Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik ben het zattt.

 • Auteur
  Berichten
 • #10148714

  Poeh, de 20e was ik uitgerekend.. gesmeekt heb ik om het voor kerst te halen.. ik kon niet meer.. pijn in mn bekken en zooo moe. Temazepam gekregen, ga hiermee maar lekker slapen. Succes met de laatste loodjes. Goh bedankt.. vervolgens 41 weken gepasseerd en mijn laatste controle in de praktijk.. hun hebben de afspraak gemaakt bij de gyn voor 41.3 vanaf dan mocht ik pas komen voor een ctg en wat andere onderzoeken. Daar mag ik dus morgen mezelf melden om 10:00.. maar wat als alles weer goed is met de kleine meid?  Ik kan niet meer , en ben zo bang dat ze zeggen succes er mee zien je wel weer als je 42 weken bent. Ik wil verdorie zelf bepalen wanneer ik het genoeg geweest vind.. 


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10148727 Quote

  Ik zou zeggen wees eerlijk. Geef aan dat je er doorheen zit, geestelijk en/of fysiek. En dat je wilt dat er iets gaat gebeuren om het op gang te brengen. Laat je niet afschepen zeg desnoods dat je bang bent dat het anders mis gaat. Stress bij jou als moeder is sowieso niet goed als je nog een hele bevalling moet doen.

  Ik ben zelf 40+4 (25ste uitgerekend) en heb aanstaande maandag een afspraak. Gelukkig trek ik het nu nog wel. We gaan dan echter wel bespreken wat het concrete plan is.

  Succes gewenst! 

  #10148733 Quote

  Ik zelf zat er met 38 weken volledig doorheen (was afgelopen zomer met 35 graden). Ik gaf op 38+5 aan dat ik het niet meer trok; zat te huilen bij de verloskundige. Toen met 39 weken gestript en met 39+2 is onze dochter geboren. Moest geen dag langer duren!

  Kortom: geef het aan! Het mentaal niet meer aankunnen is ook een reden voor inleiden of strippen! Ik had ook die keus, maar vond inleiden met 39 weken te heftig. Heel veel sterkte!


  PM
  Bijdrager
  #10148798 Quote

  Praat erover met je VK, bespreek ook je angst..

  Wist je dat je door stress de hormonen voor een bevalling tegen kan houden.. ik vond dat ook heel stom om te horen maar het is wel zo.. wat voor mij hielp was om niet te denken aan de uitgerekende datum maar bijvoorbeeld ” o nu 39 weken, het is gewoon welkom” (was 40+4).. ik heb met 40+6 met mijn man nog een bezoek gebracht aan de Ikea, een kast gekocht en in elkaar gezet samen (was wel moe daarna maar ging op zich best prima) met 41 weken ben ik gestript, die dag gewoon gerelaxed, wat spelletjes gedaan en toen kwam de bevalling op gang en is onze dochter met 41+1 geboren..

  Nu lijkt het misschien dat het makkelijk was voor mij maar ik zat er psychisch door heen.. ik heb 5 weken lang voorweeen gehad (soms 24 uur aan 1 stuk met wisselende weeën..  paar uur lang om de 5 min. Dan 4 min. Dan ineens 10 tot 15 min. Dan een keer half uur, weer elke 10 min. Etc.).. ook had ik familie die steeds stuurde.. “ik denk dat het vandaag gebeurd, voel je al iets” “is het al begonnen” “je was toch .. dagen geleden uitgerekend” “het komt er heus uit hoor” “je moet geduldig zijn” etc. Etc. Ook was ons meisje al bij 32 weken ingedaald (9 weken voor de bevalling dus!)

  Door de voorweeen wist ik niet waar ik aan toe was, ik vond het ook gek om het huis uit te gaan etc. Dus heeft mijn VK een controle uitgevoerd en zei ze dat het er uit zag dat het in het weekend niet ging gebeuren, dat heb ik mijn familie gezegd en daardoor kwam ik volledig tot rust.. op zondag hebben ze toen gestript en op maandag is ze geboren.. doordat ik me er bij neer gelegd had ging ik ook heel open en ontspannen de bevalling in.. 

  Volgens mijn VK praktijk is het bewezen dat het bij/vanaf 41 weken het meest effectief is om te strippen (eerder kan ook maar dan gebeurd het regelmatig dat het niet effectief is en er meerdere pogingen gedaan moeten worden)..

  Ik denk dat je gewoon heel duidelijk moet zijn.. zeg dat je wilt weten waar je aan toe bent en niet zo maar naar huis gestuurd wil worden.. vraag of ze een strip poging willen doen (en als ze dat doen moet je niet steeds denken van o vandaag gaat het gebeuren maar ga gewoon boodschappen doen o.i.d.) vraag om een plan van aanpak.. bij mij hadden ze zondag gestript en meteen een afspraak staan voor dinsdag.. mocht het niet lukken.. die kwam automatisch te vervallen toen het wel gelukt bleek te zijn!

  Allerlaatst, goede bevalling toegewenst, succes ook met je afspraak, probeer gewoon bezig te blijven (uit ervaring weet ik dat het moeilijk is dus vandaar probeer)..sta op je strepen en ben eerlijk want hoe eerlijker jij bent des te beter ze wat kunnen doen


  PM
  Bijdrager
  #10148986 Quote

  Hallo,

  Hoe was je afspraak?

  Hoe gaat het nu met je?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct