Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huisarts, waar rekening mee houden?

 • Auteur
  Berichten

 • FleurBo
  Bijdrager
  #10318066

  Hi dames, Al weer een jaar geleden hebben mijn vriend en ik besloten om voor een eerste kindje te gaan. Na een kinderwensgesprek met een verloskundige waaruit geen bijzonderheden kwamen ben ik gestopt met de pil. Omdat we eerst dachten: ‘we zien wel hoe het loopt’ zijn we ‘pas’ vanaf september echt met ovulatietesten aan de slag gegaan en werden de pogingen echt serieus. Nu gaan we ondertussen de 9e serieuze ronde in (11e ronde als die twee zonder testen ook worden meegerekend). We willen eigenlijk als het in de komende twee rondes ook niet lukt naar de huisarts om te kijken of we misschien hulp kunnen krijgen. Nu weet ik alleen niet wat handig is om dan al te weten. Ik heb namelijk al wel goed zicht op mijn cyclus, maar doe nog niet iedere dag temperaturen (wel een tijdje gedaan).  Vandaar mijn vraag aan jullie: hebben jullie tips voor wat ik nu al kan doen als voorbereiding bij de huisarts (bijvooorbeeld temperaturen, of eten/drinken bijhouden oid)? Zou het zonde vinden als we bij de huisarts aankomen en we eerst weg worden gestuurd omdat ze zicht willen krijgen op iets wat ik nu al kan doen. 

  dankjulliewel alvast :)

  #10318071 Quote

  Mijn huisarts verwees me gelijk door naar ziekenhuis voor bloed en zaad onderzoek. Ik denk dat het wel van belang is als je een beetje zicht hebt op je ovulatie en cyclus 


  Annemt
  Bijdrager
  #10318097 Quote

  mijn huisarts verwees ons ook meteen door. Misschien wel handig om bij de huisarts alvast een potje mee te krijgen voor zaadonderzoek. De eerste afspraak bij de gynaecoloog kwamen wij daardoor een beetje voor ‘niks’, ik heb toen alleen een inqendig onderzoek gehad.

  #10318098 Quote

  Bloed en zaad onderzoek gaat hier wel gewoon door want dat doen ze in het lab en niet op de poli 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10318105 Quote

  Ik ging na iets meer dan een jaar proberen naar de huisarts, kan me inderdaad vinden in de uitleg van gebruiker 945. Ik hoefde dus ook niks te laten zien. 

  Er werd a.d.h.v. dat gesprek sperma-onderzoek aangevraagd voor mijn partner. Dat moest 2x maar de huisarts vond de uitslag “prima, je kan er zwanger mee worden” en vroeg ons toen het nog 3 maanden aan te kijken. 

  Tussendoor raakte ik inderdaad zwanger, dat werd helaas een vroege miskraam. En daarna kregen we de doorverwijzing naar de gynaecoloog, wachttijd was 5 weken. 

  #10318131 Quote

  Mijn huisarts verwees me ook gelijk door.

  Wilde alleen weten hoevaak we ongeveer sex hebben en wat me cyclus was, meer niet

  Gelukkig voor we een afspraak binnen kregen van het ziekenhuis kwamen we er achter toch zwanger te zijn

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  FleurBo
  Bijdrager
  #10318373 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ik heb idd goed zicht op mijn cyclus 🙂 we gaan het zien, hoop dat het net als bij een aantal van jullie toch uiteindelijk niet nodig is om het traject in te gaan 

  #10318376 Quote

  ..


  JaJavierendertig
  Bijdrager
  #10318801 Quote

  Hi FleurBo, mijn huisarts vroeg niks.. heel bijzonder vond ik, ik had het heel anders verwacht. Ik dacht hij zal oa naar levensstijl vragen etc. Maar het scheelt misschien dat het bij ons moeizaam gaat bij de 2de en een 1ste wel is gelukt binnen redelijke termijn. Ik benoemde wel mijn cyclus en dat ik ook maandelijks een ovulatie heb. Mijn man kreeg een zaadonderzoek en ik moest helaas wachten op een verwijzing (pas na uitslag zaadonderzoek). Die heb ik ondertussen wel, maar nu staat alles stil. Succes als je naar de huisarts gaat. En hopelijk is het voor die tijd raak! 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct