Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik Weet Het Niet Meer 3

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker298762
  Bijdrager
  #10245864

  Hoeveel flessen met hoeveel krijgt jullie kindje met 6 mnd?en wat hierbij? Brood fruit groente?

  Hier is het drama snachts.. probeer 4 flessen van 180/6 dit red hij makkelijk en fruit en groente en een half broodje..maar snachts komt hij nu ook weer,hij word niet stil zonder een fles van 90 dan,vannacht om 2 uur en toen om 5 uur en toen 6 uur weer wakker,geen tandjes te zien voelen..ben 

  #10245875 Quote

  Wij zaten op 4 x 210+7. Maar zijn flesjes vind hij niet meer interessant laatste weken (is nu bijna 5.5 maand). Dus we zijn terug gegaan naar 3 flesjes en meer vaste voeding.

  Ochtend: papfles 180cc+6+4jbpm+4rijstebloem

  Tussendoor: fruit en babythee

  Middag: 210cc+7+2 jbpm

  Warme maaltijd: groente aardappelen vlees met water

  Laatste fles om 18:30 (210cc+7+2)

  Zou hij niet toe zijn aan opvolgmelk? Of ook meer vaste voeding? Brood kun je ook al geven. Probeer ik ook vaker maar wilt ons zoontje nog niets van weten.

  We zijn eigelijk altijd zijn behoefte gevolgd. Ook zijn nachtvoedingen. Soms een weekje maar hij laat deze steeds zelf weer vallen.

  Heb je s’avonds een papfles wel eens geprobeerd?

   

  #10245879 Quote

  hoi

  Mijn dochter nu bijna 10 maanden heeft voor het eerst sinds 6 maanden was voor het eerst weer een nachtje door geslapen en ze dronk ook 4 flessen van 180 en fruit brood en warme maaltijd en snachts kreeg ze wat water te drinken als ze niet verder wilde slapen dus heelver suc6 en geduld gewenst de komende weken


  Fishy
  Bijdrager
  #10245912 Quote

  Tot een jaar is vaste voeding bijvoeding. In principe is er niet echt een verand tussen vaste voeding en slaap. 

  Is het heel erg dat hij een flesje wil? Hij komt nog niet over die liter toch? 
  Nachtvoedingen en meerdere kleine voedingen ipv grotere flessen zijn beter voor de hersenontwikkeling. Het is iets westers dat we grote flessen willen geven (minder moeite en grotere kans op doorslapen). 

  Als je bijvoorbeeld vergelijkt met borstvoeding (‘de natuur’), is het met 6 maanden absoluut niet gek om nog zo’n 10x per dag te voeden, dus 100ml per keer 😉 

  #10245915 Quote

  Wij hebben met 6 maanden de late voeding rond half 11 laten vallen, maar dat ging niet meteen goed. Als hij dan ’s nachts kwam, kreeg hij gewoon. Wij gaven dan 3 flessen van 180 cc overdag, de laatste voeding voor ’t slapen gaan 210 cc melk. Als hij dan ’s nachts nog kwam, kreeg hij nog iets van 90 cc ofzo. Hij is nog tot ongeveer 7 maanden ’s nachts gekomen. Het is een beetje balen, want je wilt natuurlijk gewoon lekker slapen ’s nachts, maar ’t gaat meestal vanzelf wel over. 


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10245928 Quote

  Hier komt ons zoontje van 6 maanden ook opeens weer voor een fles. En komt dan dus op 5x 180 . Zal wel nodig wezen. Groeit ook opeens erg in de lengte. Weet van mijn oudste dat het maar even is.  Hij krijgt ook groente fruit en brood. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10245955 Quote

  Tja, wat iedereen hierboven zegt… het hoort er soms gewoon weer even bij, die nachtvoeding. Het beste is het accepteren, klein flesje erin en doorslapen. Mijn oudste dochter heeft dit heeeel lang volgehouden (tot ze ruim 9 maanden was) dus succes 😉 Ik gaf nooit meer dan 90cc melk, geen hele volle fles! 

   


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10245964 Quote

  Mijn dochter nog tot ruim 1.5 jaat af en toe 🙈

  Daarna was het het speentje en nu een knuffel die uit bed is gevallen of is ze de deken kwijt. 

  Wakker worden ‘s nachts is heel normaal en kan zeker nog wel even duren 😇


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10246025 Quote

  Hier 5 voedingen ongeveer op een dag. 

  Ik geef nog gedeeltelijk borstvoeding, dus misschien niet helemaal te vergelijken. 

  Hij krijgt 1a2 kunstvoedingen 150+5 en 3a4 gekolfde flessen van ongeveer 150. Sinds 2 dagen een klein groente hapje. (gewacht tot ik het idee had dat hij eraan toe was) 

  We maken hem de afgelopen dagen weer wakker voor een late voeding, omdat hij super onrustig sliep. 

  Hij is 5.5 maand

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct