Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huilbaby 8

 • Auteur
  Berichten
 • #10575798

  Hoi Allemaal,

  Vorige maand is onze dochter geboren, ze is nu 5 weken oud. In de kraamweek ging alles goed met haar maar geleidelijk aan begon ze meer en meer te huilen.. nu zijn we al een aantal weken op het punt dat ze (bijna) elk wakker moment van de dag aan het huilen is.. slapen snachts doet ze wel goed?!

  Intussen hebben we medicatie voor reflux (esmeprazol) en medicatie voor de ontlasting zachter te maken (forlax) echter zien wij totaal nog geen verbetering in haar gedrag..

  Ze huilt niet maar ze krijst, overstrekt en is altijd onrustig..

  Heeft iemand hier ervaring mee?


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10575802 Quote

  Zijn het geen darmkrampjes? Herken het huilen en overstrekken heel erg van ons zoontje nu net 1 maand. Vaak ineens pijn en huilen en dan trekt het weg, wil hij even speentje voor troost en begint het opnieuw. Duurt paar keer en dan is het over. Vaak laat hij ook scheetjes rond die tijd.  Begon hier ook pas na een week. Nu al stuk minder. Ik geef elke dag een keer schepje pro biotica in de fles, ortica orthiflor start ooit bij oudste mee begonnen op advies van osteopaat. Gaf daarnaast ook cinababy druppels maar die hebben we hier nu niet meer nodig. Is al heel stuk minder. Poept elke dag en is tussendoor wakker en veelal tevreden. Misschien helpt het jullie ook. Is heel frustrerend als ze zo huilen en je niet goed weet waarom :(. 


  MrsM
  Bijdrager
  #10575803 Quote

  Hoihoi, wat vervelend he. Het kunnen darmkrampjes zijn. Of een koemelkallergie. Of KISS (verschuiving van de nekwervels door de bevalling). Hoe was je bevalling? 

  Voor darmkrampjes kan je evt ook langs een in babies gespecialiseerde osteopaat gaan. Voor evt aan de bevalling gerelateerde klachten zou ik langs een in babies gespecialiseerde cranio sacraal therapeut gaan. Veel sterkte.

  #10575807 Quote

  Hoi dames,

  het begint vrijwel al meteen in de ochtend en gaat zo door tot in de avond.. we hebben idd pro biotica die krijgt ze elke dag en ze zit al een poosje op de pepti voeding.. ze laat idd ook veel scheetjes en poept niet elke dag vandaar de forlax 😔 een osteopaat hebben we ook al geprobeerd, ze is al 3x behandeld.. op t ziekenhuis schrijven ze haar een beetje af , zeggen dat ze gewoon alert is en de prikkels daardoor moeilijk kan verwerken maar ik zorg al voor zo min mogelijk prikkels.. heel frustrerend idd 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10575827 Quote

  Oh wat pittig zeg! En wat wordt je daar moedeloos van hè je kindje zoveel ongemak te zien hebben. Onze dochter huilde ook zoveel en iedereen zei “huilen hoort erbij” maar zovéél huilen niet hoor… wat het bij jou is kan ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen  maar misschien heb je iets aan wat het bij ons was: combinatie van koemelkallergie en een te kort lipbandje en tongriempje. 

  Ik gaf bv en ben dus zelf kma en soja vrij gaan eten/drinken. Dat scheelde al veel. Ze had ook veel uitslag na een voeding. Maar het was niet het enige issue, dat bleek dus ook fysiek te zijn in haar mond. Die combi was een lifesaver. Nu ik het zo typ… het ging andersom. Eerst laseren en daarna stoppen met koemelk. Pas nu ze 2 is kunnen we het langzaam introduceren. Baby 2 is onderweg en ik ga het meteen scherp in de gaten houden. Echt veel kindjes kunnen (het eerste jaar) niet goed tegen koemelk en ik weet nu waar ik op moet letten. 

  De pijn begon hier al aan het eind van de voeding. Leek soms wel alsof er puur vergif uit mijn tiet kwam. Verschrikkelijk. 

  Sterkte mama! Hoop dat jullie er snel achterkomen wat de oorzaak van het ongemak is. 

   


  Liesjo
  Bijdrager
  #10575836 Quote

  Zo herkenbaar! Onze dame is net de 6 weken gepasseerd en het is net sinds een paar dagen rustiger. Ze sliep ook enkel in de nacht.. eigenlijk omdat ze doodmoe was van het krijsen heel de dag door. Te alert voor slaapjes overdag.. CB zei ook alerte baby… leuk… maar hoe zorg je überhaupt voor ritme en rust… we waren radeloos, liepen gigantisch op ons tenen. Ze zeggen dan “slaap als je baby slaapt” maar wat als ze niet slaapt.. heel zwaar en vermoeiend. wij zijn overgestapt naar voeding Nan AR en zijn structureel de pacco doek gaan gebruiken bij elk slaapje. Gebruik je die? Sinds 3 dagen laat ze zich zowaar wegleggen in de middag en slaapt ze. Echt een heel ander kind. De onrust is er nog wel, overstrekkingen ook maar echt minder. Ben elke keer verbaasd als ze slaapt overdag. Medisch gezien was er ook niks te vinden bij haar. Mogelijk reflux. Ik kan haar nu de hele dag zelf verzorgen als mijn partner werkt, waar we dit anders afwisselden. Wegens de onrust die er nog wel is werkt mijn partner, die onregelmatig werkt, nog wel een tijdje dagdiensten. Dat helpt ons ook erg. We hebben haar ook een paar x naar oma gebracht, puur omdat we echt niet meer konden.. heb je genoeg mensen om je heen? Het voelt rot en tegenstrijdig, Maarja.. je moet wat. En auto rijden? Als het ons te veel werd gingen we een rondje rijden. Ze was dan even stil en wij hadden dan eventjes geen gehuil.. 

  helaas geen roze wolk! Maar hoop snel op meer rust bij jullie ook. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Tessb
  Bijdrager
  #10575840 Quote

  Ons meisje is nu al bijna 7 maanden en ik geef nog borstvoeding maar de eerst 6 weken was bij ons precies hetzelfde!
  Ze heeft helaas een koemelkeiwitallergie en een soja-allergie waardoor ik nu zelf koemelk en soja vrij eet.
  Ze heeft een tijdje pepti bijgekregen omdat ik niet genoeg melk had en daar kon ze ook niet tegen!
  We zijn toen nutramigen gaan geven op advies van de diëtist en dit ging vele malen beter. Misschien zou je dit nog kunnen proberen?

  Heel veel sterkte, het is zo vervelend 🙁

  #10575858 Quote

  Wellicht is pepti niet voldoende. Pepti is sowieso vreselijke melk als het mij vraagt. 

  Vraag eventueel of je naar nutramigen lgg mag om te proberen. 

  Hopelijk vind je snel de oplossing want het is super zwaar!

  #10575888 Quote

  Ja we kunnen de nutramigen inderdaad nog proberen, ik ben altijd wel een beetje bang om weer over te stappen van voeding.. hoorde van iemand dat die nutramigen ook niet echt lekker is maar ik vind de pepti ook niet echt lekker    ruiken.. is de nutramigen dan nog verder verknipt? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct