Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik begrijp mijn lichaam niet meer

 • Auteur
  Berichten

 • Liah
  Bijdrager
  #10389482

  Hoi dames,

  Na lang meelezen toch de knoop doorgehakt de volgende vraag hier te stellen, in de hoop op eenzelfde ervaring bij een van jullie.

  Ben meer dan een halfjaar geleden gestopt met de pil. Cyclus kwam weer redelijk snel op gang: 25-36-30-30-21-21

  De cyclus lijkt echter steeds korter te worden. Ik heb sinds het stoppen iedere maand halverwege de cyclus een kleine bloeding, ovulatiebloeding? Deze maand heb ik weer actief ovu-testen gebruikt en heb ik de lh-piek niet kunnen vinden (paar keer eerder gebruikt en toen wel 2x een piek kunnen vinden).  Wel had ik weer een ‘ovulatiebloeding’ op dag 14 maar dus geen piek rond die dag.

  Afgelopen zondag (dag 22 van mijn cyclus) en maandag heb ik heel licht bruinverlies gehad. Echt lang niet genoeg voor een menstruatie en hield ook maar 2 dagen aan, is nu over. Innestelingsbloeding? Of toch een soort menstruatie? De test was vanmorgen (dag 25?) negatief.

  Kortom: tussentijdse bloedingen die ik niet begrijp, een cyclus die korter wordt, lh-piek die ik niet (altijd) kan vinden, en nu weer dit licht bruinverlies op dag 22/23.

  Ik weet niet meer wat ik nu moet zien als een menstruatie, of nu dus een nieuwe cyclus begint of niet en of ik überhaupt een eisprong heb?

  Bij de huisarts durf ik (nog) niet aan te kloppen omdat ik pas een halfjaar geleden gestopt ben, 26 ben en ik bang ben dat dit niet urgent genoeg is nu met de coronacrisis en alles. Mentaal begint dit echter steeds meer invloed te hebben, voel me steeds wanhopiger worden puur omdat ik de signalen niet snap en alles zo tegenstrijdig lijkt.   


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10389492 Quote

  Het kan heel goed nog gewoon ontpillen zijn hoor, dat kan rustig een jaar duren! Je cyclus varieert behoorlijk qua lengte en een cyclus van 21 dagen is volgens mij iets te kort! Ik zou netjes elke cyclus gaan bijhouden om te zien of je überhaupt al ovuleert. En je kunt echt wel bij de huisarts terecht met je vragen. Je kunt zelfs bij sommige verloskundigen terecht, die hebben soms een pre-zwangerschapspreekuur. Al is het alleen maar om je zorgen ergens kwijt te kunnen!

  Ik snap heel goed dat het mentaal zwaarder wordt, maar het is nog maar een half jaar geleden dat je bent gestopt met de pil! Laat je niet gek maken, zeker niet door verhalen als ‘oh, ik ben 2 maanden geleden gestopt en nu al zwanger!’. Dat zijn de uitzonderingen. Na het ontpillen kan het ook nog wel een jaar duren voordat je zwanger raakt (dat is namelijk bij het merendeel van de stellen het geval)


  Liah
  Bijdrager
  #10389609 Quote

  Dankjewel voor je reactie. De cyclussen houd ik al zeer nauwkeurig bij vanaf het moment van stoppen. Ik denk wel dat ik al ovuleer, heb de eisprong een paar keer gevoeld, vruchtbaar slijm gehad vlak voor de bloeding en een paar keer de lh-piek gevonden.

  Afgelopen maand heb ik de ovu-testen steeds smorgens gedaan omdat dat makkelijker was op het moment. Na wat gegoogle denk ik dat dat niet goed was, en ik wellicht daardoor de piek deze maand gemist heb?

  Is er niemand die ervaring heeft met ovulatiebloedingen of die wel eens zo’n lichte ‘menstruatie’ had dat het een innestelingsbloeding leek? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct