Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik Trek Het Niet Meer Geen Woning

 • Auteur
  Berichten
 • #10574187

  Hey allemaal,

  Ik moet even mijn ei kwijt maar vraag eigenlijk tegelijk ook om wat tips en evt hulp.
  Ik ben 19 jaar (ja heel jong voor een moeder) en heb samen met mijn vriend (21 jaar) een heel lief makkelijk en heerlijk mannetje van 1,5 jaar. 2e zoontje is op komst ondertussen 23 weken zwanger.
  We wonen al 4 jaar bij mijn schoonouders en de afgelopen 2,5 jaar is dit goed gegaan. Tot ons zoontje geboren werd 🙁 de drama begon gelijk toen we van het ziekenhuis naar huis (schoonouders) mochten. Er werd geen rekening gehouden met de kleine man die 8 weken te vroeg geboren was. Ivm vroeggeboorte had hij nou eenmaal heel veel rust en regelmaat nodig (nu nogsteeds) maar tot op de dag van nu word er geen rekening gehouden met het kleine ventje. Als hij slaapt maken ze herrie ze praten enorm hard gooien met deuren maken ruzie beneden beginnen aan dingen zoals boren etc noem het maar op. Daarnaast krijgt hij overdag ook geen rust hij heeft een neefje van 4,5 die heel druk is en waarvan ik heb aangegeven dat dat niet goed is voor hem iniedergeval niet elke dag of week. Dat neefje van 4,5 mag ook schelden en slaan en ik wil absoluut niet dat mijn zoontje dit gaat overnemen daarnaast zijn het ook 2 heel verschillende mannetjes mijn zoontje is een heel lief rustig kindje en zijn neefje het tegenovergestelde heeft nooit geluisterd slaat en scheld etc etc…
  De druppel is nu ook bij mij over de emmer.
  Ik ben mega verdrietig dat ik mijn kindje niet de rust kan geven die hij nodig heeft ik hou zoveel van me kleine ventje en hij moet wonen in een huis waar er geen rekening met hem gehouden word (ook na dit al aantal keren te hebben aangegeven) ik vind het zo zielig dat me kleintje niet zichzelf kan zijn en geen rust kan vinden wakker gemaakt word zowel overdag als snachts.
  We krijgen geen urgentie particulier huren is vaak te duur voor ons en lotingen reageren heeft ook nog niks gebracht. Op inschrijfduur staan we iedere keer pas op plek 500/600 van de 500/600 om het zo maar eventjes uit te leggen.

  Wij (ik en mijn vriend) zijn helemaal op moe en verdrietig ook een beetje boos.

  Wat moeten we nu doen en hoe moet dit verder we kunnen geen kant op 🙁

  Tips welkom natuurlijk…
  Groetjes en iedereen fijne dag/avond gewenst en dat alle kindjes gezond en gelukkig mogen zijn 🙂


  Rcl
  Bijdrager
  #10574208 Quote

  Kijken in andere gemeentes op Facebook een oproep doen ik zie in mijn gemeente heel veel een huur woning staan. Kijk daar is op geen idee waar je woont.
  Wn als je vriend met zijn ouders praat???
  En misschien bij jou eigen ouders intrekken met het kind??

  #10574230 Quote

  -is het een optie om buiten de regio waar jullie nu wonen te gaan wonen? Ergens waar je meer woning aanbod hebt? Of waar particulier huren betaalbaar is
  -in sommige gemeentes kun je je inschrijven voor flex wonen. Hier kun je dan maximaal 2 jaar wonen, en in de tussentijd op zoek blijven naar een andere woning waar je langer kunt blijven wonen.
  -kun je iemand van maatschappelijk werk inschakelen om te ondersteunen in aanvraag urgentie? Misschien kan degene helpen met goede onderbouwing.


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10574255 Quote

  Ik denk ook dat je weinig kans maakt op een woning, het enige wat je kan doen is praten met je schoonouders. Zegt jouw vriend er wat van? Het is vervelend maar je woont bij hen in en dan gaat het wel op hun manier, rekening houden met jou is fijn en daar moet je het gesprek over aan gaan


  MrsM
  Bijdrager
  #10580084 Quote

  Kijk eens op Kamernet. Daar staan soms ook volledige huurwoningen op of volledige woningen die antikraak aangeboden worden. Dan kunnen jullie vandaar uit verder zoeken. 

  Ook zijn mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan vaakbop zoek naar een huizenoppasser. Daar zijn diverse websites /facebookgroepen voor. 

  Je zou ook kunnen kijken of je een huisje op een vakantiepark kunt huren. Toen ik 10 jaar geleden in Eindhoven ging werken, had ik daar nog geen wwonplaats. Ik heb op een vakantiepark voor 70 euro per week een stacaravan gehuurd (geen idee wat de prijzen nu zijn).

  Veel sterkte!


  Essil
  Bijdrager
  #10583147 Quote

  Op het prikbord in de lokale supermarkt vragen of iemand een kamer wil onderverhuren? Niet ideaal maar wellicht een vooruitgang…

  #10592804 Quote

  Er zijn ook kamers voor jonge moeders, dat is een bepaalde stichting zag ik bij vier handen op 1 buik.

  Micchien een maatschappelijk werker of iemand van de gemeente benaderen en jouw situatie uitleggen.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct