Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik wil een 2de kind, mijn man niet nu.

 • Auteur
  Berichten
 • #10200576

  Hallo allemaal.

  Ik ben 35 jaar oud (al een tijdje) 

  Mijn man en ik hebben een dochter van 2 jaar. 

  Mijn droom is en altijd al gweest om meer dan 1 kind te hebben en dat de leeftijdsverschiel tussen 2 kids niet te groot is.

  Wij hebben van de geboorte van ons dochter wat issiuus gehad…nog steeds. Maar daar lopen we voor bij een ergotherapeut.

  Mijn man wil NU niet voor een tweede gaan. Maar dat nu van hem duurt nou anderhalf jaar. 

  Ondertussen krijg ik het steeds vaker en heftiger letterlijk benouwd. Ten eerste wordt de leeftijdsverschiel te groot. Maar alle complicaties die bijkomen namaten je ouder wordt. Ik ben echt doodsbang en machteloos.

  Herkent iemand dit? Hoe ging je ermee om? 

  Alvast bedankt 

  Ondertussen krijg ik het letterlijk zo bebouwd 

  #10200578 Quote

  Hoezo leeftijdsverschil te groot? Bij mij zit er 11 jaar tussen. En het is geweldig. Een dochter van 11 en een zoontje van 13 weken. Het leven loopt niet altijd zoals je wil. Bij mij ging het steeds mis. Maar vind het leeftijdsverschil nu juist heel erg leuk.

   

  En je bent nog niet oud. Ik ben nu 38. En dat kon nog makkelijk volgens de verloskundige. Ken zat moeders die nog ouder zijn.

   

  Het belangrijkste is dat jullie er samen achter staan. Dus misschien dat je nog met je man kan praten. Hem vertellen dat je het echt graag wil. Maar als hij het nu nog niet wil zal je je daar bij neer moeten leggen. Er samen achter staan is in mijn ogen heel belangrijk


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10200680 Quote

  Ik snap dat je droomt van kinderen die qua leeftijd dicht op elkaar zitten en nu moet je je droom bijstellen. Dat is best een teleurstelling denk ik zo! Maar benauwd zijn en doodsbang voor complicaties? Dat is denk ik niet nodig. Er zijn zat moeders die op late leeftijd nog een kindje krijgen. Mijn moeder had op haar 39ste nog een verrassing, mijn broertje scheelt 6 jaar met mijn zusje. In mijn omgeving was er een vrouw die op haar 46ste spontaan zwanger werd. 12 jaar leeftijdsverschil. Zwangerschap zonder complicaties (net als bij mijn moeder overigens).

  Je schrijft dat je aan de bevalling van de eerste wat issues hebt overgehouden. Misschien zijn jullie alle twee daardoor wel een beetje bang voor een tweede zwangerschap. Misschien moet je het daar eens over hebben met elkaar? En eens praten met de huisarts kan ook zaken in perspectief zetten. 

  Succes!


  ManonBB
  Bijdrager
  #10201416 Quote

  Nou.. ik snap je wel hoor. 

  Nu ik 35 ben tikt die klok toch ook wel akelig… al roept iedereen dat we toch nog zat tijd hebben. 

  Maar controle over wanneer een kind komt heb je toch nooit…het kan in één keer raak zijn, het kan een paar jaar duren, dus het leeftijdsverschil kan je ook gewoon niet plannen.

  Die paar maanden dat je man misschien nog nodig heeft maken echt niet dat grote verschil betreft de zwangerschap, maar wel betreft zijn gevoel en het lijkt me erg belangrijk dat hij ook het gevoel heeft dat hij het weer aan kan en wil. 

  Maar dat jij er onrustig van wordt, omdat jij graag nú wil, dat snap ik helemaal! 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct