Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Identiteitsbewijs 2

 • Auteur
  Berichten

 • Lewis
  Bijdrager
  #10472287

  Wij bedachten ons recent pas dat we geen identiteitsbewijs hebben voor onze dochter van 14 maanden, oeps! 

  We willen dit nu aan gaan vragen. DigiD heeft ze wel. 

  Waar hebben jullie voor gekozen, en waarom? Paspoort of ID kaart? 

  En hoe deden jullie dat met een pasfoto maken? Lijkt me lastig met een dreumes. En dat is toch ook over een jaar al niet meer herkenbaar??


  Taps
  Bijdrager
  #10472289 Quote

  Wij hebben een id aangevraagd toen we op vakantie gingen naar het buitenland. Ze was toen 6 maanden. We hebben voor een id gekozen omdat we toch binnen Europa gingen reizen, het is goedkoper en minder lang geldig.
  Ondertussen is onze dochter bijna 3 en lijkt ze idd niet meer op der babyfoto haha

  #10472291 Quote

  Bij het maken van een pasfoto mag je je zoon of dochter vasthouden. Uiteraard wel onzichtbaar op de foto. We hebben gekozen voor een id kaart. We gaan met onze zoon toch nog niet op vakantie buiten Europa.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10472303 Quote

  Ze hebben in principe helemaal geen id-bewiis nodig hoor, totdat je naar het buitenland gaat.

  Mijn oudste dochter heeft al een ID vanaf 4 maanden, toen gingen we met haar vliegen. Maar verder heb ik m in 3.5 jaar tijd nooit nodig gehad.

  De jongste heeft een ID sinds vorige maand, ze is nu bijna 2 jaar. Ook omdat we gingen vliegen. We zijn met haar vaak in het ziekenhuis geweest de afgelopen 2 jaar, maar nooit een IDkaart nodig gehad. ID-bewijs van een moeder of vader was voldoende voor het ziekenhuis.

  Wij hebben gekozen voor IDkaart omdat je een paspoort alleen gebruikt voor reizen buiten Europa, dat ben ik toch niet van plan de komende 5 jaar.

  Pasfoto maken doet een fotograaf en die zijn daar kundig in hoor, ze krijgen dagelijks baby’s en peuters voor hun lens. Het lukt ze echt wel om een foto te maken. En dat ze er over 5 jaar helemaal niet meer op lijken, is niet erg. Mn oudste dochter is bijna 4 jaar en heeft een baby foto op haar IDkaart, maar dat is niet erg.

  Maar nogmaals, als je niet naar het buitenland gaat heb je nooit een IDkaart nodig voor je kind. Dan is het weggegooid geld. Je moet een IDkaart pas aanschaffen als je ‘m nodig hebt!


  Lewis
  Bijdrager
  #10472304 Quote

  We gaan in september wel naar het buitenland. 

  En ik twijfel inderdaad omdat we wel buiten europa ambities hebben. Maar ook een wens voor een tweede, en wat komt er dan van terecht, haha?? 

  ID kaart is dat alleen EU? Of valt bijv Groot Brittannie daar ook onder? Even googlen… Hm.

  Fijn om te horen dat een babypasfoto niet zo erg is.


  Lewis
  Bijdrager
  #10472305 Quote

  Later dit jaar heb je voor GB een paspoort nodig. Dan wordt het een paspoort dus. 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  AenJ
  Bijdrager
  #10472358 Quote

  Wij hebben een paspoort laten maken toen onze zoon 6 weken was omdat wij deze wel nodig hadden voor ziekenhuis bezoeken en omdat we ook een paar maanden daarna buiten Europa op vakantie gingen. Inmiddels is hij 3,5 jaar en lijkt totaal niet meer op de baby op de foto maar levert wel altijd hilarische momenten op als we zijn paspoort ergens moeten laten zien..


  Jippie
  Bijdrager
  #10472364 Quote

  Je hebt wel degelijk een identiteitsbewijs nodig, ook als je niet naar het buitenland gaat. Wisten wij ook niet, maar toen wij een keer naar het ziekenhuis moesten, werden we er op gewezen. We mochten die keer wel naar binnen, maar daarna toch maa3 gelijk aangevraagd. Wij hebben een id omdat het goedkoper is en we toch niet buiten Europa.gaan.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10472419 Quote

  Op internet staat idd dat je wel een id nodig hebt ook voor zorg in Nederland!

  De ging met 4 maanden mee naar Frankrijk, en de jongste heeft de nodige gezondheidsproblemen. Dus voor beiden gewoon een paspoort… Dat verschil in prijs merk je in die 5 jaar dat het geldig is toch niet 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct