Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Iemand De Tip Tegen Verkoudheid Hoesten Veel Slijm

 • Auteur
  Berichten
 • #10508928

  Mijn dochter is 7 mnd oud en is vanaf vrijdag al ziek. Ofja eigenlijk is ze al 3 maanden verkouden maar sinds afgelopen vrijdag is ze echt niet zichzelf. Paar dagen koorts gehad, die is gelukkig gezakt maar ze hoest zo enorm veel dat het voortaan pijn doet. Ze wordt in de nacht ook overstuur wakker omdat ze een hoestbui krijgt..
  Alle bekende tips kennen we & hebben we in huis/gebruiken we:
  - luuf onder de voetjes en op de borst
  - ui op de slaapkamer
  - badje met eucalyptus
  - stomen in de badkamer
  - zetpil
  - water laten drinken
  - neusspray met calendula
  - vsm tussikind
  - neusampullen
  - physiomer neusspoeler
  - bedje schuin
  - elektrische neusreiniger

  Ik heb niet echt het idee dat er iets helpt.. dus heeft iemand een andere goeie tip?

  De tip aroma diffuser ken ik, maar heb ik nog niet. Dus heeft iemand dit in huis & werkt fit echt goed tegen verkoudheid, dan hoor ik het ook graag!


  JanuariMama
  Bijdrager
  #10508935 Quote

  Als het echt al zo lang aan houd kun je de huisarts vragen om xylometazoline neusspray voor baby’s.

  #10508937 Quote

  Hebben we al 2 keer gehad helaas.. & lees allemaal enge verhalen op internet dus durf dat ook niet te veel te geven 😅😅


  Jetteketet
  Bijdrager
  #10508941 Quote

  Wat bij mij altijd helpt en wat we ook gebruiken bij mijn nichtje als die zo verkouden is, is een hoestdrankje zelf maken.
  Ui versnipperen, bruine basterdsuiker derbij en dat laten trekken. De (let op wel mega suikerige) siroop die daaruit ontstaat werkt echt enorm goed om de keel te verzachten en het slijm los te maken. Ja, qua suikers niet oke, maar als je op een gegeven moment niet meer weet hoe of wat, dat werkte bij ons iig altijd erg goed.


  MamaE
  Bijdrager
  #10508953 Quote

  Geef je borstvoeding? Want dan zou je wat moedermelk in het neusje kunnen druppelen, werkt hier heel goed!

   


  Yima
  Bijdrager
  #10508954 Quote

  Misschien iets minder zooi gebruiken?? 😅 Niet gemeen bedoeld. Maar virusjes is gewoon uitzieken. Dingen als een snotzuiger, ui, eucalyptus… Daarvan is bekend dat het alleen maar meer irriteert. 

  Je zult er helaas doorheen moeten, en meer dan met gewoon warm water stomen (zoals de douche) en wat zoutoplossingspray en evt luuf of een kindvriendelijk hoestsiroopje voor het slapen gaan, hoef je niet te doen. Als het neusje echt heel dicht zit en het wordt niet beter, dan kun je op recept een xylometalozine spray gedoseerd voor babies krijgen. Maar ook dat irriteert en zal weer afgebouwd moeten worden. 

  Verkouden zijn is gewoon mega kut voor die kleintjes. Lekker knuffelen en hangen samen. Helaas ook snachts als ze zo overstuur wakker worden. Even rechtop tot de ergste hoest en snot weer weggezakt is. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Yima
  Bijdrager
  #10508955 Quote

  Een flesje melk of een borstvoeding doet wat geruststellen en geborgenheid ook wonderen. En een zetpil om de malaise te lijf te gaan kan altijd. 


  Esrada
  Bijdrager
  #10508973 Quote

  Hier vorige week ook flinke hoestbuien (bijna 8 maanden). Bij de Kruidvat hebben ze Daro Thijmsiroop. Is ook voor baby’s (niet de suikervrije variant die is niet voor baby’s). Leek prettig te werken. Heb hem zelf ook gebruikt omdat ik ook last van mijn keel had 🙂


  Crazy
  Bijdrager
  #10508976 Quote

  Een andere visie: is er iets wat chronisch haar slijmvliezen irriteert. Bij mijzelf maar ook mijn zoontje (1jaar) waren bepaalde voedingsmiddelen de boosdoener. Dus voedingsintollerantie. Bij mijzelf en zoontje was koemelk de boosdoener. Evt bij de huisarts of een alternatieve genezer de voeding laten controleren.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen