Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huisdier En Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Jellybeantje
  Bijdrager
  #10216552

  Hey mensen, 

  Ik vroeg me af of jullie ook veranderingen in het gedrag van jullie huisdieren zagen toen jullie zwanger waren? Mijn vriend en ik proberen zwanger te worden en ik had vorige week als het goed is mijn eisprong. Ik kan nog niet testen, maar mijn hond laat me ineens geen seconde alleen. Het is een heel zelfstandige hond die normaal wel van een knuffel houdt, maar graag op zijn eigen plekje ligt. Hij gaat nooit mee naar de wasmachine, die vindt hij eng, maar nu wou hij niet opzij toen ik de was aan het doen was. Heel lastig, ik heb daar misschien een vierkante meter om te bewegen haha.

  Ik ben 2 jaar geleden ongepland zwanger geworden. We hadden toen nog geen hond, maar wel een kat. De kat zit normaal nooit bij mensen, is altijd buiten en behalve dat het eten en water op raakt, merk je eigenlijk niet eens dat ze bestaat. Ik weet nog dat ze uit het niks continu bij me ging zitten, bij niemand anders, alleen bij mij. Ook zij liet me geen seconde alleen. 

  De kat ontwijkt onze hond graag, maar ook zij komt steeds weer bij me liggen sinds dit weekend. Ze wou zelfs bij mij in bed en gaf niet op, uiteindelijk heb ik haar haar gang laten gaan omdat ik te moe was om haar steeds weg te sturen en niet wou opstaan om de deur dicht te doen haha. 

  Ik heb verder helemaal geen kwaaltjes. Vorige keer was ik aan de pil, dus had ik geen idee. Ik kwam erachter doordat ik heel erg pijnlijke borsten had en overal (zelfs bij vrienden op visite) ineens in slaap viel. Toen ik niet ongesteld werd toch maar een test gedaan, en die was dus positief. Dat heb ik nu helemaal niet. Ik was ook sochtends heel erg misselijk, kon amper opstaan. Ik ben nu niet vreselijk moe, niet misselijk, heb geen pijnlijke borsten, niks. Ik wil heel graag een kindje en hoop stiekem dat het fabeltje dat dieren het aanvoelen echt waar is, en ik gewoon geen kwaaltjes heb deze keer.

  Ik vroeg me af wat jullie ervaringen hierin zijn. Komt het misschien door de hitte? Ik voel me heel gek dat ik hierover begin en dit zou ook pas de eerste maand proberen zijn dus de kans is zooo klein, maar misschien dat de dieren toch de hormoonveranderingen merken?

  Ik vind trouwens vreselijk om te moeten wachten tot ik eindelijk een test kan doen. Moet nog een week wachten… 


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10216556 Quote

  Wij hebben een stafford. Opzich al een waakhond. Maar toen ik zwanger was zat ze eigenlijk continu bij me. Ook met vreemde ging ze altijd voor mij staan en was heel beschermend. Voorheen als ze bij mij op de bank sprong keek ze echt niet uit. Toen ik zwanger was deed ze t echt heel voorzichtig en altijd der kop op mijn buik leggen.

  #10216565 Quote

  Onze kat doet heeeeel anders sinds ik zwanger ben. Komt de hele tijd bij me liggen en als ik ’s ochtends beneden kom staat ze direct naast me. Als ik even zit om schoenen aan te doen ofzo zit ze ook direct naast me. Vroeger niet, af en toe wel maar zeker niet zo vaak als nu!

  #10216576 Quote

  Bij mijn eerste zwangerschap zat onze teef voor NOD tussen mijn benen te snuffelen. Ze moest loops worden, dus ik dacht dat ze last had van haar hormonen. Waren dus mijn hormonen waar ze ‘last’ van had. Ook werd ze beschermend als we buiten liepen en de rest van de zwangerschap week ze niet van mijn zijde.

  Deze keer werd ze voor NOD alweer beschermend. Toen begon ik me al af te vragen of het misschien weer raak was. Inmiddels hebben we er ook een reu bij en hij likte elke keer aan mijn buik (zelfs zonder dat ik op mijn kleding geknoeid had haha). Dat gebeurde meerdere keren. Inmiddels 7+2 weken zwanger 😊 

  Onze teef let nog wel op me, maar minder dan bij de vorige zwangerschap. De reu komt lekker knuffelen en als ik moet overgeven staan er 2 honden in de wc om te kijken of alles wel goed gaat.

  Deze zwangerschap is ook anders dan de vorige. Kwaaltjes zeggen zo weinig 😉 Hopelijk heb je binnenkort een positieve test in handen!


  Kay
  Bijdrager
  #10216664 Quote

  Hoi,

  Onze hond laat mij ook niet met rust. Ben nu 38 weken en zelfs nu het die hitte ligt ze of op m’n voeten of recht naast me. Iedere ochtend krijg ik een kusje op mijn buik, wat ik eigenlijk wel schattig vind.  Ze is super waaks, en blaft op alles en iedereen. 

  Met ieder krampje of voeten tussen mijn ribben staat ze naast me. Ik denk dat ik je voorzichtig mag feliciteren. Succes!


  Jellybeantje
  Bijdrager
  #10217111 Quote

  Als ik niet zwanger ben, wil ik graag weten wat dit gedrag wel veroorzaakt want jongens, dit slaat echt alles hahaha. Net was ik onderweg naar de winkel, moest ik terugrijden. In mijn ooghoek zag ik iets wits bewegen, doodgeschrokken trap ik op de rem, zit mijn kat naast me! Mijn kat die doodsbang is voor de auto was bij me in de auto gekropen…

  Ze vond het niet leuk, dus dit is vast de laatste keer lol

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct