Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huilen bij naar bed gaan

 • Auteur
  Berichten
 • #10497620

  Hoi, mijn dochter van 12 weken gaat altijd rond 19.00u naar bed. Ze slaapt altijd erg goed, ook overdag. Echter als ik haar om 19.00u naar bed breng begint ze te krijsen. Dit duurt vaak een half uur tot uur. Herkent iemand dit? Gaat dit over?


  LiekeN
  Bijdrager
  #10497659 Quote

  Wij hadden dit precies hetzelfde bij ons zoontje. Tot het een keer zo uitkwam dat hij om 20u naar bed ging. Toen ging hij meteen slapen. Sindsdien brengen we hem om 20u naar bed en nooit meer een probleem/gehuil.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10497668 Quote

  Ik zou haar ook gewoon wat later op bed leggen, een baby zo klein hoeft nog helemaal niet stipt 19.00 te slapen. Het klinkt alsof je verder een voorbeeld-baby hebt, heerlijk! Hier was bedtijd de eerste 3 maanden pas rond 22.00, eerder lukte onmogelijk. Krampjes, uuuuren huilen elke avond etc. Vanaf 3 maanden werd dat langzaam 21.00, 20.00…

  Maar ondertussen zijn m’n kinderen 4 en 2 jaar en stipt 19.00 slapen lukt nog niet altijd. En van mij hoeft dat ook niet, in Nederland vinden we 19.00 kinderbedtijd, maar dat is ook maar omdat ‘iedereen’ dat doet en het zo ‘hoort’. Ze slapen hier ergens tussen 19.00 en 20.00, soms zelfs pas 20.30 als de jongste een middagslaapje gedaan heeft. Want eerder is dan alleen maar strijd, huilen en krijsen.

  Dus kijk gewoon wat je kindje nodig heeft. Waarom om 19.00 op bed leggen als ze nog niet moe genoeg is en het zoveel strijd en huilen oplevert? Probeer het eens een half uurtje later, dat is nog steeds een heeeeeel goede bedtijd voor zo’n kleintje!


  Babyboymama
  Bijdrager
  #10497704 Quote

  Hoi hoi,

  Wij hebben dit ook gehad! Ik heb er toen ook een topic over geplaatst hier. Overdag ging prima maar 19u was t paniek en krijsen. Lekker bij ons op de bank genomen. Wel elke avond geprobeerd maar vooral niet te veel stress geven. Het duurde bij ons een week. Als je t allemaal van te voren wist he 😉
  Ik vond t belangrijker dat hij geen stress zou ontwikkelen bij het naar bed gaan. Tussen 22 en 23u dan een flesje en dan sliep hij prima in zn bedje verder.
  Vooral kijken hoe t voegt bij jou, en miss is t korter/langer, maar het gaat over!

  12wk hebben ze een sprongetje ook namelijk 😉

  Succes (en lekker genieten van t knuffelen en bij je laten slapen beneden!)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct