Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik lek nog niet?

 • Auteur
  Berichten

 • Biekie
  Bijdrager
  #10479506

  Dag dames!
  Ik ben 34 weken zwanger van mijn eerste en mijn borsten lekken nog niet. Ze zijn ontzettend gegroeid (van C naar E) en mn tepels zijn mega en bruin.
  Ik hoor van iedereen om me heen dat ze begonnen met lekken tussen de 18 en 24 weken… Moet ik me zorgen maken omdat ik nog helemaal schoon en droog ben? Kan ik straks wel borstvoeding geven?


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10479508 Quote

  In mijn 2 zwangerschappen heb ik dit ook niet gehad . Pas na de bevalling toen  ik stuwing kreeg .

  Ik zou zeggen alleen maar fijn toch .

  Her verschilt dus per vrouw 


  Taps
  Bijdrager
  #10479512 Quote

  Of je nu lekt of niet, borstvoeding kan gewoon op gang komen. Ik heb nooit gelekt en wel borstvoeding gegeven.


  Lewis
  Bijdrager
  #10479538 Quote

  Ik lekte ook niet. Wel kon ik in de laatste weken onder de douche er een paar druppels uit knijpen. Pas toen ik in de kraamweek ging kolven (randprematuurtje dat het niet op gang kreeg) kwam er meer uit. En toen kreeg ik ook direct gruwelijke stuwing. Nog een paar dagen later had ik voeding voor de hele straat dat er soms gewoon uit spoot als je ernaar keek. Dus ik zou me over dat lekken niet zoveel zorgen maken hoor 😅


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10479543 Quote

  Bij de 1e niks, bij de 2e lekte ik af en toe iets. 🙈 maar het kwam pas echt op gang na de geboorte. No worries!


  Dpl
  Bijdrager
  #10479549 Quote

  Wel of niet lekken in de zwangerschap zegt gelukkig niks over de borstvoeding straks. Zodra de placenta geboren is zorgen de hormonen ervoor dat de borstvoeding op gang komt.

  Ik heb nooit gelekt in mijn zwangerschap en geeft inmiddels 2,5 jaar borstvoeding. Nooit problemen met de melkproductie gehad.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Klijn
  Bijdrager
  #10479550 Quote

  Geen zorgen! Je lijf is gewoon heel efficiënt, en bewaart al die melk gewoon voor na de bevalling 😉 ik heb tijdens mijn eerste zwangerschap ook maar 1 keer een klein beetje melk gelekt, en nu bij de 2e pas met bijna 35 weken, en dat komt waarschijnlijk omdat het de afgelopen dagen nogal rommelde in mijn buik 🙈 Bij de eerste had ik zelfs na de bevalling bijna nooit lekkage, gaf echt alleen melk met een baby (of kolf) eraan en toch 6 maanden borstvoeding mogen geven!
  Lekkende borsten zijn geen vereiste voor succesvolle borstvoeding!

  #10479555 Quote

  Ik heb bij beide zwangerschappen niet gelekt en heb beide keren gewoon borstvoeding gegeven. (Ik heb zelfs beide keren, amper last van stuwing gehad, terwijl de borstvoeding super verliep)


  AAY
  Bijdrager
  #10479572 Quote

  Tijdens mijn eerste zwangerschap ná 30+ lekte ik aan een kant, nu met het tweede zwangerschap 38+ ben ik nog niet gelekt. Maak je geen zorgen na de bevalling kan het ook lekken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct