Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ieder Uur Wakker 2

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanEv
  Bijdrager
  #10522985

  Hoi,

  Mijn dochtertje is nu 5,5 maand. Sinds enkele weken slaapt zij steeds slechter. Het begon met moeilijk in slaap komen, vaak wakker worden s nachts en weer moeilijk in slaap komen. Laatste week gaat het inslapen weer super, maar is het ieder uur wakker worden voor haar speentje.. ze valt dan wel weer gelijk in slaap. Hoort dit nog bij de slaapregressie? Hebben meer ouders dit gehad en hoelang duurde deze fase?

  #10523016 Quote

  .


  Lisanne klw
  Bijdrager
  #10523018 Quote

  Hi!

  Precies dit hoe jij het beschrijft hebben wij helaas ook.. ook een dochter van 5,5 maand en sinds 2 weken staan we elke nacht, om het uur bij haar bedje. De uren van 19:30 t/m +/- 0:00uur is er niks aan de hand, maar daarna begint het.. sinds begin december aan het afbouwen met haar nachtvoeding, maar omdat we momenteel radeloos zijn vanacht weer mee begonnen om te kijken of het wat uitmaakt 😅 leek iets rustiger te zijn, maar alsnog moesten we er wel heen. Ik lees graag mee!


  MamavanEv
  Bijdrager
  #10523039 Quote

  Vervelend he 🙁 Wij hadden inderdaad ook de late avond voeding afgebouwd omdat we het vervelend vonden om haar wakker te maken, was enige moment dat ze sliep. Hier gaat het inderdaad ook de eerste uurtjes goed en dan begint het wakker worden om het uur.. Hoop dat we snel betere nachten krijgen!


  Veronique Hof
  Bijdrager
  #10523062 Quote

  Wij hebben dit net achter de rug.. heel vermoeiend 🥲 elk uur was ik ook wakker. Het heeft bij ons 2 weken geduurd, en in die tijd merkte ik ook een grote ontwikkelings sprong en had ze meer honger. Ik hoop dat het bij jullie gauw de goede kant opgaat!


  Esrada
  Bijdrager
  #10523081 Quote

  Hier was het tweede deel van de nacht inderdaad elk uurtje wakker voor de speen. Heb toen een tijdje een late droomvoeding gedaan en toen ging het veel beter. Hij dronk slapend, even recht tegen mij aanhouden voor een boertje en terugleggen. Dan sliep hij de rest van de nacht veel rustiger.

  Op geven moment met 7 maanden denk ik ook geen late voeding meer nodig, maar wel af en toe nog speentje. Rond de 8 maanden heeft hij geleerd zelf zijn speentje weer te zoeken en in te doen, eindelijk!!

  Ook heeft het geholpen (bij ons) om hem in zijn eigen kamer te doen. Dit hebben we met 7 maanden gedaan. Ik stond toch veel sneller naast zijn bed wanneer hij bij ons sliep, de stap om naar de andere kamer te gaan is toch wat groter en vaak stopt hij binnen een minuut alweer met huilen en hoeft het niet eens meer…

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Amelia
  Bijdrager
  #10523089 Quote

  Als wij dit hebben komen er tandjes. Dus misschien is dat het? 


  liesforum
  Bijdrager
  #10523191 Quote

  Wij hebben dit nu ook, maar onze kleine is pas 3,5 maand🙈 Inderdaad eerste uurtjes diep slapen en dan begint het drama. Hoop dat het idd maar twee weken duurt.

  #10523192 Quote

  Onze kleine is ook 5,5 maand, maar is juist in het begin van de nacht wakker sinds een week of twee. Hij valt rond 23.00 in slaap en binnen een half uur wordt hij huilend wakker. De ene keer is zijn speentje genoeg, de andere keer moeten we hem echt uit bed halen en troosten. Hij valt in onze armen dan wel vrij snel weer in slaap.
  Meestal gaat dit door tot ongeveer 01.30. In die twee weken hebben we slechts twee nachten gehad waarin het niet gebeurde en hij wel na 1x zijn speentje geven weer in slaap viel.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct