Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Id kaart

 • Auteur
  Berichten
 • #10362351

  Hoi ff vraagje,

  moet je als baby zijnde ook al een id kaart hebben ? Of vanaf welke leeftijd


  Marjooww
  Bijdrager
  #10362352 Quote

  Nee in principe niet, maar wij moesten naar het ziekenhuis en dan heb je er officieel wel 1 nodig, om te bewijzen  dat je het juiste kind meeneemt schijnbaar… heel triest, maar hier werd in het verleden dus mee gefraudeerd, waardoor buitenlandse kindjes in een Nederlands ziekenhuis behandeld konden worden 


  Liesle
  Bijdrager
  #10362356 Quote

  Je hebt een id kaart nodig als je je kind meeneemt op vakantie naar het buitenland. Verder geldt de legitimatieplicht in Nederland pas vanaf 14 jaar.


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10362358 Quote

  Ja je hebt er één nodig voor bijvoorbeeld reizen. Overigens hilarisch om een pasfoto te maken van een baby. Ze zitten er ook nog eens een tijdje aan vast..


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10362360 Quote

  Wij hebben er 1 moeten aanvragen ivm ziekenhuis. Daar heb je er 1 voor nodig! S


  LEvB
  Bijdrager
  #10362361 Quote

  Nee alleen als je naar het buitenland reist, anders niet. Toen mn oudste dochter 4 maanden was, gingen we vliegen dus zij heeft een id-kaart. Mn jongste dochter is nu 14 maanden en heeft er geen een,met haar hebben we nog nooit gevlogen. Wel vaak in het ziekenhuis geweest met haar, maar daar was het niet verplicht. We kwamen er prima mee weg om alleen onze eigen paspoorten te laten zien.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10362364 Quote

  Het is verplicht als je kind medische zorg nodig heeft of als je naar het buitenland reist. ID-kaart is 5 jaar geldig. Zelf vonden we het een prettig idee om wel een ID-kaart te hebben in geval van nood of als je spontaan toch op reis gaat, maar dat is persoonlijk.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10362374 Quote

  Het is ook verplicht voor medische zorg. Kwamen we laatst een keer achter toen we voor onszelf in het ziekenhuis waren. En idd als je naar het buitenland wilt. Als je zonder id kaart in bijv het ziekenhuis komt, heb je kans dat je de rekening toegestuurd krijgt en het dan nog eens moet gaan regelen met je verzekering. 


  MarJayLouDev
  Bijdrager
  #10362462 Quote

  In het ziekenhuis is het verplicht vanaf 30 dagen oud in NL. De verzekering kan moeilijk gaan doen als er geen legitimatie is laten zien, waardoor iemand zelf de rekening moet betalen. Voor reizen is het natuurlijk ook gewoon nodig. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct