Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huilbaby 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10026710

  Ben benieuwd naar ervaringen van andere moeders met een huilbaby? Tot welke leeftijd duurde het overmatig huilen en hoe zijn jullie de dagen, weken of maanden door gekomen? Mijn dochter is bijna 10 weken en huilt sinds ze 3 weken oud is veel, heel veel. Dit zorgde voor 2 x opname in het ziekenhuis na vele dingen geprobeerd te hebben, maar zonder resultaat. Ben op het punt beland, dat ik moet accepteren dat we een huilbaby hebben en dat het de komende tijd nog erg zwaar zal zijn. Dit is moeilijk, afgelopen 8 weken waren absoluut geen roze wolk en over 4 weken moet ik weer werken. Benieuwd naar moeders die het zelfde meemaken of hebben mee gemaakt.


  MarleenKH
  Bijdrager
  #10026729 Quote

  Ook al een osteopaat geprobeerd? Onze dochter huilde ook 8 weken lang. Uiteindeljk bleek een combinatie van behandelingen bij een osteopaat en hypoallergene voeding( tegen haar extreme darmkrampen) de oplossing. Na een week hadden we een ander meisje!


  gebruiker120492
  Bijdrager
  #10026734 Quote

  Zelf gelukkig geen ervaring, maar ken wel iemand die huilbaby heeft gehad en dat trok door naar een huil dreumes naar een huil peuter en toen hij naar de basis school ging was het ineens over…. Maar dat zal zeker en vast een uiterzonderlijk geval zijn geweest.

   

  Waar ik zelf veel goede ervaring mee heb is een afstemming via een luisterkind werker. ff googelen en dan kun je meer info vinden en de luisterkind werkers.

   

  Succes


  Daantjes
  Bijdrager
  #10026755 Quote

  Informeer eens bij een chiropractor! Bij vrienden zat er in het nekje een zenuw klem… 1 behandeling en het was weg. Zij gingen naar Harderwijk.

  succes!


  Mare Van Co
  Bijdrager
  #10027180 Quote

  Phoe pittig!! 

  Wij hebben zelf goeie ervaringen met osteopaat/manueel therapeut. Verder is zelf aan wat rust komen belangrijk Kun je vrienden/familie vragen om even op te passen zodat jij/jullie op kunnen laden? En op je werk open kaart spelen en als het nodig is bespreken of je langer thuis kan zijn of kan beginnen met halve dagen..? 

  Heel veel succes!!


  gebruiker274644
  Bijdrager
  #10027183 Quote

  Ik zou zeker adviseren om is naar de osteopaat te gaan! Dit werkt vaak erg goed ! Ook mijn eigen ervaring 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Hopsie
  Bijdrager
  #10027458 Quote

  Hallo, 

  Hier ook goede ervaringen met de osteopaat. Dus dat raad ik zeker aan.

  Wat ook nog een tip is, al is het geen oplossing maar het kan je wel heel even de rust geven om bij te tanken op een dag….download een app op de telefoon idd tablet met white noise geluiden! Leg je kindje op bed, zet dit geluid lekker hard en geniet van de tijdelijke rust. Hier werkt vooral het geluid van de stofzuiger op de app erg goed! Eerst dacht ik van niet maar ik had hem te zacht staan. 

  Ik hoop dat het werkt. 

  Groetjes


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10027916 Quote

  Ik ben ook bij de osteopaat geweest, deze heeft mn dochter 2x behandeld. Hij heeft de meeste opgeleid in nederland maar heeft jammer genoeg niks voor haar kunnen doen terwijl hij doodleuk zei dat ze aan van alles leed en nu zogenaamd geholpen was. We zijn gister terug gekomen uit het ziekenhuus na 4 dagen opname en het zogenaamde huilprotocol, heb jij dit ook gehad? Mocht je zin hebben om ervaringen uit te wisselen of er gewoon over te willen praten mag je me contacten. Ik zal eerlijk zijn ik heb me ook nog nooit zo machteloos gevoeld. Vooral omdat iedereen het steeds heeft over ze groeit er wel overheen…. het gaat over.. ze heeft vast honger.. heb je al auto gereden met dr.. en eigenlijk al dat soort dingen, goed bedoeld maar wel erg demotiverend


  Sary Vdh
  Bijdrager
  #10028050 Quote

  Vaak wordt er bij een huilbaby niets specifiek fysieks afwijkend gevonden bij de arts of kinderarts, zeggen ze ‘ze groeien er wel over’ en ga je terug naar huis met een huilend kind.

  Het vele huilen kan gelinkt zijn aan geboorte (trauma),krampjes, nekblokkade,…Dingen die wij niet zien aan het kind.

  Een osteopaat is een echt aanrader hiervoor. Zij voelen waar het kindje last van heeft, waar bewegingsbeperking is en lossen dit op door zachte technieken.

  Je kan eens nalezen (wetenschappelijk onderbouwt dan) wat er gebeurd en het effect ervan.

  Een aanrader!

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4046173/

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct