  Bijdrager
  #10147855 Quote

  Maak je geen zorgen, je kindje zal nooit meer van oma houden dan van zijn moeder..mijn zoontje is inmiddels bijna 2 en ook altijd 3 dagen per week bij oma’s . Hij houdt zielfsveel van ze maar gaat toch echt liever met mij mee aan het eind vd dag. Ik kan mij nog een periode herinneren dat hij huilde als ik hem kwam halen en zijn armen naar oma uitstrekte,  dat was inderdaad heel erg pijnlijk! Maar dus echt een fase, het gaat over en hij weet altijd dat jij zijn moeder ben! Heerlijk dat je kindje bij oma kan zijn die zo veel van hem houdt als jij moet werken, geniet lekker van de tijd die je heb met hem als je niet werkt!! 


  W83
  Bijdrager
  #10147913 Quote

  Ik zou er geen zorgen om maken. Mijn zus past 4 dagen in de week op mijn kids. Opvang is geen optie voor ons, omdat vanwege werktijden niet mogelijk is. Ik vind het wel goed dat de kinderen haar ook missen, betekend dat ze iets goeds doet voor de kids. 


  Abena H
  Bijdrager
  #10147942 Quote

  Buiten wat al is gezegd heb ik er nog een ander idee bij. Gisteren heb ik heel even via whatsapp videogebeld met mijn zoontje en zijn vader (hij is wel wat ouder, 20 maanden). Toen we ophingen moest hij even heel hard huilen, zei mijn man. Maar waarschijnlijk was dat gewoon omdat hij er niets van snapte; net was mama op dat schermpje, nu ineens niet meer. Misschien is dat huilen wel gewoon door het gekke van oma zien via een scherm, waar je kindje nog niets van kan begrijpen?


  Marma
  Bijdrager
  #10148426 Quote

  Ik denk ook inderdaad dat het ook te maken kan hebben met dat hij niet snapt dat oma ineens op het scherm verschijnt en niet life in de buurt is. Je kunt het eens aan een test onderwerpen door zelf te proberen als je kindje bij papa of oma is? 

  Verder denk ik dat je echt niet bang hoeft te zijn van 3 dagen oma dat hij meer van oma houdt. Jij bent nog steeds meerendeel van zijn leven bij hem. Het kan ook een fase van eenkennigheid zijn door een sprongetje of zoiets. Mijn zoontje van 4,5 maand is helemaal dol op zijn vader en lijkt een stuk minder gek op mij, soms best pijnlijk. De andere kant is dat het ook fijn is dat hij zich bij een ander ook prettig voelt.. 

  Ik zou proberen om het als iets tijdelijks te zien. Hij voelt echt wel dat jij zijn mama bent en die band is en blijft toch uniek! 

  Blijft het nou vervelend voelen dan kun je ook nog overwegen om deels opvang/gastouder en deels oma te doen? 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct