Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Iemand ervaringen met Johan Roose – acupunctuur?

 • Auteur
  Berichten

 • RVis
  Bijdrager
  #10178443

  Hallo, 

  Gisteren bij Johan Roose geweest, en ik was een beetje flabbergasted door wat hij me vertelde wat er “mis” was bij mij waardoor ik (vooralsnog) niet zwanger ben geraakt! Hij noemde het nier yang leegte, oftewel een koude baarmoeder. Nu raadde hij me aan 2 maanden pauze in de lassen in het ziekenhuis (wij doen op t moment iui i.c.m puregon en pregnyl). Hij is geen fan van al die hormonen. Heb een lijst gekregen met voedingsmiddelen die ik wel en niet “mag” eten, en als blijkt dat ik deze iui niet zwanger ben krijg ik kruiden toegestuurd die ik moet innemen.

   

  Iemand ervaring hiermee?

  Lastige beslissing….

   

   


  Laindey
  Bijdrager
  #10178506 Quote

  Rvis ik ben ook bij een acupuncturist geweest en zij gaf bij mij ook aan dat het komt door inderdaad de kou in mijn lichaam. Heb ook een voedingslijst gehad en iedere avond met een warme kruik tegen mn buik aan gezeten. Ik ben daar geweest een week na m’n eisprong en bleek toen een week later dus zwanger te zijn. Ik nu nog steeds iedere 1,5 week naar haar toe om de zwangerschap te begeleiden zeg maar tot 12 weken. Ik heb er zelf een goed gevoel bij.

  Al zou ik toch niet stoppen met de iui, combineren lijkt me beter. Als je nu 2 maanden helemaal niets doet lijkt me dat zo’n waste of time. 


  Mandareintje
  Bijdrager
  #10178880 Quote

  Ik heb ook acupunctuur, krijg ook kruiden en mijn cyclus gaat echt vooruit. Daarnaast ben ik me veel energieker en krachtiger gaan voelen. Ik ben nu 3 maanden bezig met acupunctuur. Helaas nog niet zwanger.. maar kan het zeker aanraden!


  Mandareintje
  Bijdrager
  #10178881 Quote

  En ik zou idd niet stoppen met iui maar samen doen. Mijn acupuncturist is juist helemaal voor het combineren van oosterse en westerse geneeskunde en raadt het juist aan. Acupunctuur wordt vaak als ondersteuning gedaan bij ivf trajecten en dus adviseerde ze mij al ivf (9 maanden bezig nu), dat was mij nog iets te vroeg haha. Heb wel contact met gyn voor iui of kie nu. 


  RVis
  Bijdrager
  #10179365 Quote

  Hi allemaal, 

  bedankt voor jullie reacties!!!

  Heb er even goed over nagedacht, en heb toch besloten twee maanden pauze in te lassen in het ziekenhuis en wel door te gaan met de acupunctuur. (Mits ik na die twee maanden gewoon verder kan met het traject waar ik nu gebleven ben) en tenzij ik nu zwanger ben natuurlijk😊@mandarijntje, mijn acupuncturist is ook voor het combineren, normaal gezien. Maar hij zegt om het beste resultaat (bij mij) te halen, dat hij mijn lichaam eerst van binnen wil helpen herstellen. Omdat ik anders wel iui kan doen, maar er nooit een innesteling kan plaats vinden door mijn koude baarmoeder, en hij vind het zonde om 2 pogingen weg te gooien. Vandaar. De keuze was heel moeilijk, maar ik ga het toch doen. En wil niet zeggen dat we dan zelf niet kunnen opletten op mijn eisprong en gewoon seks hebben. @laindey, een warme kruik mag je na iui niet tegen je buik houden, wel aan je voeten. Stond tenminste in de folder die ik heb mee gekregen. @elsiejoy, het zijn gewoon normale voedingsmiddelen, niet nodig om te checken. Het is meer bijv, geen banaan en kiwi of citrusvruchten. Wel thee maar geen groene thee. Geen of niet te veel koud voedsel, geen cola of red bull. Etc…. 

  Nogmaals bedankt! Groetjes van mij.

   


  Laindey
  Bijdrager
  #10179401 Quote

  Rvis ah dat wist ik niet! Toch een hele stap om 2 maanden pauze te nemen lijkt me idd. Laat je af en toe weten hoe ’t met je gaat? 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  RVis
  Bijdrager
  #10179422 Quote

  Laindey, doe ik! Maar op het “originele” topic! Daar kom ik zo nu en dan even kijken. 😘


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10179448 Quote

  Zelf gelukkig geen ziekenhuistraject gehad, maar wel 2x zwanger geraakt met acupunctuur. Ik ging wekelijks, moest mijn temperatuur bijhouden en gebruikte Chinese kruiden. De 1e keer was ik na 3 behandelingen zwanger en heb een super zwangerschap en bevalling gehad.

   Inmiddels 29 weken zwanger (duurde 3 maanden) en voel me ook prima. Ga nu eens in de 3 weken en de weken voor de bevalling straks weer wekelijks.

  Ik kan het iedereen aanraden die zwanger wil raken. Het is wel van belang dat de acupuncturist gespecialiseerd is in vruchtbaarheid.

  Heel veel succes! 


  Mandareintje
  Bijdrager
  #10180002 Quote

  RVis: goed om jezelf even pauze te geven! Met een beetje geluk heb je die iui pogingen niet eens nodig. 

  Maaruhh: 

  Het is meer bijv, geen banaan en kiwi of citrusvruchten. Wel thee maar geen groene thee. Geen of niet te veel koud voedsel, geen cola of red bull. Etc…. 

  Ik drink elke dag verse jus, liters groene thee en regelmatig een colaatje. Oeps?!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct