Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huilbaby 6

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanRomée
  Bijdrager
  #10412790

  Ik durf nu te zeggen dat ik sinds kort een huilbaby heb. Ze gaat s avonds om half 10 onder de douche, krijgt een fles en slaapt tot half 8 ongeveer. Vanaf dat moment is het een groot drama, ze huilt de hele dag. Doet slaapjes van 20 minuten 30 minuten en het gekrijs begint weer. Ik weet werkelijk niet meer wat ik moet doen. Krampjes lijkt me sterk dat dit de hele dag door en alleen overdag zo is. Ik heb ookal echt alles geprobeerd. Iemand die hier ervaring mee heeft? Ze is over 3 dagen precies 3 maanden.

  #10412797 Quote

  Onze dochter had hetzelfde. Ze sliep van 8 tot 8, de rest van de dag krijsen. Zoveel pijn. Echt heel sneu… Waren bij ons dus wel krampjes. Ging met een week of 15 langzaam over.

  #10412810 Quote

  Hey,

  Allereerst: houdt vol. Dit gaat over. Hoewel het op dit moment zal voelen alsof het nooit stopt. Deel dit met mensen die dicht bij je staan. Zij willen je met liefde en plezier helpen en ja ook een baby die meer huilt.

  Het is uitputtend als je kindje veel huilt. Je wordt er onzeker. Mijn zoontje is inmiddels een half jaar. Hij was als jonge baby een alerte, onrustig en (over) beweeglijke baby. Als hij niet sliep (hazeslaapjes) of ik ging er niet mee aan de wandel in de draagdoek (wandelwagen was huilen) dan huilde hij. In de nacht viel hij alleen aan de borst in slaap. Hij sliep nooit langer dan 2 á 3 uur achter elkaar in de nacht (tot een paar dagen terug).

  Jouw kindje slaapt in de nacht dus in ieder geval goed. Dat scheelt al een hoop. Maar dat neemt niet weg dat ze overdag ook goede slaapjes moet doen. En dat jij dan ook even je handen vrij hebt.

  Slapen is groeien. Ze is nu overdag oververmoeid (lijkt het op) en dus zo moe dat ze snachts wel slaapt. Je wilt natuurlijk dat dit zo blijft. 

  Je schrijft dat je alles al hebt geprobeerd. Ik weet natuurlijk niet wat. Dus ik deel mijn ervaring. Misschien heb je er iets aan. Ik ben ook wel benieuwd of dit patroon vanaf de geboorte al zo is of recentelijk. Je hebt uitgesloten dat er medisch iets aan de hand is? Oren, reflux of iets dergelijks?

  Toen mijn zoontje bijna 6 weken was ben ik langzaam aan begonnen met rust, ritme, regelmaat en inbakeren (methode van Ria Blom). Ik lette heel erg op de wakkertijden van 90 minuten (passend bij de leeftijd) en de tekenen van vermoeidheid. Zodra hij gaapte o.i.d. bakerde ik hem in (pacco inbakerdoeken) en legde ik hem wakker in bed. Zo doende leerde hij zelfstandig in slaap te vallen. 

  Dit was een leerproces, want slapen is een vaardigheid die geleerd moet worden. Langzaam aan werd het steeds beter. Het huilen bij het inslapen werd steeds korter en de momenten wanneer hij wakker was werden zo steeds fijner omdat hij beter was uitgerust. 

  Ik heb altijd gevoed op vraag omdat voeden op de klok bij een onrustige baby vaak voor nog meer huilen zorgt (honger huilen). Maar het tegendeel zou ook kunnen werken. Heel strak ritme aan houden met slapen en voeden.

  Ik wilde zoveel mogelijk het natuurlijke ritme blijven volgen. Dat betekende wakker, voeden, knuffelen, alleen spelen in box (afhankelijk van de leeftijd) slapen. Moe is naar bed. Of dat nou 3 kwartier na wakker worden was of de maximale wakkertijd maakte niet uit. Mijn zoontje deed het hier goed op. Ik heb ook altijd zoveel mogelijk prikkels vermeden. 

  Jouw kindje doet zo’n korte slaapjes dat ze niet in haar diepe slaap komt. De verschillende stappen in de slaapcyclus doorlopen is nodig om goed te kunnen groeien. En om uitgerust te zijn zodat ze goed kunnen drinken en nieuwe dingen kunnen leren. Je zou haar kunnen helpen om de slaapcyclus verder af te maken door te troosten en gerust te stellen. Misschien valt ze dan weer in slaap. 

  Het is ook echt goed mogelijk dat dit met de tijd gewoon ineens beter gaat. Dat ze na de 4 maanden sprong ineens door heeft hoe het werkt. Ik weet niet of je bekend bent met het boek ‘oei ik groei’?

  Als je jezelf zorgen maakt kan je ook altijd het consultatiebureau raadplegen. 

  Het komt echt goed!


  Ameli
  Bijdrager
  #10412829 Quote

  Ik geloof niet dat zoiets als een huilbaby bestaat. 

  Een baby huilt niet zomaar de hele dag, ik wil je niet onzeker maken, maar ik zou wel aan de bel trekken, en vragen om nader onderzoek begin bij ’t CB. 

  Is ze wel rustig als je haar bij je hebt op schoot of in de draagzak?

  Ik heb er 3, eigenlijk alle 3 vrij makkelijke baby’s, vooral de jongens vonden alles wel best. 

  Mn dochtertje had het minder snel naar haar zin en vroeg meer aandacht, als ze maar bij mama was dan was het goed. 

  Ik heb dus niet veel ervaring met baby’s die veel huilen.

  Ik wens je heel veel sterkte en succes omdat hun huiltjes gaan door merg en been en je kan er erg moedeloos van worden, vraag om advies en nader onderzoek, het zou aan zoveel dingen kunnen liggen, daar moet je een specialist bij laten meekijken. 

  Je kan het mama😘


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10412830 Quote

  Heel heftig voor je! Hier is net een diagnose verborgen reflux gesteld, ons kindje had de hele dag maagzuur in haar keeltje en een geïrriteerde slokdarm daarvan. Omdat ze weinig spuugde viel het niet snel op. Het huilen is dus heel vaak een signaal van pijn. Wij hebben een fijne huisarts die ons serieus neemt, dat is niet altijd zo, maar ik zou zeker aan de bel gaan trekken want dit is niet ‘hoort erbij’ en iets van onrust wat je weg kunt moederen. CB adviezen zijn soms ‘laten huilen’, dit is achterhaald. In het boek Reflux Baby kun je lezen over reflux en over dat er vaak krampjes etc bij horen maar dat is een gevolg van een onderliggend probleem. Oorontsteking kan ook enorm venijnig en onopvallend zijn. Zoek dus professionele hulp, niet voor jezelf omdat je het niet zou kunnen ofzo, maar voor je baby die aangeeft dat het niet goed gaat. Heel veel sterkte! Het is slopend als je kindje niet gelukkig is..
  Draag haar bij je in een draagzak, dan kan ze toch slapen (hopelijk). Ondanks begrijpelijke frustraties, probeer er voor haar te zijn. Het doorslapen in de nacht is waarschijnlijk pure uitputting en niet een teken dat er geen pijn is. Houd vol en hopelijk krijg je snel hulp!


  MamavanRomée
  Bijdrager
  #10412833 Quote

  Ik heb inbakeren geprobeerd en hier lijkt ze af en toe wat rustiger van te worden en valt in slaap maar het is maar voor heel even. Wakkertijden probeer ik ook aan te houden. Maar na de fles slaapt ze eigenlijk al dus wil ik haar dan wegleggen en dan begint het. Ze wilt ook niet een beetje rondkijken kijken in de box, het is echt alleen maar huilen. Ik geef voeding om de 4 uur 170cc. Omdat zij alleen maar huilt kan ik dit ook niet op verzoek doen omdat ik echt niet weet wat er aan de hand is, en ze is klein dus ze moet echt die voeding binnenkrijgen.. reflux heeft ze denk ik niet en oren denk ik ook niet want ze grijpt nooit naar haar oren.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10412934 Quote

  Als ze niet wil liggen, zou ik reflux (maagzuur, zuurbranden in de keel bij liggen wat ook de slokdarm kan beschadigen) zeker niet uitsluiten. Onze dochter was ook steeds na een half uur weer wakker en verder huilen of in de draagzak. Ik hoop dat een huisarts of jeugdarts je verder kan helpen. Grijpen naar de oren gaan ze pas op latere leeftijd doen, die coördinatie hebben ze nog niet. Geef anders een zetpil en kijk of het iets verschil maakt, dan weet je of het pijn is (wat het meestal is)?

  #10416642 Quote

  Hopelijk heb je al een oorzaak gevonden waarom je baby zoveel huilt. Onze baby huilde ook erg veel, het bleek het koemelkallegie. Ook veel huilen, overstrekken, kort en weinig slapen. Osteopaat en kinderfysio hebben ook geholpen om spanning in haar lijfje te verminderen.

  Zou echt hulp zoeken via CB of huisarts.

  Sterkte!

  #10416673 Quote

  Wij hebben de oplossing gevonden bij een osteopaat. Eerst geloofden we er niet zo in, maar we wilden alles proberen. Na de eerste keer was het al zo’n mega verandering dat we gelijk overtuigd waren.  Hopelijk gaat het snel beter!

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct