Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ik wil super graag een tweede, maar mijn vriend nog niet…

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker666882
  Bijdrager
  #5728645

  Beste mama’s en mama’s in opkomst.

  Graag wil mijn verhaal kwijt, want het zit me erg dwars.

  Ik ben een meid van 20 jaar oud en heb een vriend (ook 20 jaar oud) samen hebben wij een zoontje van 2 jaar, maar nu is het probleem, ik wil heel erg graag een tweede kindje ook omdat ik zie dat mijn zoontje baby’s helemaal geweldig vind en mij het leuk lijkt om een 2de kindje te krijgen, zodat hij er een broertje of zusje bij heeft om mee te spelen ook.

  Mijn vriend en ik zijn verloofd. Ik doe een niveau 3 opleiding en krijg per maand zo rond de 842 euro,- binnen aan studiefinanciering en daarbij nog toeslag op kinderopvang, zorgtoeslag enz. Mijn vriend die werkt nu fulltime van 04:00 tot rond 15:00 a 16:00 en met een maandinkomen van zo rond de 1088 euro,-.

  Hij wilt nog geen kinderen, hij wilt wachten tot ons zoontje zo’n 6 jaar oud is want dan kunnen we hem al wat meer loslaten ook omdat hij dan naar school gaat en dan alle tijd denkt te kunnen steken in de baby dan ”Dat is de mening van mijn vriend”, maar ik ben van mening dat ik echt niet zo lang wil wachten want ik vind dat toch best een leeftijdsverschil, waarop ik vertel dat ik, als ons zoontje zo rond de 3,5 a 4 jaar toch echt wel voor een tweede wil gaan. Nu ga ik dan ook wel met tegenzin aan de pil, want ik zal het niet eerlijk vinden als ik nu zwanger raak.

  Ik woon op dit moment nog in een moeder en kind huis en mijn vriend bij zijn vader. Ik ben druk bezig met een woning zoeken en mijn begeleider helpt daar in mee, omdat ik er klaar voor ben om op mijn eigen te gaan met ons zoontje. Op het moment dat ik dan een woning zou krijgen komt mijn vriend uiteraard bij ons in.

  Ik snap ook dat het nog niet het juiste moment is ook omdat we nog geen eigen woning hebben, maar ”Potverdorie” ik wil zo super graag een tweede kindje, ik wordt gewoon jaloers als ik andere vrouwen zie die wel met een kinderwagen lopen en een dikke buik hebben, ik wil dat ook zo graag, ik kan er ook best verdrietig om worden. Vaak als ik kleding haal oor mijn zoontje ga ik automatisch ook naar de baby afdeling en begin ik naar die kleine schattige kleertjes te kijken (vooral naar kleertjes voor meisjes) en ik kan dan gewoon emotioneel worden als ik een maatje 50/56 zie hangen en dan ie ik het al helemaal voor me ”leuk een broer en een klein zusje (of broertje)”.

  Wat ik wel erbij wil zeggen is dat mijn vriend tijdje geleden heeft gezegd, ook een tweede kindje te willen maar het helaas nu nog niet kan… en laatst zat hij ook al namen te bedenken en vertelde hij welke naam hij mooi zou vinden (we hebben vaak discussie over namen laatste tijd).

  Maar ik weet gewoon echt niet wat ik tegen het gevoel moet doen, want mijn vriend is aan de 1ne kant toch wel duidelijk het nu nog niet te willen…

  Hebben jullie mama’s tips voor mij, want ik wordt gek van die hormonen die in mijn lichaam gieren voor een tweede (wordt er ook zo vaak chagrijnig van)

  Hoop dat er mama’s zijn met ervaringen die het ook hebben meegemaakt en tips voor me hebben hoe ik hier mee nou kan omgaan.

  liefst Van mij.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct