Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

huisbaas wilt mij op straat zetten door komst van baby?!

 • Auteur
  Berichten

 • MamaPanda
  Bijdrager
  #10178765

  Hai Mama’s & Mama’s to be!

   

  Ik ben nu 6 weken in verwachting van mijn 1e kindje. Mijn vriend en ik zijn helemaal happy. Maar ik maakte me ook gelijk zorgen om mijn woonsituatie, ik woon namelijk in een kamer van max 13 m2 met een klein badkamertje erbij. Er is hier dus geen ruimte om echt lekker in te kunnen leven en hier ben ik mij ook van bewust. 

  Recht op urgentie heb ik denk ik niet al ga ik dit wel even uitzoeken bij het juridisch loket (dit omdat er al maanden dingen gaande zijn qua gebreken in de woning en overtredingen van de huisbaas zijn kant). Maar goed er is over mijn woonruimte heel veel te vertellen, alleen daar gaat het nu niet helemaal om.

  Ik heb vandaag een mailtje gestuurd naar de huisbaas met de vraag of ik de woning onder mij ( 2 kamer) kon overnemen aangezien de huidige bewoner er per mei uit moet, nu kreeg ik per mail een reactie er op terug dat ze dat liever niet hebben en dat ze het niet een verstandig idee vinden om een baby op te voeden in dat huis omdat er te veel gedeelde voorzieningen zijn.. Lees: de keuken is gedeeld, de tuin is gedeeld, de voordeur en de gang en de schuur in de tuin..  MIJN HUISBAAS WEIGERT DUS OM MIJ EEN BETERE WOONRUIMTE TOE TE KENNEN OMDAT IK ZWANGER BEN?!

  Ik heb helaas geen andere keus, ik sta al bijna een jaar ingeschreven om te reageren op woningen maar ik ben nog steeds niet uitgeloot. Nu hoop ik natuurlijk dat het geluk mee gaat zitten want baby of geen baby ik wou maanden geleden al weg uit dat huis.. 

  Maar om even een lang verhaal kort te houden; Mag een huisbaas je eruit zetten of je contract beëindigen omdat hij geen baby’s in het huis wilt ? *in mijn contract staat dat er per woonruimte 2 mensen ingeschreven mogen staan, en momenteel sta ik alleen ingeschreven dus wanneer ik bevallen ben dan mag ik volgens mijn contract mijn baby op mijn adres in laten schrijven.

  Het liefst vind ik zo snel mogelijk een andere en grotere en betere woonruimte, maar helaas is het nu even wat het is, ik had het zelf liever anders gezien en gewild maar ik geef nog niet op !

   

   


  Agnesz
  Bijdrager
  #10178767 Quote

  Ik zou juridisch advies inwinnen. IkIkMaar hoop dat je hiervoor verzwkerd bent… scheeld ene hop gedoe. Maar volgens mij mag een huisbaas je in geen geval zomaar op straat zetten als er geen vervangende woonruimte is en jij geen wangedrag hebt vertoont. 

  Je kunt eventueel wat je al aangeeft kijken of je recht hebt op urgentie en eventueel urgentie aanvragen met jou situatie. 

   

  Heel veel succes!

  #10178856 Quote

  Je hebt als huurder heel veel rechten, dus je bent beschermd. Ik zou als ik jou was inderdaad bij het juridisch loket informatie inwinnen over hoe met deze situatie om te gaan.

  Ik hoop dat je snel ingeloot wordt voor een geschiktere woning!


  Rooslii
  Bijdrager
  #10178877 Quote

  Hij weigert niet OMDAT je zwanger bent maar ONDANKS dat je zwanger bent. En nee volgensmij mag dit officiel niet. Als je ergens 9 maanden of langer woont heb je rechten. Veel rechten. En het klinkt of het over amsterdam gaat aangezien je in een bezemkast woont net als ik :p als je inderdaad in amsterdam woont heb je geen recht op urgentie. Alleen als je geen huis hebt en je kindje de schoolgaande leeftijd heeft bereikt


  MamaPanda
  Bijdrager
  #10179205 Quote

  Haha, nee ik woon niet in Amsterdam. Ik woon in Tilburg.

   

  Ennuh update, ik heb vandaag een mail gekregen van de huisbaas. 

  Mijn contract wordt per 10-06-2019 beeindigt, Dus a.s vrijdag ben ik bij juridisch loket want ik ga er van uit dat dit niet zomaar kan.. 

  Ik voel me nu wel aardig klote door dit, maar alsnog ga ik niet opgeven.


  Pudding
  Bijdrager
  #10424715 Quote

  Hee, 

  Inmiddels meer dan een jaar verder, hoe gaat het nu? Hoe had je het uiteindelijk opgelost? Hoop dat het allemaal goed is gegaan en dat het goed gaat met jou en je baby!🌸  

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct