Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik weet het even niet meer..

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • SparklingSky
  Bijdrager
  #10058630

  Hallo,

  Ik heb nu bijna 5 jaar een relatie met mijn vriend. Vele ups en downs gehad, maar nu gaat alles al een tijdje super goed (op de kleine discussies na, uiteraard). Ik loop nu al een paar jaar rond met een erg kriebelende kinderwens, maar de laatste weken lijkt het echt niet meer te houden.

  Toen ik er subtiel over begon bij mijn vriend, zei hij dat hij nog wilde wachten, max. 2 jaar (eerst was dit 5 jaar). Ik was hier erg verdrietig van, omdat ik er de laatste tijd zoveel mee bezig ben, maar probeerde het hem niet te laten merken.Toch had hij het in de gaten en hebben wij het er gisteren nog een keer over gehad.

  Nu zei hij dus, dat hij het eigenlijk wel heel graag wil, maar zodra hij er verder over na denkt het angstzweet hem uitbreekt. (Financiële kosten, verantwoordelijkheid, vrijheid e.d.). Hij zei dat hij het een paar maanden na mijn verjaardag wil proberen. Daarna zei hij, dat het hem het beste lijkt als ik mijn spiraal er gewoon onverwachts uit laat halen en dan op die manier zwanger word. Dat leek hem het minst eng, op een of andere manier. Hij gaf heel duidelijk aan, dat het wel welkom is. Maar hij is denk ik gewoon bang voor het onbekende.

  Ik heb hem toen aangegeven dat ik dit liever niet doe, omdat ik dan het gevoel krijg dat ik het achter zijn rug om doe en we er allebei niet voor de volle 100% achter staan. Toch bleef hij bij zijn standpunt.

  Ik weet nu niet zo goed wat ik hiermee aan moet, en wanneer het geschikte moment is om de spiraal eruit te halen, en sowieso of ik dat wel moet doen zonder dat hij er iets vanaf weet (ook al wil hij het zelf). Hebben jullie advies/tips?


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10058633 Quote

  Lastig indd. Heb wel het idee dat die er nog niet echt aan toe is dan . Maar wel dat die jou kinderwens voelt en ziet en je tegemoet wil komen. 

  Ik weet dat mijn vriend vorig jaar nog riep 5 jaar hoor daarna indd 2 jaar hoor.  En na onze vakantie naar allemaal leuke kindjes  te hebben gezien was die ook verkocht.

  Ik denk dat het wel belangrijk  is dat hij er 100 procent achter  staat  voor je aan zoiets begint. Een kind is niet zomaar iets en er komt veel bij  kijken ook zal er meer spanning  in je relatie komen .

  Ik denk dat nog eenkeer goed praten het beste is.

  Maja ik kan die keuze niet voor je maken natuurlijk

   

   

  Succes


  SparklingSky
  Bijdrager
  #10058634 Quote

  Dankjewel voor je reactie.

  Dat is nu dus het lastige, aan de ene kant geeft hij aan het heel graag te willen op redelijk korte termijn, maar toch vind hij het heel erg eng om te plannen dus zegt hij dat ik onverwacht moet stoppen met anticonceptie. 


  mamad
  Bijdrager
  #10058638 Quote

  Wat een lastige situatie. Ik heb ook een vriendin die in soortgelijke situatie zit alleen haar vriend wil echt nog niet. Ik vind jou vriend al best wel mild!

  Het lijkt me ook erg lastig om stiekem te stoppen met anticonceptie. Je wil daar toch samen over praten lijkt me, en als hij in een bepaalde periode opeens om de dag seks wil hebben weet hij het toch ook wel denk ik. (Of je moet dat nu al doen haha!)

  Ik denk dat ik m’n spiraal er uit zou laten halen en hem dat vervolgens zou mededelen. Dan heb je al een stap gezet en dan weet hij het toch. Ik denk als hij écht helemaal niet zou willen dat je het niet moet doen, maar volgens mij moet hij gewoon aan het idee wennen en daar heeft hij dalijk 9 maanden voor.


  mamad
  Bijdrager
  #10058639 Quote

  hij = jij

   


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10058649 Quote

  Tuurlijk is het spannend  vinden wij ook nog steeds.

  Maar jullie moeten er allebei 100 procent achter  staan en ik denk dat het geen optie is om onverwachts te stoppen met je anticonceptie. 

  Ik denk dat praten  het beste  is en dat je je gevoel  uitlegt over het stiekem  stoppen met de anticonceptie. 

  Het is indd best lastig. Ik ben vorig jaar september gestopt met de pil.  En na ronde 4 zwanger. Als jullie er allebei achter  staan  kan het ook nog een aantal maanden duren voor het raak is. Maar ook weer niet.

  Ik hoop dat jullie er samen uit komen. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Nicolle B
  Bijdrager
  #10058650 Quote

  Tuurlijk is het spannend  vinden wij ook nog steeds.

  Maar jullie moeten er allebei 100 procent achter  staan en ik denk dat het geen optie is om onverwachts te stoppen met je anticonceptie. 

  Ik denk dat praten  het beste  is en dat je je gevoel  uitlegt over het stiekem  stoppen met de anticonceptie. 

  Het is indd best lastig. Ik ben vorig jaar september gestopt met de pil.  En na ronde 4 zwanger. Als jullie er allebei achter  staan  kan het ook nog een aantal maanden duren voor het raak is. Maar ook weer niet.

  Ik hoop dat jullie er samen uit komen. 


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10058661 Quote

  Ik vind eerlijk gezegd niet dat je het stiekem doet. Hij heeft zelf aangegeven dat je het mag doen en gezien hij weet dat je graag kindjes wil, kan hij ook wel begrijpen toch dat je die spiraal er liever gister dan vandaag had uit gehad.

  ik ben nu 16 weken zwanger en ook ontzettend zenuwachtig dn bang voor alles wat komen gaat. Ik begrijp je vriend heel goed. En bij ons breekt het angstzweet ook regelmatig nog uit.. we beginnen nu pas langzaam aan het idee te wennen.

  goed praten is wel echt een must!

   

  veel succes met het maken van een beslissing! 


  SparklingSky
  Bijdrager
  #10058683 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!

   

  @Mamad, gelukkig hebben we al regelmatig seks dus daarvan zal hij het niet afleiden hahaha! Ik denk ook dat dat het grootste punt is, de angst voor het onbekende. En ik weet toch bijna zeker dat, als ik hem eruit laat halen, ik er m’n mond toch niet over kan houden. Ik ben veel te enthousiast om dat niet te zeggen haha.

   

  @Nicolle, gefeliciteerd met je zwangerschap! En precies wat je zegt, hij is dus bang dat als wij er beiden voor gaan dat het dan juist niet gaat lukken. Hij vind dat een kind niet te plannen is en dat het maar gewoon moet komen. Vandaar ook dat hij zei dat ik de spiraal er onverwachts uit moet halen. Ik denk dat dat op dit moment het grootste punt is waar hij over valt.

   

  @Mali Mali, jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik denk inderdaad ook dat het niet echt “stiekem” is, hij heeft wel toestemming gegeven, soort van. En inderdaad, liever gisteren dan vandaag, maar om het een beetje af te laten zakken denk ik dat ik over een maandje ongeveer een afspraak ga maken. Ik zou natuurlijk ook heel bang zijn voor het onbekende, en voor alles wat er in je lichaam speelt, maar ik denk juist dat het fijn is dat je dat samen kan doorstaan en bij elkaar de steun kan vinden! En blijven praten zullen we zeker doen, maar ik kan nogal door blijven gaan over 1 ding als ik er heel enthousiast over ben, waar hij zich dan weer gruwelijk aan irriteert. Maar ik weet wel dat als het eenmaal zo ver is, ik er alles aan zal doen om mezelf te verbeteren en onze relatie nog sterker te maken dan hij al is. Tuurlijk word het niet altijd even makkelijk, maar aan de andere kant denk ik dat je er ook weer heel veel kracht en levenservaring voor terug krijgt.

   

  Overigens hebben we net boodschappen gedaan, en hij zat met een lachend gezicht naar kleine kinderen te kijken, terwijl ik dat normaal altijd doe. Zo zijn er nog een paar kleine dingen waaraan ik wel echt merk dat hij er ook mee bezig is, ookal probeert hij het niet te laten zien. Weer een puntje waarvan de eierstokken beginnen te klapperen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct