Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huilen Om Speen Kwijt In De Nacht

 • Auteur
  Berichten

 • DKT
  Bijdrager
  #10522955

  Onze dochter, 8 maanden, slaapt graag met een speen. Nu is het zo dat ze zodra ze de speen in de nacht kwijt is, ze het op een krijsen zet en daardoor ben ik vaak nog wakker in de nacht. Opzich niet zo erg. Maar hij valt vaak op de grond, waardoor ze hem ook niet zelf terug kan vinden. 

  Ik heb een klein speendoekje en een grote, maar heb het tot heden niet aangedurfd om deze aan de speen te maken voor in de nacht.

  Zou ik een speendoekje eraan kunnen maken voor ’s nachts of hebben jullie een betere tip? 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10522967 Quote

  Jahoor die kun je er wel aanmaken. Deed ik bij m’n dochtertje ook, al na een aantal weken. Anders viel de speen ook steeds uit bed. Met het speendoekje eraan niet meer en kon ze hem zelf vinden.


  DKT
  Bijdrager
  #10522971 Quote

  A dan gaan we dat proberen! Zal je dan de kleine doen of de wat grotere? de grotere is vergelijkbaar met een knuffeldoekje


  Galileo
  Bijdrager
  #10522974 Quote

  Naast het spenendoekje: meerdere spenen en eventueel glow in the dark spenen. Hielp hier beide enorm, ben nooit meer m’n bed uit geweest voor verloren speen..


  Tesssa
  Bijdrager
  #10522990 Quote

  Ik heb een sjaal door de spijlen geworven zodat het gedeelte bij het hoofd dicht is en de speen dus niet meer door de spijlen op de grond kan vallen. En dan ook gewoon 6 spenen in bed leggen, zodat de kans groot is dat ze er altijd eentje vindt… Succes! 


  Lewis
  Bijdrager
  #10522994 Quote

  Wij hebben 5 spenen bij haar bedje liggen. 3 krijgt ze in bed en de andere 2 zijn voor als ze ze in het donker allemaal onvindbaar zijn. Ondanks dat ze al vroeg zelf spenen kon pakken, en inmiddels ook van de grond als ze binnen bereik liggen, raakt ze toch van slag als ze er niet half slapend bij kan. En ik was het meer dan zat. Die tik op de grond. Hooooww gaan we weer! Dus meer dan 1 speen, en dan ligt er altijd wel wat binnen bereik. 

  Nadeel is wel… Dit hebben we al vrij snel zo gedaan, en zij is niet erg van de knuffels met slapen. Haar spenen zijn haar knuffels. Ze kan niet slapen met maar 1 speen. Die andere twee moeten erbij. Dat is enkel bij het in bed leggen. Eenmaal de nacht gestart, dan maakt het niks meer uit. En ik weet dat ik dit met een paar lastige nachten wel weer af kan leren. Daarom geven we er voor nu aan toe. Ze is inmiddels 20 maanden en ik verwacht dat ze over een half jaartje ofzo beter in staat is afspraken erover te begrijpen. Ipv afpakken voelt dat beter. 

  Nou ja. De voors en tegens van meer spenen in bed dus 😅

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lewis
  Bijdrager
  #10522996 Quote

  Oh of een campingbedje met een goed matras. Op vakantie hebben we nooit dit gedoe. 


  Mootje
  Bijdrager
  #10522998 Quote

  Wij hadden precies hetzelfde probleem, constant op zoek naar de speentjes. Ons zoontje is nu 6 maanden en sinds een paar maanden gebruiken wij een speendoekje (olifantje van Jollein) en sindsdien nooit meer het speentje kwijt. Sinds kort kan hij hem ook zelf weer in zijn mondje doen, maar dit lukt nog niet altijd. Maar nu kunnen wij de speen snel vinden, dus is hij altijd maar heel eventjes wakker.

  #10523021 Quote

  Wij hebben haar een tijdje in een campingbedje laten slapen. Toen sliep ze hele nacht door want botste niet meer tegen het hout en speen niet meer kwijt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct