Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hugo Alcohol Vrij Ook Niet Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #10307961

  hallo,

  Ik heb van mijn vriendinnen een fles Hugo alcohol vrije wijn gekregen.

  deze smaakt erg lekker en is ook bijna op.

  nu lees ik achteraf dat alcohol vrije wijn helemaal niet goed kan zijn, omdat Ze het maken met alcohol en dan de alcohol er weer uit halen kan er 0,5 procent in blijven zitten.

  iemand ervaring?

  #10307962 Quote

  Dat staat op het etiket. Alleen 0.0% is alcoholvrij, als er wel een beetje alcohol in zit staat er vaak <0,5% omdat de alcohol eruit gefilterd is en ze niet met zekerheid kunnen zeggen dat er geen alcohol in is achtergebleven


  Klijn
  Bijdrager
  #10307963 Quote

  Om even in te haken op de vorige opmerking: wettelijk gezien mag er 0,5% afwijking zitten op het vermelde alcoholpercentage. Dus 0,0 kan wel degelijk 0,5 betekenen, of iets er tussenin. Hoe Hugo gemaakt wordt, geen idee, dus of dat ook daar zo is durf ik niet te zeggen.

  Ik zou me er niet gelijk druk om maken, het gaat dan wel om minimale hoeveelheden alcohol. Als je twijfelt, gewoon niet meer drinken vanaf nu 🙂

  #10307964 Quote

  Dat klopt niet hoor. 0.0% mag absoluut geen alcohol bevatten. 
  maargoed, ook 0.5 is zeer weinig

  #10307967 Quote

  Dat klopt zeker wel hoor .

  In alcohol vrij en 0.0 kan zeker wel een beetje alcohol  zitten.

   

  Maar waarom risico nemen als dit niet hoeft .

  Ik zou gewoon lekker tot na je bevalling wachten.  Loop je zeker geen risico.

   

  #10307997 Quote

  Zoek het zelf maar op dan haha 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MooSW
  Bijdrager
  #10308010 Quote

  Even voor de duidelijkheid dames!!

  Er zijn twee manieren waarop alcoholvrije drank gemaakt kan worden. De eerste is zonder gisting, dan komt er dus nooit alcohol bij kijken. Ook in het eindproduct niet. Bij de tweede manier wordt de drank echt gebrouwen, en daarna van alcohol ontdaan. Hierbij blijft er een restje alcohol over in het eindproduct. Dat doen ze om dichterbij de originele smaak te blijven.

  Dus in alcoholvrij bier kán nog alcohol zitten. Als er minder dan 0.1% in zit, mag je het van de Nederlandse drank- en horecawet alcoholvrij of malt noemen. Dat percentage is vergelijkbaar met een overrijpe banaan: je wordt er niet dronken van. Maar als er 0.0% op het etiket staat, mag er helemaal niks meer in zitten. Tenzij je ergens op het flesje vermeld dat er “minder dan 0.03%” alcohol in zit, zoals Grolsch en Heineken doen. Zij vergisten hun 0.0% bier dus wél.

  De alcoholvrij-regel geldt niet voor buitenlandse brouwers. Binnen Europa zijn er grote verschillen wanneer iets ‘alcoholvrij’ mag heten. In Duitsland mag dat tot 0.5%, in Spanje tot 1% en in Italië en Frankrijk is het 1.2% (dit noemen we in Nederland “alcoholarm”). Dus als je hier een malt biertje uit één van die landen koopt, mag er nog wat alcohol in zitten. 

   

  0,0 is ECHT 0,0!


  Rcl
  Bijdrager
  #10308014 Quote

  Ok ik ben hier ervaren in 0 procent alcoh is alcohol  dus als staat 0 procent alcohol  vrij is is dat niet zit zo laag percentage in dat 0 procent mag worden genoemd en waarom risco nemen is zo moeilik om 9 maanden te laten staan

  #10308082 Quote

  Nou en ze heeft alcohol vrije wijn op dus geen 0.0 

  Dus zit er wel een klein beetje alcohol is dus 😄

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct