Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Iedere Nacht Nat

 • Auteur
  Berichten
 • #10509986

  Hoi allemaal,


  Ons zoontje van ruim vier maanden slaapt eigenlijk al sinds hij 2,5 maand oud is door in de nacht. Zo rond 23.00u/23.30u valt hij in slaap en tussen 07.30u en 08.00u wordt hij wakker of moet ik hem soms wakker maken voor de eerste fles. Omdat hij dus in de nacht zo lang slaapt, wordt zijn luier niet verschoond. Met als gevolg dat hij bijna iedere ochtend nat is. Niet tussen zijn beentjes, maar achter op zijn rug. Hij ligt bij ons op de kamer in de co-sleeper, dus nog niet in zijn eigen bedje. Hier zijn we langzaam aan naartoe aan het werken. Maar hij plast dus zoveel gedurende de nacht, dat het er boven zijn luier uit komt. Romper nat, broekje nat, hoeslaken nat. Het matrasje van de co-sleeper is makkelijk met een vochtige doek af te doen, omdat die een harde ondergrond heeft. In zijn eigen bed ligt wel een matras en dat kan niet zo maar afgedaan worden natuurlijk.

  Ik ben dus eigenlijk op zoek naar de gouden tip. Hoe houd ik mijn zoontje droog?


  Bedankt alvast hoor het meedenken!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10509994 Quote

  Luier een maatje groter kan helpen. Of op z’n rug het bovenste randje naar binnen vouwen. Voor z’n ledikant kun je waterdichte matrasbeschermers halen of onder het hoeslaken van die matjes neerleggen die je ook voor je bevalling moest hebben.


  Galileo
  Bijdrager
  #10510032 Quote

  Maat grotere luier? Luier van ander merk? Zorgen dat romper voldoende ruimte heeft, zodat luier goed kan ‘groeien’ Eventueel hydrofiel over luier in de romper.

  #10510043 Quote

  Wij gebruiken luierbroekjes. Die blijven beter zitten en nemen meer op.


  Esrada
  Bijdrager
  #10510045 Quote

  Maat groter maakte hier het verschil inderdaad. Elke ochtend pyjama en slaapzak vies… Toen stapte ik over naar maat groter voor de nacht en sindsdien nooit meer nat geweest.
  Op het matras hebben we een molton van de ikea.


  Lewis
  Bijdrager
  #10510086 Quote

  Wasbare nachtluiers absoberen veel meer. Daar kun je ook nog naar kijken. Wij hebben nog nooit een lek gehad. Zelfs niet van een incidentele spuitluier. Op vakantie met wegwerp wel 2 x doorgelekt snachts. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Famkeh
  Bijdrager
  #10510097 Quote

  Ik verschoon mijn zoontje altijd nog even voordat ik zelf ga slapen, gewoon terwijl hij in zijn bedje ligt te slapen. Meneer slaapt gewoon door tijdens het verschonen. 

  #10510125 Quote

  De romper zit ruim genoeg, rand naar binnen vouwen en ander merk hebben we al geprobeerd. Maatje groter is bijna geen optie, omdat hij heel lang en smal is. Maatje 2 (die we nu gebruiken) zit aan zijn buikje en beentjes al vrij los. Hem verschonen terwijl hij slaapt gaat ook niet, omdat hij dan wakker wordt. Hierna is hij heel moeilijk in slaap te krijgen. Het valt nog niet mee dus..


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10510133 Quote

  Wij hadden dit probleem ook en bij ons was de oplossing zijn gewone maat luier met daar overheen een luierbroekje. Nooit meer een nat pak gehad en we hadden het echt iedere nacht! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct