Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik voel me onbelangrijk

 • Auteur
  Berichten
 • #5697227

  Hoi hoi,

  Ik ben inmiddels bijna 36 weken zwanger en dus al een heel eind. Ik ga tot nu toe probleemloos door de zwangerschap, wat natuurlijk super is! Maar daar heb ik ook geen vraag over.

  Ik ben nu natuurlijk al bijna 8 maanden verder en voel me even helemaal niet zo gelukkig. Al die tijd vragen mensen alleen maar hoe het is met de baby, of alles goed gaat met de zwangerschap en of ik er klaar voor ben… Maar er is niemand die vraagt hoe het met MIJ gaat. Alles wat ik zeg wordt verdraaid naar iets baby gerelateerds, en geeft me het gevoel dat men mij als persoon vergeten is. Laatst postte ik bijvoorbeeld op Facebook iets wat ik grappig vond ‘stomste idee van de dag; een pan tomatensaus afwassen in een wit t-shirt’.. En zelfs dat werd verdraaid naar ‘zwangerschapsdementie dat je een wit shirt aan had’? Ik snap dat men daar heel erg mee bezig is, maar na 8 maanden alleen maar dit soort dingen horen, voel ik me alsof men mij als persoon niet meer belangrijk vind. Alsof ik alleen nog maar het label ‘aanstaande moeder’ of ‘zwanger’ heb. Ik voel me egoïstisch dat ik het denk maar me ook tegelijk heel eenzaam en vergeten. Zijn er moeders die dit herkennen? En zo ja, hoe gaan jullie hiermee om?

  En begrijp me niet verkeerd! Ik ben dol verliefd op ons kleintje en heb super veel zin in de komst! Maar zit nu dus zo in tweestrijd. Help?

  #5697302 Quote

  Hey,

  Ik herken je verhaal volledig… Het is natuurlijk echt niet fijn dat een omgeving dit doet (al is het niet echt bewust). Ik heb het geluk dat ik met mijn man hier wel over kan praten. Hij is ook gek op de baby, maar hij vergeet mij als persoon niet. Dat is voor mij een hele geruststelling.

  Ik voel mij ook heel onbelangrijk in de omgeving, dus je bent zeker niet alleen 🙂

  Hou vol! Jij bent er bijna 😉 Het eerste jaartje zal het zeker nog allemaal rond de baby draaien, maar het zal wel beteren (hoop ik 🙂 ) Hou je ons wel op de hoogte?

  xxx


  wikkiwoodles
  Bijdrager
  #5697410 Quote

  Ik ben nu 22 weken zwanger en voel me erg onvoorbereid. Ik voel mij onbelangrijk voor mijn man. Ik heb net met hem een hele ruzie gehad omdat hij perse wil dat zijn broer de kamer schildert, omdat hij schilder is, en moeten we maar wachten tot dat hij tijd heeft om te schilderen maar ik wil gewoon duideljjkheid over wanneer hij kan komen zodat ik verder alles wil klaar zetten voor onze baby’tje en een overzicht maken wat we nog nodig hebben. Maar hij lijkt dat helemaal niet te begrijpen en wordt alleen maar boos en zegt gemene dingen tegen mij als wij erover praten.

  Ligt dit aan mij dat ik overprikkelbaar ben? Wat vinden jullie?

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct