Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik Kan Niet Slapen

 • Auteur
  Berichten

 • MammieSammie
  Bijdrager
  #10215243

  Beste allemaal,

  Ik ben nu 9w 4d zwanger en ik kan al 6 weken niet normaal slapen. Voorheen hoefde ik alleen maar naar mijn bed te kijken en ik sliep al. 

  Nu sinds 6 weken mag ik van geluk spreken als ik in totaal 5a6 uur slaap met tussendoor op zijn minst 7 keer wakker worden. Ik ben echt gesloopt.

  Van de week heb ik het aangegeven bij mijn manager. Ik werk nu sinds 3 dagen geen 8 uur per dag maar 6 uur. Ik merk dat dit onvoldoende is. (Contract uren 36 p/w) dit houd in dat ik de ene week 32 werk en de andere week 40. Laatste 3 weken tussendoor maar 1 dag vrij.

  Wat zouden jullie doen? Ik werk nog in mijn jaarcontract welke in september afloopt en naar alle waarschijnlijkheid omgezet wordt naar onbepaalde tijd. 

  En hebben jullie hier ook last van/gehad aan het begin van de zwangerschap? 


  SoKW
  Bijdrager
  #10215251 Quote

  Ik heb er ontzettend last van gehad, maar dat had veel met stress te maken. Onbewust had ik veel last van stress voor ons huwelijk (we zijn getrouwd toen ik 20 weken zwanger was), maar ik heb vooral enorm geleden onder het feit dat ik op het werk niet kon zeggen dat ik zwanger was (i.v.m. nieuw contract). Ik heb pas op 17 weken op het werk gezegd dat ik zwanger was en het was vreselijk om het al die tijd stil te houden. Na ons huwelijk is mijn nachtrust stukken beter geworden. 

  Inmiddels is het weer drama, maar dat komt door de naderende bevalling en vooral het vele plassen. (Nu 36 weken zwanger)

  #10215256 Quote

  Bij mij gaat het ook op en af. Na de eerste 12 weken ging het beter, maar bij 20 weken weer slechter. Op advies van de verloskundige slaap ik nu met een kussen tegen mijn buik (evt kan je hier ook een been gedeeltelijk opleggen) en slaap sindsdien weer heel erg goed. Je zal moeten kijken wat voor jou werkt.

  #10215270 Quote

  Ik heb er ook last van gehad in het begin. Vooral het contrast met het altijd zo goed en makkelijk slapen was echt ontzettend zuur. Mijn probleem zat vooral bij het inslapen, dus ik kon een eeuwigheid wakker liggen en dan niet weten (ja echt, ik had geen idee hoe dat moest) hoe ik in slaap viel en daar dan vervolgens nog langer wakker door blijven. En ook inderdaad vaak wakker ’s nachts met daarna dan dus wederom het inslaap probleem.

  Weet niet of jij het ook vooral hebt met inslapen, maar dit is wat mij hielp: een soort ‘ritueel’ hebben voor ik ging slapen. Dus redelijk vroeg in bed gaan liggen, als ik beetje moe was al, en nog even een boekje lezen of serie kijken terwijl ik daar lag (serie kijken dan wel met zo’n roodachtige kleur op m’n scherm zodat je kunt slapen). Uiteindelijk werd ik dan moe en dan probeerde ik gelijk echt het licht uit te doen en te slapen. Dat werkte wel, daardoor sliep ik in ieder geval iets langer. Het was toen wel winter (dus eerder donker) dus misschien is het nu wel lastiger..

  In ieder geval, bij mij ging het over richting de 20 weken! En nu is slapen ook niet altijd geweldig maar dat komt meer door de onwendbaarheid met zo’n buik.


  SanneStar
  Bijdrager
  #10215295 Quote

  Jup ook ik heb hier last van.. ben nu 5+1 en weet sinds zondag dat ik zwanger ben.. voor dat ik ging testen sliep ik al 3 dagen niet lekker.. erg kort zoals jij zegt 5 a 6 uurtjes maar.. ben dood en dood moe.. en zelfs als ik overdag geen slaapje heb gehad dan slaap ik weer kort.. je zal denken dat je dan langer zal slapen maar helaas.. 

  mocht jij wel slaapjes tussendoor doen dan kreeg ik als advies van mijn vk om niet langer dan een uur de slapen anders slaap je in de nacht weer niet fijn.. tot nu toe nog niet geholpen maar ben er dan ook pas vanaf maandag mee bezig.. misschien heeft het even tijd nodig? 

  Succes!


  MammieSammie
  Bijdrager
  #10215713 Quote

  Bedankt voor de reacties dames. Vervelend ook voor jullie dat jullie hier last van hebben/hebben gehad. 

  Aan stress ligt het denk ik niet want ik ervaar op dit moment geen stress. In elk geval niet bewust. Natuurlijk is het spannend om voor het eerst zwanger te zijn maar heb er volgens mij geen last van. 

  Ik heb mij van de week toch maar ziek gemeld. Ik kon echt niet meer werken. Gelukkig was mijn manager vol begrip, dat is wel echt heel fijn. 

  Nu hopen dat het na de 12 weken (liefst eerder 😉) over gaat. Dan krijg ik hopelijk ook meer plezier in de zwangerschap. 

  Lieve groetjes,

  Sam

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct