Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Iemand ervaring met de diabetes test?

 • Auteur
  Berichten
 • #10066168

  Ik heb te horen gekregen op de groei echo dat mijn kindje iets boven het gemiddelde zit kwa groei, niet veel maar toch. Nu werd er voorgesteld om de zwangerschapssuiker test te doen. Waarbij ik eerst nuchter moet komen, er een buisje bloed word afgenomen en vervolgens een suikerdrankje moet drinken, 2 uren wachten in de wacht kamer (zonder eten) en vervolgens nog een keer geprikt wordt.. toen ik dit hoorde moest ik wel even slikken, ben 27 weken zwanger en tot 16 weken elke dag misselijk geweest en heel veel overgegeven. Nu heb ik sochtends als ik wakker word dit gevoel nog steeds tot dat ik iets eet. Dus nuchter blijven (vooral die 2 uren wachten) is voor mij heel moeilijk. Ook merk ik dat ik heel trillerig word en soms duizelig kan worden als ik niet optijd eet.. zit nu echt sinds een paar weken in een fase dat mijn kleintje echt veel van me neemt, want zo veel honger heb ik nooit. Ik kijk dus enorm op tegen de test en ben benieuwd of iemand hier ervaring of tips voor heeft.


  Rbvh
  Bijdrager
  #10066193 Quote

  Heb hem al 3x moeten doen. 

  Is even vervelend. Maar uit eindelijke valt het mee.

  Zodra je  het suikerdrankje op hebt is je honger over. Dus zorg gewoon dat je gelijk gaat bloedprikken als je wakker bent. Dan hoef je niet zolang nuchter te zijn. En zorg dat je eten bij hebt. Zodat je gelijk kunt eten. 

  Zelf vind ik het wel fijn dat er iemand mee gaat. Want krijg er wel hoofdpijn van. En wat licht in mijn hoofd. Dus vond het niet echt fijn om zelf te rijden. 

  Succes


  MamaVanNoor
  Bijdrager
  #10066200 Quote

  Hoi ik heb de test ook moeten doen… Nuchter blijven is idd even lastig maar ik kon gelukkig al om 8.30 de test doen. Na het suikerdrankje zat ik onwijs vol. Had eten, drinken en iPad meegenomen om die 2 uur wachten door te komen. Uiteindelijk niks gegeten omdat ik zo vol zat van dat drankje. Misschien een idee om iemand mee te nemen voor vervoer en gezelschap? Ik vond het uiteindelijk meevallen. 


  gebruiker153246
  Bijdrager
  #10066210 Quote

  Ik heb ook twee keer een suikertest moeten doen. Je kan ook gewoon iemand thuis laten komen, heb ik ook twee keer gedaan. Dan komt er iemand ‘s ochtends vroeg om bloed af te nemen en het drankje te geven en na 2 uur weer om bloed af te nemen.

  ik vond het erg prettig om in m’n eigen omgeving te zijn. Gewoon lekker op de bank gelegen.

  Tijdens die 2 uur mag je inderdaad niet eten. Ik werd er wel misselijk van maar na de tweede bloedafname gegeten en gedronken en voelde ik me weer prima. 

  Ook ik heb bij beide zwangerschappen erge misselijkheid gehad in de ochtend en die ging pas over nadat ik wat gegeten had. Je mag wel voor de test water/thee drinken. 

  Succes!

  #10066226 Quote

  Oo ook 2 keer moeten doen. Vind het niks voorstellen, ja je moet even 2 u wachten en nuchter daarnaartoe. Maar dat is het ook alleen. Even bloedprikken 2x en klaar! 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct