Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik Wil Het Zo Graag Zeggeni

 • Auteur
  Berichten

 • Linniee
  Bijdrager
  #10148746

  Hi lieve mama’s,

  Sinds vorige week (24 dec) weten we dat we zwanger zijn! We zijn erg blij en leven op een rose wolk. Met kerst hebben we de smoes verzonnen dat ik me niet zo lekker voelde en zijn we maar even geweest. Eerste kerstdag staat bekend bij onze familie met lekker eten en veel drinken tot in de vroege uurtjes. Ik ben een open boek normaal gesproken en ik sta vooraan als er een wijntje gedronken mag worden. 

  Alleen onze ouders hebben we het nog maar verteld, want die kennen ons als beste. Ik kan het niet voor ze verzwijgen want ze kennnen me veelte goed. 1 januari vertel ik het mijn beste vriendinnen en als 21 januari als de eerste echo goed is, de rest van de wereld. 

  Ik ben deze week iedereen aan het vermijden, bang dat ik mezelf verraad.

  Hadden/hebben jullie hier ook zo’n moeite mee??

   

  liefs! 


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10148759 Quote

  Wij hebben het directe familie en goede vriend(inn)en vrij snel verteld. Ik ben zelf niet goed in geheimpjes houden, en mocht het misgaan, is het ook fijn om het met mensen erover te hebben! Maar doe vooral waar jullie je goed bij voelen 🙂 oh en proficiat, geniet er vooral ook van! 


  Lovemykidz
  Bijdrager
  #10148762 Quote

  Jaaaa lastig he!

  wij zitten een beetje in hetzelfde schuitje…ik ben ook constant misselijk…ben bang dat dat een beetje gaat opvallen nu Haha

  dan heb ik ook nog dat mijn beste vriendin zwanger is van haar 1e…wel al een stuk verder…maar dit is ons derde kindje…dus ik voel me wat opgelaten om het te vertellen….wil graag alle aandacht voor haar en haar zwangerschap gezien het hun 1e wondertje is…..moeilijk moeilijk…

  het liefst wil je het van de daken schreeuwen he? Ik tenminste wel Hihihi 

  #10148764 Quote

  Ten eerste; gefeliciteerd!!

  ten 2de: nee totaal geen problemen mee gehad om het geheim te houden. Wij hadden weinig zin om (stel het gaat mis in die risico 12 weken) IEDEREEN dit te moeten mededelen. Dus we hebben ons stilgehouden en even de ‘dranksituaties’ vermeden. Niet dat we alcoholisten zijn ofzo 😂 en door die paar weekjes konden we stiekem ook hele leuke manieren verzinnen en uitvoeren in het vertellen aan de familie en vrienden 🤗 maar ieder doet dit op zijn eigen manier natuurlijk, en de mensen zullen zowieso blij voor jullie zijn 😉 het is maar net hoe jullie ertegen aan kijken, mijn zusje was ook al met 4/5 weken naar de hele wereld ermee uitgekomen. Dat leek mij dan weer erg vroeg ze had nog niet eens een echo gehad, alleen de test gedaan…achteraf had ze het toch nooit 12 weken geheim kunnen houden want het blijken er 2 te zijn bij haar 😅 maar zoals ik al zei, jullie voelen wanneer je het wonder willen delen 💋💋


  Mama Dtje
  Bijdrager
  #10148766 Quote

  Ikzelf ben er wat voorzichtig mee. Heb het eerst allemaal aangekeken tot de eerste echo met 7,5w hierna onze ouders verteld omdat je t toch ergens kwijt moet😉 inmiddels 4 weken verder en langzaam aan her en der wat belangrijke mensen in ons leven op de hoogte gebracht. Wel duidelijk gemaakt dat zij t nog stil moeten houden. De hele wereld mag het weten als wij 13-14 weken zijn wij lopen ook in t ziekenhuis en willen alle uitslagen eerst binnen hebben voordat echt iedereen het weet😉 dit kost ons best veel moeite en mijn vriendinnen collega’s ouders broers zus weten het dus wel al. Heel veel succes, doe wat jullie fijn vinden. Door het eerder te delen gaat het wel eerder “leven” en begint het genieten miss eerder. 


  Linniee
  Bijdrager
  #10148778 Quote

  Wat leuk om te lezen dat hier iedereen anders mee omgaat en dank je wel voor jullie reacties.

  @lovemykidz ik snap je situatie met je beste vriendin, maar hoe bijzonder is het om ter gelijkerteid zwanger te zijn met je beste vriendin! 


  Lovemykidz
  Bijdrager
  #10148842 Quote

  ja zo heb ik er eigenlijk nog niet tegenaan gekeken…maar dat is inderdaad ook wel heel erg leuk!

  zelf was ik er jong zwanger van mijn zoon, dus ik merk wel nu ik 30 ben en moeder wordt dat het heel anders en uniek voelt.

  is dit jou eerste wondertje? En hoe voel jij je verder?

   

   


  Cynthia Cynthia
  Bijdrager
  #10148892 Quote

  Hoi! Wij hebben het aan de ouders en broers en zussen vrij snel verteld. 4/5 weken. Hele naaste vrienden vanaf 6 weken  

  Tijdens de echo kwamen we erachter dat het er twee waren en dit was de manier om het aan onze oudste twee te vertellen. Dus vanaf 8,5 week vertellen we het gewoon aan iedereen. Want als wij het niet doen, doen mijn oudste twee het wel 😂

  Maandag weer een echo en dan met 10,5 week ook maar op mijn werk vertellen omdat ik het ook niet meer echt kan verbergen ☺️

  Doe wat goed voelt! Volg je hart. Er is geen goed of fout…..


  JomieJW
  Bijdrager
  #10149029 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat vertellen betreft, dat moet je echt op je eigen gevoel doen! Voor ons is het de tweede zwangerschap en wij hebben het met 5 weken (afgelopen dinsdag) tegen mijn moeder en broertje verteld. Ik ben vandaag precies 6 weken en dinsdag gaan we het tegen mijn schoonfamilie zeggen. Met mijn vorige zwangerschap hing ik vanaf 5.5 week al ieder kwartier boven de wc, dus toen hebben we het noodgedwongen al heel vroeg moeten vertellen, omdat mensen na 3 weken echt niet meer geloven dat je buikgriep hebt 😅. De kans is heel groot dat ik nu weer zo ziek wordt (omdat ik nu al vaak heel misselijk ben), dus daarom kiezen we ervoor om het al vroeg tegen de familie te vertellen. Andere vrienden gaan we na de eerste echo met 8 weken langzaamaan vertellen.

  Het is ook wel fijn als al een paar mensen het weten. Mocht het dan onverhoopt toch misgaan, dan hebben wij in ieder geval een paar mensen bij wie we terecht kunnen als steun. Maar dat is wederom hoe je er zelf in staat!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct