Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hulp nodig bij in slaap vallen in eigen bedje

 • Auteur
  Berichten

 • Marieke C
  Bijdrager
  #10064179

  Wie weet er raad. Zoonlief van vier maanden slaapt op zich goed. Na de voeding van 00.00 en 8.00 kunnen we hem in zn bedje leggen en dan slaapt hij zelf in tot ongeveer 12.00. na de voeding van 20.00 dan enorm huilerig en moe maar wil dan niet in zn bedje slapen, alleen op de borst. Op aanraden van cb haal ik hem nu om 10.00 eruit en probeer ik hem om 13.00/14.00 erin te leggen. Valt vaal in slaap tijdens de voeding of vertoont ernstige slaaptekenen voor ik hem in bedje leg. Zodra hij erin ligt is hij 5 min stil en dan begint het gehuil. Ik loop na 2 minuten naar hem toe en wrijf hem over zn buikje en sshhs hem. Als hij weer stil is loop ik weg. Dit probeer ik te doen tot hij slaapt maar meestal is hij dan klaarwakker tot de volgende voeding. Valt dan vaak al na 10 min in slaap (ipv 30/40 min) maar als ik hem in bedje leg begint het van voor af aan. Heeft er iemand tips?


  Marieke C
  Bijdrager
  #10064191 Quote

  Owja, als hij wakker is lees ik hem een verhaaltje voor en zet ik een muziekje aan als ik wegga. Ook heb ik al gekeken hoe het gaat als ik hem van te voren masseer. 

  Soms, zoals nu, als ik het echt niet trek en hij niet stopt met huilen. Haal ik hem er na 1,5 uur ofzo uit en leg ik hem op mijn borst. Dan slaapt hij binnen een paar minuten. Soms als ik hem dan in zn bedje leg slaapt hij door. 


  Esssss
  Bijdrager
  #10064194 Quote

  Ik denk dat je zoon te moe is om in slaap te vallen. Je zou hem eerder in bed kunnen leggen voordat hij te moe word. Dat was bij ons het probleem, mijn zoon was te moe om normaal in slaap te vallen, ik heb zijn wakkere tijd verkort en nu valt hij makkelijk in slaap. 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10064265 Quote

  Voor zo ver ik weet kan zo’n jonge baby maar 75 tot 90 minuten achter elkaar wakker zijn, daarna worden ze te moe. Dat was hier ook het probleem op die leeftijd. Ze kunnen echt heel kort wakker zijn eigenlijk! Hopelijk blijkt dat het te zijn voor jullie ;). Zou makkelijk zijn.

  En inderdaad altijd hetzelfde ritueeltje, maar dat doe je al 🙂

  Wat is het ritme nu? 8 uur naar bed tot 12 of om 8 uur wakker en dan eerst eten en spelen en dan om half 10 naar bed tot 12? Dan zou hij ongeveer om half 1 dus weer moeten slapen. En dan zo door, elke keer na 90 minuten moet hij weer slapen.

  Het CB gaf hier ook zo’n stom advies om langer op te houden. Nou mooi niet dat dat werkte.
  Succes!


  Kersencake
  Bijdrager
  #10064341 Quote

  Niet willen slapen is zo lastig. Het is al gezegd, maar als mijn zoontje te lang wakker is wil hij ook niet meer in slaap komen. Onze zoon is nu 5 maanden oud en hij is steeds max. anderhalf uur wakker. Soms geeft hij zelf goed aan dat hij moe is (oogjes wrijven, rode wangen, gapen), soms niet, maar dan leg ik hem toch na anderhalf uur op bed. De slaapjes zijn dan wel ook wat korter overdag!


  Kim Beaujean
  Bijdrager
  #10064359 Quote

  Heb je vaste tijden met de voedingen? Wellicht helpt onderstaand schema jullie, dit werkt bij ons heel goed.

   

  07.00 fles

  7.30 wippertje (uitbuiken)

  08.30 uur naar bed slapen 

  11.00 uur fles

  11.30 wippertje

  12.30 uur naar bed

  15.00 fles

  15.30 uur wippertje

  16.30 naar bed

  En dan is het schema beetje zoek maar meestal 

  17.15 groente

  17.30 naar bed

  19.00 fles

  20.00 uur naar bed…..lange nacht

  07.00 uur fles 

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Doubutsu
  Bijdrager
  #10064454 Quote

  Het is al vaker gezegt maar dit is precies get gedrag van mijn zoontje (drie maanden) als hij te moe is om te slapen. Als ie aangeeft moe te zijn dan wieg ik hem meestal beetje half in slaap en breng hem dan naar bed.

   

  Succes!


  LLovee
  Bijdrager
  #10070231 Quote

  Mijn dochter van 3 maanden had dat ook gaapte en haar ogen gingen dicht ik legde haar in bed en wakker werd ze nu heb ik een inbaker slaapzak gekocht omdat ze haar handen in haar gezicht bleef wrijven en het hielp hier ze huilden eventjes maar viel dan snel weer in slaap misschien een idee om te proberen als het nog niet gelukt is😜


  I-G
  Bijdrager
  #10071424 Quote

  Een korte powernap (20-30min) tussen 17u en 18u wil nog weleens helpen om in te kunnen slapen om 20uur, is onze ervaring. Anders is ie te moe en overprikkeld idd.

  en als hij echt niet kan slapen: de app white noise baby sounds geeft uitkomst. Wasmachinegeluid: hier succes gegarandeerd haha 😉

  die leg ik dan naast zijn bedje en na vijf min is meneertje vertrokken 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct