Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ijzer

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10332327

  Haai!

  Even een vraagje. Iemand ook ijzer elixer gebruikt tijdens het 1e trimester? Ik ben zo ontzettend moe, nog meer dan mijn vorige zwangerschap van mijn zoontje. Ben nu 5,5 week zwanger. Ik stond bij de drogist en dacht: ach kan vast geen kwaad. Iemand ervaring ermee?

  #10332337 Quote

  Als het me nog een keer gegund wordt dan wil ik dat ook zeker gaan gebruiken want ik ben nu al extreem moe terwijl ik nog niet zwanger ben. Ik kan natuurlijk ook aan de huisarts vragen of ze me b12 en ijzer willen controleren 

  #10332340 Quote

  @huismus.

  Ik zou inderdaad even je waardes laten prikken voordat je er aan begint. Vermoeidheid kan ook komen door te weinig vitamine B12 en vitamine D.

  In de eerste weken moet je toch bloedprikken, dan worden deze waardes sowieso geprikt.


  Huismus
  Bijdrager
  #10332345 Quote

  @girafje: wat vervelend voor je zeg! Zou het zeker even laten checken als ik jou was. Sterkte 

  @Zonnebloempje2017: Kan dat zomaar denk je? Bloedprikken via de vk komt pas in de week van 10 of 12 weken… Ik slik wel extra vitamine D

  #10332348 Quote

  Als je tegen de verloskundige zegt dat je er echt last van hebt en dat het erger is dan tijdens je vorige zwangerschap dan moet het geen probleem zijn toch? Ik bedoel ik mag het ook laten onderzoeken als ik aangeef dat ik er echt last van heb dus waarom jij niet? Juist zwangere vrouwen hebben die extra controle toch nodig?

  #10332349 Quote

  @huismusje

  Als je in overleg gaat met de VK kan het misschien wel eerder en anders even via de huisarts, en daar aangeven dat je zoveel vermoeider bent dan de vorige keer.

  Denk dat geen van beide er echt moeilijk over gaat doen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10332351 Quote

  Je kan ook je huisarts om een labformulier vragen voor je ijzer en dergelijke. Zou ik zeker even doen!


  Huismus
  Bijdrager
  #10332362 Quote

  Hmm ja, dan bel ik morgen even de HA of dat mogelijk is. Dank voor jullie antwoorden


  EvaZonnetje
  Bijdrager
  #10332507 Quote

  Toen ik wist dat ik zwanger was ben ik meteen ijzer gaan slikken, maar dit was eigenlijk vanwege mijn eetpatroon. We eten ongemerkt steeds vaker vegetarisch, en omdat je lichaam het makkelijkst aan zijn ijzer kan komen via rund en kip dacht ik, kan geen kwaad 🙂 

  M’n HB is nu 2 keer getest en beide keren bleek ik erg hoog te zitten (8,4 en 8,1), maar daar werd de VK alleen maar blij van eigenlijk. Mag gewoon doorgaan met slikken. Voel me nog steeds super! (Nu 29+2)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct