Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hsg onderzoek

 • Auteur
  Berichten

 • katertje
  Bijdrager
  #10234696

  heeft iemand ervaring met deze onderzoek?
  zou deze maand het onderzoek krijgen maar ze zaten helemaal vol….(balen) (ook wel beetje opgelucht)
  wel weer positief dat ik toch nog 1 maand mijn best kan doen. 
  zit best tegen op het onderzoek omdat ik veel lees dat mensen er een pijnlijke ervaring mee hebben. wil wel van jullie weten of iemand ervaring hier mee heeft

   


  Happy s
  Bijdrager
  #10234717 Quote

  Hoi hoi, 

   

  het klopt dat het onderzoek wel wat pijn geeft, ik ben toendertijd zelf heen gegaa maar ik en het ziek huis raadt toch wel aan iemand mee te nemen😬 voordeel daarna ben je zoals ze zeggen extra vruchtbaar dus hopelijk heb je alle vervolg onderzoeken en gepluk aan je lijf niet meer nodig. 

  Heel veel succes

   

  gr


  JoHanna
  Bijdrager
  #10234724 Quote

  Ik heb het ook gehad. Vond het onderzoek zelf heel pijnlijk maar dat duurde maar even. Daarna helemaal nergens last meer van gehad. Mijn man was erbij omdat dat werd aangeraden maar achteraf was dat voor mij niet nodig. 

  Alvast veel succes en hopelijk ben je toch voor die tijd zwanger!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10234725 Quote

  Ook ervaring met het onderzoek, en heb het zelf ook als erg pijnlijk ervaren (maar er was bij mij ook echt een dichtzittende eileider, en dan schijnt het vaker meer pijn te doen). Om je een niet al te vertekend beeld te geven zou ik eens kijken in het ‘als het langer duurt’ subforum. Daar staat (bijna bovenaan nu) ook een topic over het HSG onderzoek, waarin heel veel mensen hun ervaringen gedeeld hebben.

  Voor mij was het dus pijnlijk, maar ik ben wel binnen 4 maanden erna zwanger geworden (met een operatie om de defecte eileider te verwijderen ertussen), dus ik ben erna in elk geval wel snel zwanger geraakt. 🙂

  Ik zou je in elk geval adviseren om te overleggen met de arts of je vantevoren pijnstillers (en zoja welke en hoe sterk) kan slikken. Wij mochten bij het onderzoek ook meekijken naar de röntgenfotos die ze maakten, zelf vond ik dat erg prettig om te zien, dan weet je ook waar je het voor doet. Ik kreeg daarmee dus enerzijds superduidelijk te zien dat een eileider echt defect was, en anderzijds dat de andere er helemaal normaal uitzag. Als ze dat niet aanbieden zou ik er waarschijnlijk om vragen. 😉 En inderdaad, iemand meenemen die auto kan rijden voor je (of je begeleiden bij een OV reis) is denk ik wel zo fijn. Ik zou erna echt niet hebben willen fietsen. 


  Travelmom
  Bijdrager
  #10234881 Quote

  Vond het inderdaad een pijnlijk onderzoek, maar de pijn duurt maar iets van 10 seconden. Ik lag dus tot 10 te tellen op de behandeltafel en kneep ondertussen mijn vriend zijn hand fijn 😅 Was persoonlijk blij dat hij mee was. Er was zover ik me kan herinneren nauwelijks napijn. Had achteraf gezien dit onderzoek liever over geslagen. Ze konden erna nog niks concreets zeggen en moest dus alsnog voor een kijkoperatie. Dan doen ze dus ook weer een hsg en weten ze wel echt of er iets mis is of niet. Die hsg was dus bij mij niet nuttig geweest en na de kijkoperatie was ik gelijk zwanger.  Maar sommigen zijn na de hsg wel snel zwanger, dus vond het het proberen waard. Niet te druk maken over de pijn hoor, is echt wel te doen. Erna gewoon een paracetamolletje en een Tony chocolony 😉


  katertje
  Bijdrager
  #10238837 Quote

  Helemaal vergeten om te kijken na de reacties super stom… Je krijgt ook geen melding..

  Super lief jullie reacties !!! Xx

  Mijn vriend gaat inderdaad mee vind ik wel een fijn gevoel. 

  Dat je na z’n onderzoek extra vruchtbaar bent had ik ook gelezen dat ik inderdaad positief !!! Volgende maand heb ik een afspraak en dan maar hopen dat alles goed is maar dit geeft mij wel een goed gevoel

  Tnxx meiden.

  Vingers cross !! 

   

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Kimmmm
  Bijdrager
  #10239133 Quote

  Hier ook iemand die 3 mnd later zwanger was (na 2 jr proberen), je hoort het zo vaak. Hopelijk ook bij jou!


  Glitterfart
  Bijdrager
  #10239826 Quote

  Heb in 2017 in het OLVG een gehad met schuim, was onderdeel van een onderzoek waar ik aan mee deed. Schijnt minder pijnlijk te zijn. 

  Later die dag kreeg ik een HSG op basis van olie. Die was wel pijnlijker maar niet ondraaglijk. Resultaat: er was niets te zien, alles schoon. Cyclus daarop zwanger. Ben de gyn nog steeds dankbaar dat hij kwam met dit onderzoek ook al is het medisch niet aantoonbaar dat je er zwanger van wordt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct